Samsung Gear S2 review: wektu kapitu bejone smartwatch tenan Korean kang

Samsung Gear S2 review: seventh time lucky for Korean firm’s smartwatch
sakabèhé Score4
  • Salah nyoba kapitu Samsung wis pungkasanipun retak iku. Gear S2 punika smartwatch paling tenan Korean wis digawe - lan miles. Iku uga salah siji sing paling dhuwur, ngenalke cara genuinely luwih ubungan karo smartwatch.

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Samsung Gear S2 review: wektu kapitu bejone smartwatch tenan Korean kang” iki ditulis dening Samuel Gibb, kanggo theguardian.com ana 9 November 2015 11.26 UTC

Samsung wis pungkasanipun retak smartwatch karo desain kapitu sawijining: watch babak kompatibel karo meh kabeh Smartphone Android lan karo kebatinan puteran sing ora mung kanggo nuduhake.

Produsèn smartphone paling gedhe ing donya wis cukup akèh pengalaman nggae smartwatches. sawijining pisanan iki dibukak ing 2013, nanging wiwit wekdal tenan Korea Kidul wis digawe enem macem-macem model, sanadyan ora ana wong duwe cukup tak tengen.

Gear S2 nyoba kapitu Samsung lan iku worth gaweyan.

Babak lan atraktif

samsung review pindah s2
The tansah ing ngalih layar kanggo tampilan kurang-daya nalika ora aktif kang digunakake, padha sing digunakake dening Watches Wear Google Android. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Boten kados kabeh Samsung smartwatches sadurunge, Gear S2 slim, babak lan atraktif. Nerangake ing loro model "klasik" lan standar. Aku dites Gear standar 2.

Kayane watch babak modern karo awak stainless steel lan nyetak tali plastik putih utawa ireng. A puteran ngelmu kebatinan rings asri 1.2in Layar AMOLED, kang wis Kapadhetan piksel paling durung kanggo smartwatch babak ing 302 piksel saben inch. Sawijining babak pesaing paling cedhak iku 286 ppi Huawei Watch, tegesipun Samsung ngalahaken kabeh nanging kothak ing 42mm Apple Watch, kang uga nduweni count 302ppi piksel.

Layar banget: asri, urip karo cemeng tenan peteng, kang nggawe watch peteng pasuryan utamané apik. Similar to Android Nyandhang iku bisa ngalih menyang pasuryan putih-ing-ireng dhasar nalika ora aktif. Iku ora résolusi minangka dhuwur minangka pasuryan utama, nanging ora nandhang sangsara cukup dadi luwih pixelation Nur sing digunakake dening Moto ing 360.

samsung review pindah s2
watch punika 11.4mm nglukis, nanging katon slimmer nalika rusak thanks kanggo awak sudhut mlengkung lan desain tapered. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

watch lenggah mulyo ing bangkekan. Sawijining tapered nirokake desain awak sing Watches mechanical dhuwur-mburi lan kurang sawetara saka kekandelan 11.4mm watch kang. Iku uga anti banyu kanggo standar IP68, kang tegese showering karo ing ora masalah.

Tali karet iku saka kualitas dhuwur lan ora nggawe kringet bangkekan minangka sawetara Casios duwe ing sasi. Iku dianakaké ing panggonan dening push-tombol clip tertutup, kang nggampangake kanggo mbusak, nanging tegese sampeyan bakal diwatesi kanggo nyudo ana dening Samsung.

Ana loro ing kothak, siji gedhe lan salah siji tali cilik sing nyuda ambane saka watch ing bangkekan. Gear S2 klasik wis lugs watch tradisional kanggo nyudo standar.

Mburi watch wis monitor detak jantung, kaya paling smartwatches liyane, kang bisa kanthi manual micu kanggo ngrekam ngalahaken saben menit, utawa digunakake minangka bagéan saka tracker ngleksanani. Aku ketemu akurat kanggo ing watara siji beat saben menit.

samsung review pindah s2
Nyudo gampang pertukaran metu, nanging sampeyan lagi winates apa ing nawarake saka Samsung thanks kanggo sistem clip tertutup. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Specifications

  • Prosesor: Samsung Exynos 3250
  • RAM: 512MB
  • Layar: 1.2ing sAMOLED (302ppi) sapir
  • Panyimpenan: 4GB
  • Konektivitas: Bluetooth, Wi-Fi, NFC, barometer, sensor detak jantung
  • Ukuran: 42.3 x 49.8 x 11.4
  • kompatibilitas: Android

Snappy siji dina lan setengah

samsung review pindah s2
The cilik Magnetik daya ngadeg nirkabel biaya watch, karo pilihan saka nampilake watchface utawa daya kemajuan. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Gear S2 ngrasa snappy lan responsif ing operasi. Iku nyambung smartphone liwat Bluetooth utawa liwat Wi-Fi, sapisan jaringan wis diatur. Boten kados smartwatches liyane Samsung Tizen, Gear S2 bisa karo sembarang smartphone Android modern, nggunakake saperangan saka Gear ngatur apps.

Ana sawetara fungsi sing mbutuhake piranti Samsung, yaiku Samsung Pay kang ngidini kedhaftar kanggo mbayar apik lan layanan karo NFC ing watch. Samsung Pay wis durung miwiti ing UK, nanging kasedhiya ing US lan Korea Kidul.

Sambungan Bluetooth ana kuwat nalika disambungake menyang Nexus 6P, while Wi-Fi was easy to set up by tapping in the password with the surprisingly useable T9-style on-screen keyboard. Notifications were delivered instantaneously over Wi-Fi, which is not always the case for all smartwatches.

The Gear S2 lasted 36 hours on a charge with the screen on all the time. The watch comes with a wireless charging dock, which charges it in under two hours.

Tizen, not Android Wear

samsung review pindah s2
The selection of faces is good, and most can be customised. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

The Gear S2’s software is simultaneously its greatest strength and its biggest weakness. Unlike other Android watches that run Google’s Android Wear, the S2 runs Samsung’s own Tizen operating system.

The custom software and rotating bezel makes the S2 one of the fastest and easiest to use smartwatches. Twist to the left for notifications, right for widgets for things like music control, heart rate, calendar, weather updates and fitness tracking. Swiping down from the top goes back one step, or pulls down a quick settings shade on the watch face.

A little three-dot menu tab appears on the right of anything that has further actions, while the smaller button on the side takes you to apps and the bigger button to the watch face. Covering the watch with your hand puts it to sleep. It all works smoothly and intuitively.

samsung review pindah s2
Turn the bezel to select the app. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Other apps are held in a circular list, but apps are the biggest issue. Because of the Tizen operating system there basically aren’t any beyond the included ones. You’ve got CNN, Bloomberg, Here maps and a collection of Samsung apps, including S Health and voice recorder.

The apps that are included work fine, but the lack of choice isn’t going to be fixed any time soon as Tizen’s relatively small user base means there isn’t as much of draw for developers to actually create them as there is for Android Wear lan Apple’s watchOS.

There are odd quirks to the system. Kayata, some watch faces are active and can be tapped to perform functions. Tapping the top of bottom of chronograph face sets off a stopwatch, but you can’t start a timer or set an alarm. The timer also doesn’t have a widget for some reason, where the alarm does.

Samsung’s S-Voice works well for setting timers and other quick activities, but I struggled trying to dictate a reply to a Hangout. The on-screen keyboard works for quick things, while the rotating bezel makes it easy to select a quick emoji to reply.

samsung review pindah s2
Samsung’s S-Voice system works well enough for setting timers and alarms, but isn’t quite as good as Google Now or Apple’s Siri. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Price

The Samsung Gear S2 costs £249 in dark grey or silver. The Gear S2 Classic costs £299 in black. Both are available for pre-order, shipping on 12 November.

They are on the high-end of the price bracket for Android-compatible watches. Ing Pebble Time costs £180, ing Moto 360 £229 and the Huawei Watch £289. Ing Apple Watch costs £299.

Putusan

Salah nyoba kapitu Samsung wis pungkasanipun retak iku. Gear S2 punika smartwatch paling tenan Korean wis digawe - lan miles. Iku uga salah siji sing paling dhuwur, ngenalke cara genuinely luwih ubungan karo smartwatch.

It is held back by Tizen’s lack of app support by developers, which is unlikely to change, but its support of more than just Samsung Android smartphones is a step in the right direction.

What it does it does well, it’s just not quite as versatile as some other smartwatches.

Pros: nyaman, excellent rotating bezel interface, wide Android compatibility, anti banyu, layar gedhe, NFC

Cons: limited app support, proprietary straps, S-Voice inferior to Google Now, no cross-platform support

samsung review pindah s2
Music controls can accessed quickly by double pressing the small button, as can any other app by changing the setting. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Reviews liyane

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.