ngedegaken Web telpon kanggo Bill Internet hak

Web founder calls for Internet bill of rights

A Bill saka hak kudu digawe kanggo mrentah Internet ing tangi wahyu bab ambane saka pamarèntah, ing panemu saka World Wide Web ngandika ana.

Tim Berners-Lee digawe proposal minangka bagéan saka “web kita arep” kampanye kanggo Internet mbukak, persis 25 taun sawise kawiwitan kertas karo plans kanggo World Wide Web.

“We kudu konstitusi global — Bill hak,” kang matur marang Guardian.

“Kajaba kita duwe mbukak, Internet Neutral kita bisa gumantung ing tanpa gawe kuatir bab apa kadadosan ing lawang bali, kita ora bisa duwe pemerintah mbukak, demokrasi apik, kesehatan apik, komunitas disambungake lan keragaman budaya,” ngandika.

“Iku ora naif mikir kita bisa duwe sing, nanging naif mikir kita mung bisa lungguhan lan njaluk iku.”

Kampanye nyebut web-kedhaftar sak donya Konsep lan “Pangguna Internet Bill of Rights kanggo negara, kanggo wilayah utawa kanggo kabeh”.

Berners-Lee wis saya kampanye kanggo kontrol kurang ing web, lan wis karsane mantan contractor US Intelligence Edward Snowden sawise kang dicethakaké rincian carane pamaréntah AS nglumpukake masal saka data online.

Berners-Lee dielingake hak wong kang padha “kang infringed liyane lan liyane ing saben sisih” lan sing Internet kedhaftar padha dadi marem babagan mundhut saka kabebasan-kabebasan.

“Aku pengin nggunakake mengeti 25th kanggo kita kabeh apa sing, kanggo njupuk web bali menyang tangan kita dhewe lan netepake web kita arep kanggo sabanjuré 25 taun,” ngandika.

Berners-Lee ngandhut Web meh 25 taun kepungkur ing kalodhangan ing Geneva basis CERN, Lab fisika partikel Eropah iku ndhuwur.

sumber: afp.com

Meningkat dening Zemanta