Високообразовен кадар на Загрижувачки луѓе може да го согледа светот поинаку

The Brains of Anxious People May Perceive the World Differently

Една нова студија покажува дека луѓето со генерализирано анксиозно растројство несвесно етикета безопасни работи како што се закани, што можат да послужат да ја продолжат својата анксиозност. Овие наоди беа објавени минатата недела во списанието Current Biology.

Психолозите признае неколку форми на клиничка анксиозност. Од најчестите е генерализирано анксиозно растројство, или Гад, во кои луѓето често се чувствуваат многу загрижени или вознемирени, дури и кога ми се чини дека нема ништо да се грижите за.

Прочитајте го целиот напис

Поврзани написи