Барем 11 мртви во најлошата Еверест лавина

At least 11 dead in worst-ever Everest avalanche

Најмалку единаесет Непал качување водичи се убиени откако лавина го погоди Монт Еверест рано во петокот, официјална спасувачки тим за АФП, во најлоша несреќа да се погоди на највисокиот врв во светот.

“Јас сум го видел 11 органи донесени во базниот камп, Ни беше укажано да се очекува уште три,” Lakpa Шерпа од непрофитната Хималаите спасување асоцијација за АФП по телефон од Еверест basecamp.

Зајакната со Zemanta

Поврзани написи