Kang Apple MacBook laptop aku kudu tuku?

Which Apple MacBook laptop should I buy?

Maria perlu kanggo ngganti dheweke 2009 MacBook Pro nanging kepunjulen dening opsi. Kang iku pilihan sing paling apik?


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Kang Apple MacBook laptop aku kudu tuku?” iki ditulis dening Jack Schofield, kanggo theguardian.com ana 15 November 2018 10.00 UTC

Aku wis soldiered ing karo 2009 MacBook Pro, kang digunakake kanggo akses internet, media sosial, foto, lan riset. Nanging ing kanggo ngakses perpustakaan universitas mbatalake, Aku kudu nganggo sistem operasi munggah-kanggo-tanggal, lan Mac dadi lawas aku maneh bisa nganyarake.

Supaya, Aku kudu tuku MacBook anyar, nanging Aku kepunjulen dening opsi. Aku kudu Tutul Bar? Carane akeh memori lan SSD aku kudu? Maria

Dipuntedahaken produk refresh ing 30 Oktober, Apple wis papat MacBooks sing nindakake akeh padha proyek. Kabar apik iku, yen bisa urip ing 2009 MacBook Pro, apa wae mau bakal nggoleki kanggo tujuan. Kabar ala iku kabeh padha duwe fitur sing bakal sijine kula mati tuku, sanadyan, karo luck, padha ora kudu sijine sing mati.

Nanging, Aku iku paling penting kanggo ngunjungi lan Store Apple utawa stockist liyane supaya sampeyan bisa mbandhingaké paling loro 13Ing MacBooks sisih dening sisih. Iki MacBook Air lawas (keyboard paling, layar awon) lan MacBook Pro (keyboard nggegirisi, layar gedhe).

Aku pitutur marang kowe kang Kripik sing luwih cepet, lan ing, nanging pengalaman pribadhi bakal didominasi dening kualitas keyboard lan layar. A kirim blog ora bisa pitutur marang kowe kang gedhe-gedhe sampeyan bakal kaya, utawa ngendi sampeyan bakal seneng nggawe compromises.

keyboard kupu

macbook pro
Kabeh laptop Mac anyar teka karo kurang-travel keyboard kupu Apple, kang wis buktiaken divisive. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Kanggo kula, masalah paling gedhe karo MacBooks anyar iku keyboard kupu, kang sepisanan dikenalaké karo 12ing MacBook ing 2015. Versi kaping kalih muncul ing MacBook Pros, ngendi sawetara kedhaftar wis gagal keyboard amarga bledug utawa detritus nyedhak ing tombol. MacBooks paling anyar duwe versi katelu karo sealing ekstra supaya metu bledug. Kita kudu durung kanggo ndeleng carane stands munggah liwat wektu.

Loro saka, Aku golek ing keyboard kupu menehi pengalaman typing nggegirisi. Aku sinau kanggo tutul-jinis ing typewriters, lan aku seneng papan tombol karo tombol mechanical karo persil saka lelungan. tombol kupu wis mèh ora ana travel. Iki bakal push kula menyang MacBook Air lawas, kang wis keyboard apik banget standar laptop.

susah, MacBook Air lawas wis masalah liyane. ing tartamtu, touchpad lan layar Samsaya Awon saka sing gedhe-gedhe ing anyar MacBook Air. (Lagi ora ala, nanging padha ora apik.)

seneng, raos beda-beda. Sawetara wong seneng flat, papan tombol unresponsive, lan sampeyan bisa nemokake kaya keyboard kupu. Yèn mangkono, iku ndadekake pilihan luwih gampang. Aku mung mikir sing perlu kanggo menehi iku Go serius - ngetik sawetara atus tembung ing - sadurunge laku kanggo nggunakake kabeh dina saben dina ... utawa mbeta lan keyboard USB external watara.

Tutul Bar? Aja

Tutul Bar nggantèkaké tombol F ing MacBook Pro.
Tutul Bar nggantèkaké tombol F ing MacBook Pro. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Sampeyan ora perlu Tutul Bar. Nyatane, ora ana siji tenan perlu Tutul Bar. Salah sijine dalan, lagi mung cekap kanggo MacBook Pros luwih larang, lan aku nganggep sampeyan ora dituku MacBook luwih larang saka sampeyan kudu.

spek

Ing 13ing agêng-2009 MacBook Pro wis Intel Core 2 prosesor duo, kang dire standar dina. Model basa mung wis 2GB memori (expandable kanggo 8GB) lan hard drive 160GB, sanadyan nginggilaken adat kalebu 128GB lan 256GB SSDs. MacBook lowliest sampeyan bisa tuku dina iki bakal specifications luwih.

Sayange, sampeyan ora bisa upgrade MacBooks dina, supaya sampeyan kudu tuku akeh daya sing bakal tau. kanggo dhowo umure, iku bakal luwih duwe 16GB saka memori lan 256GB utawa SSD luwih gedhe, nanging Apple ngisi premium ageng nginggilaken iki.

Begjanipun, MacBooks terus regane sing cukup uga, supaya alternatif kanggo mbukak kanggo dasar spek lan, yen sampeyan nemokake sing perlu daya luwih, ngedol lan tuku anyar.

Isyu

apple macbook
MacBook migunakake pemroses kurang-daya Intel kang. Motret: Apple

Ana masalah non-ketok ing loro MacBooks bisa wis Intel inti M, kang rembugan ing kacepetan kanggo nyedhiyani urip baterei luwih. Apple pisanan nyoba iki karo 1.1GHz dual-inti M-5Y31 chip digunakake ing 2015 MacBook (12ing layar). dina iki, Kripik inti M digunakake ora mung ing MacBooks 12in, nanging uga ing MacBook Airs paling anyar.

Iku ora ketok amarga Intel diganti rencana Jeneng sawijining. Wong-wong sing uga wis sijine mati dening "inti M" sebutan mbokmenawa ora sok dong mirsani sing lagi njupuk seri chip Y - khusus, a inti i5-8210Y - tinimbang Kripik U seri liyane kuat digunakake ing laptop ide.

Aku duwe apa-apa marang Kripik seri inti M / Y, lan kawula tutul layar 8GB / 128GB Lenovo Yoga 700 wis inti M3-6Y30 padha digunakake ing sawetara MacBooks. Bentenipun iku mesin kanggo sembrono liburan nggunakake /, ora sistem utama lan iku mung biaya kula £ 339,99. Aku ora bakal tuku siji minangka mesin utamaku, lan daya £ 1,200 kanggo siji ridiculous.

A inti i5-8210Y kudu cepet cukup kanggo cahya migunakake - kang bisa tuwuh saka wektu - nanging isih miskin Nilai kanggo dhuwit ing MacBook Air.

bisa pilihanipun

Apple MacBook Air lawas.
Apple MacBook Air lawas. Motret: Simon Lees / Future Publishing / REX

Apple wis disimpen lawas 13Ing MacBook Air, lan iku katon nilai paling apik kanggo dhuwit ing £ 949, senadyan layar kalima-generasi prosesor inti i5-5350U lan non-retina sawijining. Wis, ing tampilan, ing keyboard paling, lan isih nduweni bandar lawas-gaya apik, kalebu slot kertu SD lan konektor magsafe. Ing kabeh babagan sanèsipun, MacBook Air (2018) adoh unggul.

MacBook 12in lawas isih kasedhiya, nanging underpowered lan overpriced, karo versi 1.2GHz inti M3-7Y32 (2017) nggowo beyo £ 1.249. Alesan mung kanggo ngelingi iki mesin iku cilik lan ènthèng (0.92kg) MacBook bisa.

Anyar 13Ing MacBook Air cilik lan luwih ènthèng tinimbang versi lawas, layar adoh unggul, ageng pasukan-tutul trackpad, lan pamicara luwih. Iku uga luwih larang ing £ 1,199. Drawbacks kalebu keyboard kupu lan prosesor seri inti M / Y.

Akhire, wonten ing 13Ing MacBook Pro tanpa Tutul Bar (agêng-2017), kang menehi kapitu-generasi 2.3GHz inti i5 luwih cepet (7360ing) prosesor, grafis luwih apik lan Rendering werna sing luwih apik kanggo ekstra £ 50, IE £ 1.249. Pro uga nduwe layar padhang - 500 nits tinimbang 300 nits - kang kudu luwih akeh kanggo ruangan. Sampeyan bakal kelangan wangun dhesuk-dhesukan Air kang, kang luwih nyaman kanggo ngetik, nanging Pro ora Ngartekno luwih abot tinimbang Air (1.37kg vs 1.25kg).

Aku kaya MacBook Pro liyane yen wis keyboard Air lawas, nanging misale jek kula iku paling tuku - yen sampeyan bisa saged. Aku uga mikir iku nang paling kanggo nganyari sistem operasi mangsa.

nginggilaken sing, minangka kasebut, larang. Nambah Pro kang 8GB saka memori kanggo 16GB biaya £ 180, lan nganyarke 128GB SSD kanggo 256GB biaya £ 200, supaya spek sampeyan pengin nemen biaya £ 1.629. Nambahake AppleCare nabrak rega final nganti £ 1.878.

Iku akèh dhuwit, nanging mikir iku minangka £ 1 dina liwat limang taun lan ora rumangsa dadi ala.

diskon kasedhiya!

Minangka mahasiswa lulusan, sampeyan kudu nduweni kanggo diskon pendidikan, kang bakal nggawa mudhun regane. Priksa kanggo mangerteni apa sing paling apik kanggo nindakake iki liwat universitas, online, utawa ing Store Apple.

Apple uga nawakake perdagangan-in peralatan lawas liwat sawijining Mbalekna rencana. Aku ora bisa ngomong cara akeh ngene njaluk tanpa nomer serial MacBook Pro Panjenengan. Iku mbokmenawa ora kathah, nanging ing paling warhorse lawas bakal njaluk ulang mlaku.

Apa kowe tak pitakonan? Email kanggo Ask.Jack@theguardian.com

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web