Анксиозност е крадец

Anxiety Is A Thief

Anxiety - Stress .. Time management vital for ...

Дали некогаш сте доживеале анксиозност? Јас нема да се двоуми да се каже дека од 100 возрасни анкетирани, сите 100 ќе ви каже дека имаат доживеано некој вид на анксиозност.

Анксиозност е нормален составен дел на нашето постоење. Во раните години на човекот, анксиозност и адреналин служи на целите на водење предупреди да го приближува опасност. Ова нè одржува во живот. денес, вознемиреноста дека многу од нас се чувствуваат е во одговор на постојано зголемување на дневните обврски и без зголемување на износот на време на располагање за да се грижи за овие одговорности.

Некои луѓе, Меѓутоа, се доживее многу полоша состојба на анксиозност. анксиозност напади, или напади на паника, како што често се нарекуваат, Роб поединци на нивната способност да функционира нормално.

стравот зграпчува својот ум, numbing нивната способност да размислуваат и процесот мисли јасно. Тие се плашат дури и да дише на моменти и понекогаш не можат да дишат нормално.

Ова е ослабена кондиција. Можете ли да замислите да се превртува од страв и паника, до тој степен што не може дури да се постигне едноставен патување во самопослуга? Тоа е секојдневна ситуација за многу возрасни.

Најголемата дилема со кои се соочуваат во паника поединецот е изолација многумина се чувствуваат, и неможноста да се допре до некого за помош. Самата природа на болеста изолира на пациентот, и го прави опциите за третман се чини дека не постои. Кои бараат третман ќе значи дека треба да постои надвор од зоната на удобноста на сопствениот дом, или нивната спална соба.

Често лице ќе доживее околности што се донесе на тешка анксиозност или панични, и еднаш на околности кои предизвикуваат паника се реши или дисипација, така и анксиозност. Јас не верувам дека може да се оди преку целиот свој живот возрасни, и никогаш не доживее некоја форма на зголемена анксиозност.

Ако имате одговорности, деца, најблиски, и пријатели, таму е веројатно нема да биде во ситуација што предизвикува да се доживее тешка анксиозност. Некои луѓе никогаш не доживуваат напад. Но многу не, и за оние луѓе, тоа е минлива работа. Но, секој еднаш во некое време, некој го доживува страв и паника, и тоа почнува да расте во нив.

Таа троши својот живот. За овие луѓе, едноставен одговорности стане страшно ситуации.

Добрата вест, всушност единствената светла точка можам да видам, во оваа болест, е дека тоа е состојба лесно може да се лекува со советување и употреба на Самопомош техники, вклучувајќи медитација, благи лекови, биофидбек.

Зајакнување на индивидуални и овозможувајќи им да учествуваат во сопствената третман сам по себе е начин да се запре вознемиреност и паника.

Откако поединец почнува да се чувствува тие се во контрола на нивните животи, повторно, вие сте уште поблиску до изгонување на големо вознемиреност и паника.

Од почетокот на оваа болест е влошена од верувањето на поединците во нивната неспособност да се контролира нивниот секојдневен живот, повторно воспоставување контрола е апсолутно неопходно.

Зајакната со Zemanta