ganja udud dhuwur-kekuatan bisa ngrusak serat saraf ing otak

Smoking high-strength cannabis may damage nerve fibres in brain

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “ganja udud dhuwur-kekuatan bisa ngrusak serat saraf ing otak” ditulis déning Ian Sample editor Ilmu, kanggo Guardian ana 27th November 2015 00.01 UTC

ganja ingkang kiyat bisa ngrusak serat saraf sing nangani aliran pesen tengen loro halves otak, ilmuwan pratelan. saiki bakal mindai otak wong sing ajeg garang kuwat skunk-kaya ganja dicethakaké beda subtle ing prakara putih sing nyambung kiwa lan tengen hemisfer lan kaleksanane sinyal saka salah siji saka otak kanggo liyane.

Owah-owahan padha ora weruh ing wong-wong sing tau digunakake ganja utawa garang mung formulir kurang kuat saka tamba, peneliti ketemu.

Sinau diduga pisanan katon ing efek saka Potensi ganja ing struktur otak, lan tabet sing nggunakake luwih saka skunk bisa nimbulaké karusakan menyang callosum corpus, nggawe komunikasi antarane hemisfer utek kang kurang efisien.

Paola Dazzan, a neurobiologist ing Institute of Psikiatri ing King College London, ngandika efek muncul bakal disambung menyang tingkat aktif, tetrahydrocannabinol (THC), ing ganja. Nalika formulir tradisional saka ganja ngemot 2 kanggo 4 % THC, ing varieties liyane kuat (kang ana bab 100), bisa ngemot 10 kanggo 14% THC, Miturut charity DrugScope.

"Yen katon ing callosum corpus, apa kita lagi ningali prabédan wujud ing prakara putih antarane sing nggunakake ganja Potensi dhuwur lan sing tau digunakake tamba, utawa nggunakake tamba-Potensi kurang,"Ngandika Dazzan. Corpus callosum punika sugih ing reseptor cannabinoid, kang tumindak THC kimia.

A image DTI saka callosum corpus, katon saka sisih, kapacak ing abang lan kang dilapisake ing gambar latar mburi MRI otak.
A image DTI saka callosum corpus, katon saka sisih, kapacak ing abang lan kang dilapisake ing gambar latar mburi MRI otak. Motret: Institut Psikiatri

"Bentenipun ana apa sampeyan duwe sayah utawa ora, lan kita mikir iki strictly gegandhengan karo Potensi saka ganja ing,"Dheweke ditambahake. Details of sinau sing kacarita ing Jurnal Kedokteran psikologis.

Peneliti digunakake loro Techniques mindhai, magnetik résonansi (MRI) lan imaging tensor diffusion (DTI), kanggo nliti callosum corpus, wilayah paling gedhé saka prakara putih, ing pemikiran saka 56 patients sing wis kacarita a episode pisanan sayah, lan 43 sukarelawan saka sehat masyarakat lokal.

Mindai ketemu sing kedhaftar saben-Potensi dhuwur ganja wis rada luwih - kira 2% - "Ateges diffusivity" ing callosum corpus. "Sing nuduhake masalah ing prakara putih sing wekasanipun ndadekake kurang efisien,"Dazzan marang Guardian. "Aku ora ngerti persis apa iku tegese wong, nanging iku tabet ana transfer kurang efisien informasi. "

Sinau ora bisa konfirmasi sing tingkat dhuwur saka THC ing ganja sabab owahan kanggo prakara putih. Minangka cathetan Dazzan, iku uga wong karo prakara putih rusak kuwi luwih ngudhut skunk ing Panggonan pisanan.

"Sampeyan bisa sing wong iki wis duwe otak beda lan menawa dek'ne nggunakake ganja. Nanging apa kita bisa ngomong yen iku Potensi dhuwur, lan yen seneng nglanggar, otak beda saka otak wong sing smokes ganja normal, lan saka wong sing ora nglanggar ganja ing kabeh,"Dheweke ngandika.

Nanging malah karo kahanan sing durung mesthi liwat sabab lan efek, dheweke sanget pangguna lan tenaga kesehatan umum kanggo ngganti carane padha mikir bab nggunakake ganja. "Nalika nerangake alkohol, kita digunakake kanggo mikir bab carane akeh wong ngombe, lan apa lagi ngombé anggur, bir, utawa wiski. We kudu mikir ganja ing cara sing padha, ing syarat-syarat THC lan isi beda ganja bisa duwe, lan duweni potensi efek ing kesehatan bakal beda,"Dheweke ngandika.

"Kita wis disaranake sadurunge, nalika pambiji nggunakake ganja, iku arang banget penting kanggo ngumpulake informasi bab carane asring lan apa jinis ganja digunakake. These details can help quantify the risk of mental health problems and increase awareness of the type of damage these substances can do to the brain,"Dheweke ditambahake.

In February, Dazzan and others at the Institute of Psychiatry kacarita that the ready availability of skunk in south London might be behind a rise in the proportion of new cases of psychosis being attributed to cannabis.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web