10 Инспиративни Цитати отколку што може да се подобри себеси

10 Inspirational Quotes Than Can Improve Yourself

Тоа може да потрае малку кафе или веројатно неколку круга на пиво или некој друг алкохол можете да добиете на вашите раце на кога станува збор за одмор после работа на хард ден. Па, Да јас сум виновен за тоа еден, како и, ако јас сум фатени мртов носи ламба над мојата глава, по неколку круга на вотка полуголи! добро, лош пример и јас се извинувам на сите читањето на оваа, по добивање кошмари за мене во таа состојба на пијан ступор.

Само не се прашуваат како тоа се случи, ве молиме.

Но она што е интересно е дека како луѓето одат преку вообичаените дел од животот кога се соочуваат со стрес вена-пукање? мислам, новото време нешто како Зен или јога е еден од добрите работи и тоа всушност функционира. Дали има простор за интелектуалниот страна на луѓе кои всушност може да мириса на рози во-а-да, додека на потег? Тој вид на ме натера да размислувам што навистина мора да има нешто во оваа "ум-над-материја’ работа.

Хуморот е навистина најдобриот лек постои секогаш кога ќе се. Мислам, секој може да се плати многу пари за да се слуша комичар само да се направи да се влажни вашите панталони, откако се смее толку тешко. И покрај тоа што се случувало, и на оние кои помина покрај тоа тешко искушение, тоа е подобро да се смееш само кога се соочува со проблеми со проѕирен ум од гнев со облачно визија. Еден од моите омилени личности на сите времиња, можеби ќе треба да биде Вуди Ален. Сега ова е еден човек кој ви дава тапоста во-ви-лице дека тој вади со ентузијазам, дури и без да се обидат. Може да се зборува само за нешто со маж, и тој е обврзан да се потсмеваат на оваа тема и ќе се заокружи смеење наместо да бидат вознемирени во врска со тоа.

English: Woody Allen in concert in New York City.

Англиски: Вуди Ален во концерт во Њујорк. (Фото кредит: Википедија)

Вуди Ален има ова да се каже:

1. “Парите се подобри од сиромаштијата, ако само од финансиски причини.” Тоа звучи добро за мене, Мислам на практичност на сите нешта се однесуваат на пари, но тоа не мора да се земе една рака и една нога да го добие.

2. “Верувам дека постои нешто таму ни гледа. За жал, тоа е влада.” ", Вели Nuff.

3. “Има многу поважни работи во животот од смртта. Дали некогаш сте помина една вечер со осигурување продавач?” Тоа се случува да биде еден од оние класични. Мислам прашањето за малку проблеми во животот не е толку лошо, додека "тој’ се појавува.

Секако, односи може да се комплицирани, или нема да има компликации кои веројатно било авторот за односи е обврзана да го откриеме наскоро. Ние ги следиме она што нашето срце желби, освен ако не зборуваме за срце во срцето која пумпа крв низ целото тело.

4. “Љубовта е одговорот, но додека сте на чекање за одговор, секс покренува некои доста интересни прашања.” И ако сакате повеќе, само Молете!

5. “А брзо збор за орална контрацепција. Прашав една девојка да оди во кревет со мене, таа рече "не".” звучи, "Практични", Мислам дека.

И кога станува збор за секојдневниот живот, тој навистина знае како да се направи најдоброто од секој можен сценарио, и тоа не се однесуваат на тужбата ако тој штрајкови нерв.

6. “Во суштина мојата сопруга беше незрели. Би се биде дома во бањата и таа ќе дојде и да потоне бродови ми.” Никогаш не сум имал брод во мојата када пред. Само зјапаше во него, додека впива во топла вода ме прави морска болест веќе.

7. “Јас не се плашам од смртта, Јас само не сакаат да бидат таму кога тоа се случува.” Ако врне, врне.

8. “Благодарен сум за смеа, освен кога млекото доаѓа од мојот нос.” Тоа може да се влоши кога сте трошат на beerÖ или миење на устата, и тоа ми се случи еднаш!

9. “Ако сакате да се направи Бог се смеат, му кажам за вашите планови.” Барем тој не ни го порази со молња, и јас сум благодарен за тоа.

И покрај тоа што може да се случи на сите нас во следните десет, дваесет, или дури и триесет години, Претпоставувам дека сите ние треба да ги гледам работите во еден поинаков вид на светлина, а не само перспектива. Јас не може да изгледа да се замисли животот без парче мудрост која може да нè води. Без разлика дали ние сме религиозни или не, што е потребно повеќе храброст да го прифатат вашите стравови и да научат како да се справи со нив е дека сите прашања кога станува збор за дури и само добивање заедно.

И да ги сумира нештата, тука е последната грутка на мудрост да оди BYO сепак, кога, и секаде каде што може да биде.

10. “Талент за да бидат среќни се ценат и вкусот на она што го имате, наместо на она што го немаат.”