engineers perawatan kanker pionir sistem imun kanggo perang penyakit

Pioneering cancer treatment engineers immune systems to fight disease

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “engineers perawatan kanker pionir sistem imun kanggo perang penyakit” iki ditulis dening Haroon Siddique, kanggo theguardian.com ana 9 Desember 2015 14.50 UTC

Patients karo sirah lan kanker gulu sing nampa perawatan anyar groundbreaking sing melu prompting sistem imun kanggo perang penyakit.

Sentosa, ing National Institute for Research Health pusat riset Biomedis ing Guy lan St Thomas 'NHS dhasar dateng lan Raja College London, melu sel getih putih ngowahi gen patients 'supaya padha kenal lan nyerang tumor.

sel getih putih saka sistem imun sing alami dilengkapi kanggo ngilangke sel - gedhe-gedhe utamané infèksi - sing ngirim ora ana, nanging kadhangkala perlu bantuan kanggo ngenali lan sel kanker serangan.

Nggunakake sampel getih, tim BRC wis nambani sel getih putih ing laboratorium karo virus aman sing pirso loro gen anyar. Gene pisanan nggampangake kanggo tuwuh sel sak wektu ing laboratorium nalika kaloro mbisakake sel getih putih kanggo ngenali lan nyerang tumor.

Principal selidik Dr John Maher ngandika: "Ing paling kanker, metastasis, panyebaran penyakit saka bagéan awak ngendi iku diwiwiti kanggo liyane ora disambungake langsung, punika sabab umum saka pati. Nanging, sirah lan kanker gulu punika mboten umum ing sing nyebarake lokal utawa ambalan saka akun penyakit kanggo paling gerah lan pati. Iki tegese tumors bisa dadi inoperable lan ora nyilikake kanggo nanggepi pangobatan tradisional kayata kemoterapi utawa radioterapi. "

perawatan diarani a T-sel CAR lan njupuk rong minggu kanggo gawé. Kanggo nggedhekake safety lan efektifitas tim nyuntikaké ing CAR T-sel langsung menyang tumor. CAR perawatan-sel T wis buktiaken efektif ing sawetara wangun leukemia nanging pangarep-arep iku bisa dikembangaké manèh kanggo entuk manfaat patients karo disebut "kanker ngalangi", kang mbentuk massa tumor sing bedo karo liyane, kayata sirah lan gulu kanker.

Maher ngandika sukses bisa duwe "mbek pinunjul kanggo kanker ngalangi liyane, utamané sing nyebar ing papan alam ing awak, kayata kanker ovarium (nglapisi padharan) utawa mesothelioma (lining saka paru-paru). Ing setelan sing, iku uga bisa inject ing CAR T-sel saka sabar langsung menyang growong ing, localize perawatan ngendi iku perlu paling ".

Sak suwene fase ing 1 nyoba, kang yakuwi kanggo nyoba safety lan efektifitas perawatan kang, patients dipuntampi ing kelompok kasil bakal nampa nomer luwih saka sel kanggo netepake dosis aman, kasedhiya ora gawé wujud sisih efek. Yen sukses, perawatan kudu dites ing nomer luwih gedhe saka patients kanggo netepake cara efektif iku ing combating kanker.

Dr Stephen Caddick, direktur inovasi ing ing Kenyanised Trust, kang co-mbiayai sentosa, ngandika: "Miturut engineering tliti kekebalan kanggo ngenali lan numpes tumors, peneliti sing duwe pengarep sing padha bakal bisa kanggo nambah prospek kanggo patients sing duwe, nganti saiki, ngadhepi opsi perawatan banget winates. "

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

19684 0