perusahaan teknologi nglawan Trans Pacific Partnership

Technology firms oppose the Trans Pacific Partnership

INTERNET Protest GROUP perang kanggo mangsa (FFTF) wis dijangkepi 29 perusahaan teknologi informasi kanggo mlebu layang sing banget nglawan wacana saka Trans Pacific Partnership (TPP) kasepakatan perdagangan internasional.

The TPP iku noto sing ndukung kepinginan perusahaan multinasional gedhe liwat tindakan liya. Nalika iku wiyar didhukung dening sawetara industri lan pamaréntah AS, iku uga wis mungsuh sawijining.

29 mungsuh, kalebu DuckDuckGo, Boingboing, fark, iFixit lan awit wis diwenehi support kanggo kampanye FFTF marang prajanjèn TPP lan seneng mlebu pesen saka musuh.

Ing masalah paling gedhé karo persetujuan perdagangan ngajokaken usulan-usulan sawijining kanggo nangani hak cipta, privasi lan paten, bebarengan karo kasunyatan sing wis dipunrembag ing meh total pump.

layang nyuwun US Senator Ron Wyden ora kanggo ngidini pihak shadowy kanggo ndhikte aturan internet, lan warns ndukung TPP bakal marang kapentingan umum.

“Kita mung bisa mbangun framework privasi inovasi sukses – siji sing ndhukung gagasan anyar, produk, lan pasar – yen proses kanggo desain iku mbukak lan participatory. Sayange, proses rembagan perdagangan wis apa-apa nanging transparent. kita industri, lan kedhaftar sing kita ngawula, kudu ing meja saka awal kanggo desain kawicaksanan sing ngawula luwih saka kapentingan komersial panah saka sawetara perusahaan gedhe sing wis diundang kanggo melu,” wrote perusahaan.

“We nggusah sampeyan ora kanggo pass versi saka Track Fast utawa perdagangan panguwasa promosi, utawa sarujuk mekanisme sembarang sing bakal nggampangake wacana prajanjèn dagang ngemot cipta pranata pelaksanaane digital dirancang ing opaque, proses Ana-lawang.”

Padha rampung huruf menèh Senator Wyden, minangka ketua Komite Finance Senat AS, ing posisi kanggo tetep ing AS ing ngarep inovasi. m

Repost.Us – Republish Artikel iki
wacana iki, perusahaan teknologi nglawan Trans Pacific Partnership, wis syndicated saka The Inquirer lan wis dikirim kene karo ijin.

Meningkat dening Zemanta