Apa worth tuku bisu, PC fanless?

Is it worth buying a silent, fanless PC?

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Apa worth tuku bisu, PC fanless?” iki ditulis dening Jack Schofield, kanggo theguardian.com ana 19 November 2015 09.12 UTC

Apa PC fanless saiki tuku nyoto? Aku sing akèh rekaman swara lan idea saka PC genuinely bisu iku banget. Peter

inovasi anyar ing pasar PC wis pengabdian kanggo prodhuksi PC fanless murah, yèn ora bener goal. fokus ana ing prodhuksi laptop tipis lan tablet, nanging iki duwe masalah ageng dissipating panas. Intel tackled masalah iki kanthi mboko sithik ngurangi jumlah daya Kripik sawijining nganggo. Saiki padha ora njaluk minangka panas, padha duwe kurang perlu kanggo pembuangan.

Contone, prosesor desktop cepet banget kayata Intel Core i7-4960X wis TDP (daya desain termal) saka 130W, kang panas. Laptops digunakake kanggo duwe 45W utawa 35W pemroses, kang ambruk kanggo 15w kanggo 17W kanggo mesin lancip. sawetara inti M Intel kang nggawa sing mudhun kanggo 4.5W. dina iki, malah mirah basis Atom Intel Kripik (asring Pentium utawa Pentium branded) mbukak ing 6-10W.

Ana drawbacks. Nalika Kripik iki njaluk panas, kinerja sing wis bisa diwatesi, utawa lagi mati kabeh. Iki nggoleki Efesus pedhot kayata tembung Processing lan browsing. Nanging, Kripik iki sing ora cocok kanggo proyek Processing bablas kayata editing video lan game, lan padha bisa Perjuangan karo audio nyawiji lan editing.

Carane akeh pembuangan?

A PC desktop kuat kudu telu utawa luwih fans. The CPU lan sumber daya bakal pembuangan dhewe, lan bakal cepet SIM grafis GPUs (grafis Unit Processing). Kadhangkala, pembuangan cilik kapisah bakal ngetokake online supaya disk drive lan bagéan akal kelangan.

mesthi, laptop lancip lan tablet mbukak saka batre, supaya padha ora perlu daya Penyetor internal. padha utawa ora duwe kartu grafis kapisah: padha biasane duwe GPUs Integrasi karo prosesor, kaya ing "Intel Integrated Graphics".

Yen sampeyan ora perlu akèh daya, banjur ana kathah cilik, PC mirah sing nganggo teknologi padha laptop lancip. Padha salah siji fanless, utawa pembuangan sing meh noiseless, kajaba nalika prosesor mimpin hard.

Nanging, yen perlu kinerja dhuwur kanggo tugas kayata editing video utawa game serius, banjur iku isih tantangan. Sampeyan bisa uga kudu sumber daya fanless lan cedhak luwih inovatif kanggo cooling. iki kalebu pipo panas - Kang saya umum ing laptop lancip - lan cooling kadhangkala Cairan.

PC Mini lan nettops

Yen sampeyan pengin soko cilik lan mirah, wonten ing plethora biasanipun saka pilihan: nggoleki "mini PC"Ing Amazon.co.uk nemu luwih saka sewu asil. Searching for "PC nettop"Ketemu liyane diatur 34 asil, amarga istilah iki wis biasane metu saka us. Ora kabeh mesin iki fanless, nanging paling kudu mbukak quietly yen ora overloaded.

Wong biasane masang sistem kanggo flat layar sing mranata TV: lagi nggoleki kanggo video streaming, nyekel-layanan TV, lan komputerisasi prasaja. Padha uga bisa mbukak Spectrum, MAME lan emulators game liyane.

Ing mburi kurang, ana sistem mirah kayata fanless ing Voyo ayu Mini PC. Iki wis 1.33GHz Intel Atom Z3735F, 2GB saka memori lan 64GB eMMC panyimpenan chip lan port 4K HDMI mung £ 89,99. Iku akeh spek padha minangka laptop entri-tingkat 10in Windows utawa 2-in-1, nanging tanpa keyboard lan layar. Nganggo 32-dicokot Windows 8.1With Bing (minangka versi free), nanging nemu upgrade free kanggo Windows 10.

Cyclone Sumvision kang punika alternatif langkung misuwur karo specification padha kanggo £ 98,50. Ing Gigabyte Brix sawetara uga worth dipikir.

Yen sampeyan pengin soko liyane kuat, ana sawetara Eggsnow saka fanless, PC aluminium mini. iki kalebu inti i3-4010U utawa inti i5-4200U versi karo 4GB memori lan 64GB SSD kanggo £ 212,99 lan £ 248,99 mungguh. Nanging, padha bisa njupuk nganti 16GB saka memori, nganti 256GB SSDs, lan nganti 1.5TB hard drive. Sampeyan bisa tuku basa sistem i3 inti kanggo £ 156,99 lan pas memori dhewe lan SSD.

Model Eggsnow saingan karo Apple Mac Mini, which starts at £399 for a Core i5 system with 4GB of memory and a 500GB hard drive, and tops out at £799 for one with 8GB and a 1TB drive (or £1,759 with all the upgrades). Nanging, the latest 2014 Mac Mini has soldered-in memory and is due for an update.

Quiet PCs

Building quiet PCs used to be an art that involved specialised components, such as fanless power supplies and liquid cooling, added damping for rotating drives, and paying attention to the airflow through the case. I assume Chillblast still does some of this. Nanging, things are easier today, because companies can start with barebones cases like the Shuttle and small ITX motherboards, or just use a tiny Intel NUC (Unit sabanjure Computing).

The NUC usually includes a large heatsink and a small fan, so I would not expect an off-the-shelf version to be silent. Nanging, some companies have designed NUC cases that, in essence, work as large heat sinks. Temenan, you wouldn’t run one in a confined space, but in normal conditions, they can radiate enough heat to stay within the TDP limits.

Quiet PC’s UltraNUC is an example, with systems being built-to-order in the UK. Ing UltraNUC Atom version starts at £325, while the Abel-cased UltraNUC Pro fanless starts at £595. Quiet PC also offers many other silent or quiet PCs, media centres and entertainment systems, so you might find something that suits you better.

Aleutia’s R50 Fanless – “carved and crafted in the UK” – is a robust but classy-looking NUC variant. Nanging, it’s really intended for industrial and commercial uses. An R50 standard with a Core i3, 4GB of memory and 60GB SSD costs £599. Aleutia also sells a T1 nettop “Eco PC” with a Celeron J1800 and 2GB of memory for £349, or with 4GB, a 120GB SSD and Microsoft Windows for £499. Tiny Green PC is an alternative supplier.

In all the above cases, double-check to see if the price includes a copy of Windows. Most do, but some mini PCs are sold without an operating system for people who want to run Linux.

Last words

Most modern desktops now run quietly, except when stressed, and the trend towards low-TDP Atom processors and SSDs is making them even quieter. (You can check the TDPs and benchmarks of different chips at Notebookcheck’s Comparison of Mobile Processors.)

The questions you now have to answer are (a) how much power do you need, lan (b) how much are you prepared to pay for silence?

If you want to make recordings in the same room as your PC, bear in mind that a mouse-wheel may make a clicking noise – yes, I’ve been caught out by that – and keyboard use is probably out of the question. There are times when a touch-screen has the advantage of being quieter.

Wis tak Pitakonan kanggo Jack? Email kanggo Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010