Six kapal Indian tugasaken ing panelusuran kanggo jet Malaysian

Six Indian ships deployed in search for Malaysian jet

angkatan laut India kang ngandika ana iku wis meh tikel nomer kapal lan pesawat tugasaken kanggo nelusuri ing Segara Andaman kanggo jet Malaysian ilang kang ilang karo 239 wong ing Papan.

panguwasa Naval uga ngandika Malaysia wis takon India kanggo ngluwihi operasi search luwih kulon menyang Teluk Benggala, kang formulir ing sisih lor, Samudra India.

Ing Angkatan laut India ngandika enem kapal lan lima pesawat saiki scouring kanggo maksud apa tandha saka bidang sirna ing Segara Andaman, kang ngubengi remot klompok Andaman lan Nicobar India kang pulo sing ngapusi adoh kidul negara kang.

“Kita arep kanggo nutupi wilayah lan iku kudu strictly rampung,” juru wicoro naval Indian D.K. Sharma marang AFP.

India sadurungé wis tugasaken telung kapal lan telung pesawat ing panelusuran kanggo Malaysia Airlines Flight 370 kang ilang minggu kepungkur.

Kapal lan pesawat Indian padha looking ing area “ditetepake” dening angkatan laut Malaysia ing sisih kidul tlatah Segara Andaman, Sharma ngandika.

Ing Malaysia Airlines pesawat, kang ilang kontak ana en route from Kuala Lumpur to Beijing, wis limang penumpang Indian kapal.

panguwasa Malaysian wis ngandika ana padha dramatically ngembangaken orane katrangan wis jembar search dadi-adoh nampèni sing, judhul luwih kulon menyang Samudra Hindia lan wétan ing sebrangé Segara China Selatan.

panguwasa segara Indian ngandika ing statement sing lokasi dititi ing Bay of Bengal kawulo 900 kilometer (560 mil) kulon Port Blair, ibukutha Andaman lan Nicobar.

A juru wicoro naval marang AFP sing India iki tumindak request Malaysia kang, nanging ora pesawat utawa kapal durung tau diverted lokasi anyar.

Ngandika wis ora ana informasi ing nalika search ing Bay of Bengal bakal miwiti.

Source: afp.com

16976 0