Laptop kang kudu kita tuku kanggo kita anak?

Which laptop should we buy for our child?

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Laptop kang kudu kita tuku kanggo kita anak?” iki ditulis dening Jack Schofield, kanggo theguardian.com on Thursday 5th November 2015 09.31 UTC

Kita mikir njupuk anakku notebook utawa laptop kanggo ulang tahun sanga kang. Panjenenganipun kudu lunak kayata Sabda, PowerPoint lan Excel, lan ing wektu iku uga njaluk menyang internet werna. Aku uga mikir iku bakal dadi apike yen bisa dock iku supaya bisa nggunakake mouse lan keyboard kapisah.

Kita arep kanggo mesthekake iku luwih wong kanggo nalika nanging kita ora bisa saged kanggo nglampahi persil dhuwit. Kerry

Minangka adoh aku bisa ngomong saka riko taunan kanggo BED (biyèné Training Training Inggris lan Teknologi Show), paling sekolah saiki nggunakake konsumen-bahan Android / Apple tablet lan laptop Windows. Nanging, BED 2015 nuduhake gaya menyang Windows 2-in-1 "detachables", kang apa ngene aku nyaranake.

A abnehmbar (Aku sing digawe munggah) iki Windows konversi ngendi tablet tutul layar Gauges menyang dermaga keyboard. Conto uga dikenal kalebu Asus T100TAF lan kabeh Microsoft Surfaces. Fungsi Dual tegese sekolah ora kudu tuku tablet lan laptop kapisah, nalika Windows App Studio nggampangake guru kanggo nggawe Windows prasaja 10 apps tanpa werna.

Link banget ing laptop iku nggeser, lan wong bisa kaku nggeser dening ngangkat laptop sing dening layar. Idea ala. Ing detachables, layar biasane aman dening wesi sembrani kuwat, lan hinges katon akeh kurang pecah. Pancen, sawetara abnehmbar ora hinges - conto: Lenovo Miix 3 lan siap metu XPS Dell 12 - Nanging sampeyan bisa ora gampang ngganti amba layar.

Aku banjur nyana abnehmbar kanggo maneh saka laptop tradisional, utawa konversi karo nggeser 360-degree.

Windows 10 ora duwe minangka akeh app tablet Android, utawa kualitas Apple iPad app, nanging paling wilayah sing dijamin, lan padha lagi ateges bonus free. Nalika ora ana app Windows, sampeyan isih bisa nggunakake kekuatan lengkap (luwih saka-quality tablet) browser web lan mbukak mayuta-yuta program Windows tradisional. Uga, mesthi, ana sawetara cara kanggo mbukak app Android ing Windows PC, kayata Microsoft Office lan AmiDuOS.

Laptop kanggo dicekel bocah

Entri-tingkat laptop kanggo dicekel bocah iku HP Stream 11. Iki cukup sehat lan kuat kanggo menehi rega kurang (£ 169,97 kanggo £ 199.99), nanging ora duwe layar tutul, lan layar ora abnehmbar.

Kanggo sawetara sasi, abang Pavilion X2 HP 10-n055na wis Pick sandi detachables ing £ 249.99. Iku ngrasa liyane sing ngalangi saka Asus T100TAF lawas, wis keyboard luwih, lan layar prayoga. Nanging, Asus wis mung dibukak T100HA, kang mbenakake ing X2 Pavilion 10, sanadyan keyboard iku rada cilik.

Asus T100HA iku salah siji saka laptop toko page kapal karo Windows 10 diinstal, lan Windows 8.1 mesin sing saiki kang ngankat saka kopi. PC World, contone, wis sade HP Pavilion X2 10 karo Windows 8.1 kanggo £ 199,97, aku ora bakal kaget yen Windows 10 versi katon rauh.

Aku wis sadurunge wis digatèkaké ing Ngalih Acer 10 lan 11 amarga padha biaya liyane - biasane £ 300 kanggo £ 350 - nanging Ngalih 10E uga worth dipikir ing £ 229,95. Aku uga wis digatèkaké ing Toshiba Satellite Klik Mini, amarga aku Layar 8.9in iku cilik banget. Nanging yen setelan Windows magnification dadi cukup dhuwur, mbok menawa iku ora cilik banget kanggo anak. Sampeyan uga bisa kanggo mbandhingaké loro iki mesin karo Asus T100HA ing toko John Lewis, lan John Lewis kalebu njamin rong taun.

Kabeh entri-tingkat loro-in-gedhe-gedhe iki duwe pemroses Atom basis lan 2GB memori utama, karo memori chip 32GB eMMC Flash kanggo nyedhiyani panyimpenan. Padha temenan bakal luwih apik karo 4GB saka memori lan 64GB saka panyimpenan, nanging mesin kuwi harder kanggo nggoleki, lan biaya liyane. Ing fix cepet kanggo nambah 32GB ekstra utawa luwih panyimpenan ing kertu microSD. Yen sampeyan tuku loro ing salah siji karo Windows 8.1 lan nganyarke kanggo Windows 10, nambah kertu page: salah siji saka mesin 32GB aku nganyari ora duwe papan free cukup kanggo rampung instalasi.

Aku assuming sing £ 250 paling sampeyan bakal arep nglampahi ing laptop kanggo anak. Yen sampeyan arep kanggo nglampahi kurang, katon kanggo Cut-rega Lenovo Miix 3. Telung sasi kepungkur, Aku tuku siji anyar kanggo £ 150, nanging dina iki aku ngene njaluk £ 250 Asus T100HA tinimbang.

Papan tombol lan katharine

Paling laptop bisa karo "universal" docking stasiun, kayata Plugable UD-3900, nanging aku ora mikir sing perlu salah siji. Paling laptop bakal supaya sampeyan plug ing USB external utawa keyboard Bluetooth tanpa nggunakake stasiun docking. Ana kathah papan tombol warni dirancang khusus kanggo dicekel bocah, lan akeh tutul-typing tutorial.

Nanging, ing Asus T100HA wis anyar USB port Koleksi C, supaya sampeyan bakal kudu adaptor cilik.

Nyetel

Aku nganggep sing planning kanggo dadi pangurus sistem kanggo laptop putrane kang, lan menehi wong dhewe akun anak. Ngijini sampeyan nyetel watesan wektu, mblokir situs inappropriate, watesan umur nyetel kanggo game, lan nemtokake carane akeh dhuwit (yen) kang bisa nglampahi online. Sampeyan bisa ngontrol setelan iki mbatalake saka account.microsoft.com/family.

Windows 8.1 lan 10 bakal email sampeyan rekaman saben minggu saka aktivitas putra kang: carane akeh jam kang digunakake PC kang, ing situs kang dibukak, lan suwene ngginakaken ing app favorit. Sampeyan ora kudu nggunakake layanan iki - iku pilihan - nanging iku diaktifake kanthi gawan.

Ana alternatif komersial kayata Magic Desktop, nanging sing tenan kanggo dicekel bocah luwih enom.

Sampéyan kudu mlebu log on dhisik Kanggo laptop saka wektu kanggo wektu, nggunakake akun administrator, dipriksa kabeh iku OK. Akun anak cantik aman, lan Windows 10 dianyari kanthi otomatis, nanging apike kanggo njaga mripat ing bab, lan mbukak kir anti-virus ekstra.

Ngagengaken putra kanggo nyimpen dokumen, foto lan file liyane kanggo free panyimpenan OneDrive online akun Microsoft kang, lan / utawa menyang kertu memori SD. Sampeyan bisa sementara ngalih kertu kanggo PC dhewe kanggo gawe munggah lan nambah foto, file musik favorit, Video YouTube lan isi liyane.

Ana versi free program Microsoft Office ing OneDrive, lan sampeyan bisa instal sawetara aplikasi free saka Store Windows. Aku ora mikir iku worth tuku utawa nginstall program lengkap desktop kanggo 9-taun-lawas, kajaba sing wis langganan Kantor 365 Ngarep. Iki menehi Suite Kantor lengkap wong lima ing PC, Macs, tablet lan Smartphone, plus terabyte panyimpenan kanggo saben pengguna, kanggo £ 79.99 taun. Digunakake, LibreOffice punika alternatif free.

Sampeyan bisa uga wis nginstal Minecraft minangka program utawa app, ing Ngeruk lingkungan Pemrograman - duwe dipikir ing Miwiti karo Ngeruk page - lan Khan Academy. Sampeyan bisa PIN lan program kanggo taskbar, utawa sijine lambang ing desktop, kanggo nggawe wong luwih gampang kanggo nggoleki.

Wis tak Pitakonan kanggo Jack? Email kanggo Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

Artikel web