Web jeneng domain revolusi bisa mencet nimbali merek dagang

Web domain name revolution could hit trademark defence
Domain Name Extensions

Domain ekstensi Jeneng (kredit Photo: Booklight The)

Expansion massa saka jeneng domain Internet bisa nimbulaké kacilakan kanggo nimbali saka merek dagang maya, ing A kang intellectual property awak dielingake ana.

“We kudu expansion Srengenge katon padhang iki sing arep ing,” Said Francis Gurry, kepala World Intellectual Property Organization (Wipo), kang mbawahi aturan global marang cybersquatting.

“Sing wis arep duwe impact, kang kamungkinan kanggo dadi pinunjul, ing pangayoman merek dagang. Umumé pas impact, kita ora yakin saka ing tataran iki, nanging iku kamungkinan dadi wujud lan mbebayani,” Gurry marang Reporters.

“nduweni Trademark banget mrihatinake impact sing expansion iki bakal ing sistem iklan,” kang ditambahake.

Mbukak Internet kanggo jeneng domain sing pindhah adoh ngluwihi klasik kayata situs, .org, .net, .gov, lan .edu wis heralded dening US basis web overlords ing Internet Corporation kanggo diutus jeneng lan nomer (ICANN) minangka owah-owahan paling gedhe kanggo Web wiwit iku digawe.

Ana wis dawa wis mung 22 domain ndhuwur-tingkat umum (gTLDs), kang .com lan .net ngemot bareng ing singa kang.

Nanging basis California ICANN wis ngandika sing Ruang saka Internet — karo sawetara loro milyar kedhaftar sak donya, setengah saka wong-wong mau ing Asia — ndadekake jeneng anyar penting.

around 1,400 gTLDs anyar sing mboko sithik kang sijine munggah kanggo entuk, karo pisanan 160 wis delegated kanggo macem-macem perusahaan Pendhaftaran Web.

“Kesempatan kanggo nyalahi panggunaan saka merek dagang ngembang exponentially,” ngandika Gurry, kang lagi nyimak sing ndhaptar jeneng domain iku mirah, prosedur otomatis sing njupuk prakara detik lan ora duwe yang kanggo nliti apa ana konflik merek dagang.

“Sing ndadekke karo nyaman tekone saka beban luwih akeh kang ndjogo ing bagean nduweni merek dagang,” ngandika.

Ing campuran dhisikan, kabuka ing Januari, sing alamat pungkasan ing guru, bike, singles, uga sandhangan, Holdings, plumbing lan usaha.

istilah umum liyane ing cakrawala kalebu .football, .flights, .SIM lan .bid.

Huruf domain pisanan-tau non-Latin uga wis disetujoni, kalebu Cina kanggo “game”, Arab kanggo “web” utawa “jaringan,” utawa ing basa kanggo “online”.

– Badhan liwat 'efek sisih’ –

Gurry ngakeni sing expansion iki temenan kanggo ease nggunakake cepet-akeh Internet.

“dadi minangka, alasan kanggo ngembangaken hubungané peningkatan kapasitas navigasi ing Internet. What we’re concerned is the side effect of the impact that that has on branding systems that are used by consumers for their interaction with commerce,” kang ditambahake.

Trademark owners aggrieved by cybersquattingthe abusive registration of domain names, sometimes in order to sell them back to rights holders or draw consumers to rival productshave the option of turning to WIPO’s arbitration procedure.

Ing 2013, 2,585 such cases were filed with WIPO, concerning a record 6,191 individual domain names.

Under international rules, Web registration firms must void the registration of losers in WIPO cybersquatting cases.

The UN body is already hearing its first case concerning a new gTLD, filed in February and pitting a German company against the Dutch registree of the still-inactive website canyon.bike.

Erik Wilbers, director or WIPO’s arbitration arm, said that the vast increase of gTLDs will mean that trademark holders would have to bemuch more focusedin what they challenge.

You cannot keep shooting at everything that moves in an expanding domain name system,” ngandika.

Source: afp.com

Meningkat dening Zemanta