5 Начини да заличи до вашата спална соба

5 Ways To Brighten Up Your Bedroom

Спалната соба е место каде што поминуваат поголемиот дел од нашето време, но исто така се стреми да биде повеќето запоставени кога станува збор за украсување. Денес, пари може да биде значаен фактор! Еве некои совети за голема осветлувајќи до вашиот простор без пари на сите!

1.Преуредување! Нов свеж аранжман секогаш прави соба се чувствуваат нови. Не плашете се да се обиде нови агли за вашиот мебел поставите вашиот кревет на дијагонала, или дури и во право во средината на собата!

2. Пребарување вашиот фиоки за марами, чаршафи, или дури и навлаките за перници, кои комплименти вашата шема на бои.

Можете да ги користите работи што веќе ги поседувате за да го ублажи салон врвот или на работ на вашето ноќната, или можеби положи убава шал преку подножјето на кревет. Ако веќе имате фрли перници на вашиот кревет (ако не се, тоа е време да ги украде од друга соба!) исто така можете да ги заврши овие материјали околу перници за нов изглед, и само безопасна игла тоа во грбот.

Jelly Bean Plant (Sedum rubrotinctum)

Jelly Bean на растенијата (Седум rubrotinctum) (Фото кредит: Википедија)

3. додадете растенијата во својата соба. Погледнете наоколу вашата куќа за да се види дали една од постојните вашиот растенија ќе бидат посреќни во вашата спална соба, тогаш тоа се преселат таму! Ако не можете да најдете на растенијата подготвени за изнесување, направи една! Многу растенија може да се одгледува од сечи, или вашиот постоечки houseplants, еден пријател може да ви овозможи да се намали, па дури и некои отворено растенија.

Бршлен и многу сенка groundcovers се многу добри houseplants. Можете дури и да доживее вашето детство малку и да се зголеми на намалување на компирот, ананас, или морков врвови во краен случај! за садови, се погледне во вашата кујна шкафове.

Стариот чајници, чаши, стаклени чаши, even baking dishes can make unique containers.

4. Add memorabilia to your room. I keep a photo of each one of my children when they were small next to my bedside, and it always makes me smile. How about hanging your wedding veil from the headboard, or framing your wedding invitation or old love letters?

5.Add scent. If you don’t have any potpourri or incense in the house, cut up some orange peels and allow to dry, then mix with whatever sweet spices you have in your cupboard. (It only takes a pinch, try cinnamon, ginger, or allspice.) Place your potpourri in an open bowl in your room to freshen and inspire!

Later in the summer, make sure to include flowers in your room, if you don’t have roses or other scented flowers in your yard, roadside daisies can smell great too!

Само неколку мали промени, Нема пари кои се вклучени, и подобро, повеќе позитивни место за вас да се започне и да заврши секој ден!

Зајакната со Zemanta