14 Пати Google всушност го спасив животот [Ranker]

14 Times Google Actually Saved Someone’s Life [Ranker]

Повеќето луѓе се запознаени со Google, главно, преку својот пребарувач и не им даде на компанијата во целина многу размислување.

Но, Google е одговорен за некои од најголемите и највозбудливите технолошки иновации на 21-от век.

Со достигнувања, како што се побрз интернет брзина, бесплатни WiFi за проблематичните земји, мапирање на целата планета од тивка предградијата на густи џунгли, па дури и автомобили кои се вози, Google спасува животи во безброј начини.

Прочитајте го целиот напис

18747 8