Apple Mac OS X 10.9.3 со функција "ретината’ mode for 4K displays

Apple Mac OS X 10.9.3 to feature ‘Retina’ mode for 4K displays

Apple OS X планина Лав

Развивач на софтвер на Apple започна засејување својата Mac OS X Mavericks 10.9.3 бета за програмери, која, наводно, ќе биде интересно ослободување на оние кои поседуваат дисплеј 4K.

Иако не се обелоденети во белешките за изданието на Apple, 9to5Mac откри дека Mac OS X 10.9.3 обезбедува поддршка за оние кои имаат Macbook закопчан до 4K дисплеј.

MacBook сопствениците трчање Mac OS X 10.9.3 ќе биде во можност да го поставите на нивните 4K дисплеи да се кандидира на оперативниот систем на пиксел удвоен "ретината’ резолуција, што резултира со многу поостри содржината на поголем екран. Пред ова ажурирање, содржина од MacBook ќе се појави само во поголем обем, со прозорец елементи се шират.

Што повеќе, ажурирање на софтверот – кои, најверојатно, нема да бидат објавени за неколку недели уште – им овозможува на Retina дисплеј MacBook Pro за поддршка на 4K дисплеи со стапка на освежување на 60 Hz, кои, најверојатно, ќе направи екран изгледа многу полесно во споредба со излез на освежување стапки на 24Hz или 30Hz.

9to5Mac даде нов feauture спин, заклучни, “Нашите тестови поврзани со крајот на 2013 година MacBook Pro со Retina екран со 4K Seiki следи во текот на HDMI. Работи OS X пиксел двојно на 4K дисплеј значи дека содржината е многу поостри отколку порано. Тоа е исто како и водење на ретината MacBook Pro во стандардна резолуција ретината или како со помош на ретината iPhone или iPad.”

Оваа вест се чини, исто така, укажуваат на тоа дека Apple ќе го објави дисплеј со 4K резолуција во некој момент оваа година, иако компанијата допрва треба да обелодени дека ќе. Според гласините, Меѓутоа, фирмата е во развој “самостојни екрани со висока резолуција”.

извор: theinquirer.net

Зајакната со Zemanta