Bedah janjeni kawitan transplan sirah manungsa ndadekake Jarak Doctors US

Surgeon promising first human head transplant makes pitch to US doctors

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Bedah janjeni kawitan transplan sirah manungsa ndadekake Jarak Doctors US” ditulis déning Sam Thielman ing Annapolis, kanggo theguardian.com on Saturday 13 Juni 2015 12.38 UTC

On Friday afternoon ing Westin Hotel in Annapolis, Maryland, karo volunteer kanggo transplan sirah kawitan manungsa dening sisih, Dr Sergio Canavero digawe bid kanggo nganakake panambahan Bedah cumadhang kanggo bantuan marang nindakake prosedur saka pirsawan saka fellow Doctors ing patemon taunan saka American Academy of neurologikal lan Orthopaedic Surgeons.

About waktu saka lelenggahan iki kaulungake marang kamera video, tripods lan lampu stands. Supaya njaluk dhokter-loropaken penet kanggo ngarep kamar, salah siji saka pamiarso wis kanggo njupuk mikropon podium lan bellow menyang scrum lingkungan Canavero: "'Scuse kula, penet, Aku kaya sampeyan gawe mati, please. Cukup cukup. "

Topik intine Canavero kang ana prosedur kang ngarep-arep kanggo nindakake ing sabanjure 24 months, kang Telpon Lowongan Anatomosis sukan, utawa "Langit".

"Dina iki aku kene kanggo menehi kita kabeh wahyu,"Ngandika Canavero.

Dokter ditambahaké sing ora ana barang kaya poto, lan yen goal Final saka project ana extension urip.

Kanggo loro lan setengah jam (presentation iki dijadwal kanggo 90 menit) ing ngarep yen pirsawan biasane biru- lan Bedah-umur tengah werna abu-abu-cocog, Canavero dileksanakke jembaré saka kamar dawa ing slacks krim lan Tunika reddish-coklat, bespectacled, sirahe dipun cukur, looking kaya biksu utamané hip.

Sergio Canavero: transplan sirah manungsa
Sergio Canavero sing ngaku wong bakal bisa nindakake transplantasi sirah. Motret: youtube

Panjenenganipun ngginakaken paling pisanan setengah jam diperlokaké mati aphorism sawise aphorism, sawetara dening Writers kalebu Kierkegaard lan Arthur C Clarke, liyane saka devising dhewe.

"Yen Swarga iku sembrono, alam punika crazier, lan alam kudu diwenehi ngaso nalika nerangake apa ora kanggo kita kabeh minangka jalmo ing planet iki,"Ngandika.

Neurosurgeon ing, Turin jangka Neuromodulation Group Italia, veered antarane nyoba kanggo inspirasi pamireng kang, ngeduk jero menyang neurobiology lan goading profesional medical putih-rambut nglumpuk ing ngarepe wong. Ing salah siji titik kang dibandhingake mangsa sukses prosedur kanggo kebangkrutan rembulan, karo gambar saka JFK ing layar konco wong.

"We kudu menyang rembulan kanggo nyoba sing kita, kanggo nyoba skills kita, kanggo nyoba kapercayan kita, kanggo ndeleng apa jenis wong kita sing!"Ngandika.

"We kudu nindakake iku kanggo nyoba Amerika! Kita kudu nindakake iku kanggo ndeleng yen sampeyan isih Amerika! Nalika aku tansaya munggah Amerika ndhuwur. "

Janjeni pituwas dhuwur lan gawe saka "billionaires Amérika", Canavero marang Déwan: "Aku teka kanggo sampeyan; Aku seneng ditampa iki ngajak menyang humbly teka sadurunge sampeyan nggawe cilik sing iki bisa. "

Sampun ngandika plans kanggo nindakake prosedur salah siji ing US utawa China.

Andhap ora kualitas pirsawan ketoke raos ing Canavero.

"Sampeyan kabeh wong duwe pangertèn pesti saka poto, ora khayalan,"Ngandika dhokter kawitan kanggo nuduhke pitakonan ing Q ing&Sesi A. "Apa poto iku sabar? Awak anyar, utawa poto sing padha ciloko karo?"

"Pitakonan wong dhewe,"Wangsulane Canavero.

Valery Spiridonov, wong sing wis sukarelawan kanggo ngalami prosedur, ngandika sethitik ing kumpul ing, nanging ana tokoh gedhe saka kapentingan. Spiridonov wis penyakit Werdnig-Hoffmann, utawa atrophy otot balung mburi. Iku debilitating a, kondisi pungkasanipun bejat sing wis dijupuk Toll katon ing awak Rusia 30-taun-lawas. Spiridonov dikirim lewat layang elektronik Canavero metu saka biru nalika project dhokter kang wiwit nampa penet waé.

Valery Spiridonov: sirah transplan volunteer
Valery Spiridonov: 'Aku pracaya badan kawula mung mekanika aku arep wis dibusak' Motret: Corbis

Spiridonov mangsuli pitakonan ing.

"Aku pracaya badan kawula mung mekanika aku arep wis dibusak,"Ngandika. Panjenenganipun ngandika dhateng gadhah kanggo ngrekrut wong kanggo wong saka posisi ing kursi rodha cilik jejere tataran.

Doctors liyane, ngandika Canavero, wis ditakokake apa utawa ora tingkat larangan dhuwur organ lan pang transplantasi radikal bisa ateges sabar transplan full-awak bisa metu saka atine. Canavero marang wong-wong mau kanggo mbayangno piyambak ing Panggonan Spiridonov kang.

"Punapa panjenengan pitados bilih kawontenan Panjenengan bisa drive sampeyan gendheng, kanggo Madness?"Wong takon Spiridonov.

"Ya,"Wangsulane Spiridonov. "Saben dina."

Apa bab arteri balung mburi ngarepan?

Pitakonan liyane, mesthi, iku apa utawa ora operasi bisa. Canavero nuding menyang Kepala transplantasi ing clurut kasil dileksanakake ing China, lan bilih poliethelin glycol (PEG) - Kang asring digunakake minangka laxative, nanging wis ketemu duwe aplikasi kanggo patients tatu balung mburi - ateges bisa lim pusat motor saka sumsum balung mburi bali bebarengan kasil sawise padha wis severed.

Siji dhokter diselani Canavero ing tengah kuliah tumuju metu sing, minangka pawongan ahli bedah babagan pembuluh darah, piyambakipun ngangap bab, antara liya, arteri balung mburi ngarepan.

"Sampeyan lagi Cut tengen liwat sing,"Ngandika. Canavero diundang wong kanggo gabung ing grup kang digunakake, ngandika wis rampung part lan saiki iku wektu kanggo wong-wong mau kanggo langkah munggah.

Doctors padha dibagi ing apa utawa ora kanggo nindakake prosedur ing kabeh. Iki transplan sirah sopan?

"Aku ora ngerti,"Ngandika Oscar Tuazon, bedah adhedhasar ing toko Alexandria. "Ing manungsa, ing bab utama punika kepala! Awak mung framework utawa Nihan a. Dadi kepala sing paling penting. Mungkin, ayo kang ngomong, yen piyantun gedhe, kaya Einstein, Mungkin sampeyan bisa ngayomi. "

Tuazon dirawuhi konferensi karo Edith Tuazon, perawat lan bojoné saka 44 taun. Deweke unconvinced.

"Aku aran kaya iku dadi adoh,"Dheweke ngandika. "Upaminipun duwe transplan kepala wong sing paling artis lan ing kanggo wong sing ora artis -will wong sing bisa kanggo nggawe penyelundupan lan tangan isih tarik? Bakal tangan isih 'mikir?'Iku Bakal mikir kaya iku iya sadurunge? Carane kabeh fungsi sing arep bisa bebarengan?"

Canavero wis jawaban marang sing siji ing presentation: "Sampeyan Cut spaghetto, aplikasi PEG, lan kebutuhan sing akeh banget. "

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

Artikel web