Poland pisanan premier pasca-komunis Mazowiecki mati

Poland’s first post-Communist premier Mazowiecki dies

Tadeusz Mazowiecki, mantan Perdhana Mentri Polandia sing ana sirah non-Komunis pisanan pamaréntah ing Soviet-didominasi Eropah, seda ing Warsaw ing umur 86 on Monday, warta agensi KAI kacarita.

Mazowiecki ana “salah siji saka leluhur saka kamardikan Polandia lan kamardikan”, Mentri Manca Radosław Sikorski marang Polandia Radio.

Salah siji saka anggota awal saka gerakan roso seduluran, kang dadi Perdana Menteri ing Agustus 1989 sawise roso seduluran menang Juni 1989 Jajak Pendapat lan pimpinan Lech Wałęsa tapped wong kanggo proyek.

Panjenenganipun lan Wałęsa ambruk metu lan mlayu marang saben liyane ing pemilu presiden taun iki, kang Wałęsa handily menang.

“Panjenenganipun saestu siji saka wong pinunjul aku ketemu ing lelampahan iki,” transisi, Wałęsa marang saluran warta TVN24 komersial Poland iku ana.

“Mazowiecki ana sing paling Perdhana Mentri Polandia tau,” ing 1983 laurate Nobel Peace ditambahaké.

Wojciech Jaruzelski, 90, sing presiden Komunis pungkasan Polandia ing kang Mazowiecki dadi premier, hailed wong kanggo malah-Tangan sing dipigunaaké.

“Aku rego Perdhana Mentri Mazowiecki kawicaksanan kang, moderat lan evaluasi sober saka kahanan angel uga netepake ing prakara kang panginten padha wigati,” Jaruzelski marang warta agensi Polandia PAP ana.

“Iku periode transisi, wektu pangowahan, lan kita kedah nyetel kanggo kasunyatan kahanan,” kang ditambahake.

Ing pertengahan 1990-an Mazowiecki dadi Duta Khusus PBB kanggo Ex-Yugoslavia, nanging metu kirim sawise Srebrenica ontran-ontran saka sawetara 8,000 lanang lan wong dening pasukan Serb ing Juli Muslim 1995.

A pengacara latihan, lair ing kutha tengah Płock ing April 18, 1927.

Repost.Us – Republish Artikel iki
wacana iki, Poland pisanan premier pasca-komunis Mazowiecki mati , wis syndicated saka AFP lan dikirim kene karo ijin. Copyright 2013 AFP. All Rights Reserved

Meningkat dening Zemanta

Artikel web