Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Siji-cara trip Mars: Daptar kalebu pitu Australia” iki ditulis dening Michael Safi, kanggo theguardian.com on Tuesday 17th February 2015 06.18 UTC

Seven Australia wis digawe Daptar saka 100 calon saingan kanggo siji-cara trip kanggo Mars kanggo netepake koloni kawitan planet abang kang.

Teah sangalas taun-lawas, ngadeg-munggah pelawak Josh Richards lan geoscientist Electra Tien padha antarane finalis Australia Salah project Mars, kang yakuwi kanggo miwiti penyelesaian planet papat saka Srengéngé saka 2025.

Ya
Sangalas taun-lawas Sare Teah wis digawe Daptar ing. Motret: Mars One

Proyèk, Nggawe dening hebat Landa Bad Lansdorp, claims wis ditampa luwih saka 200,000 aplikasi saka budding Martians, lan ngandika iku whittling dhaftar mudhun kanggo 50 lanang lan 50 wanita.

Calon padha milih adhedhasar "pangerten saka risiko melu, tim roh lan motivasi sing dadi perangan saking ekspedisi urip-ganti iki,"Miturut statement.

Pejabat medical proyek pangareping, Norbert Clark, ngandika ing pilihan sabanjuré babak bakal fokus ing bangunan tim kuwat sing bisa tahan hubungan pemukiman antarplanèt.

"Ingsun salah siji sing paling individu calon ora kanthi otomatis nggawe sampeyan pemain paling, supaya Aku katon nerusake kanggo ningali carane calon kemajuan lan bisa bebarengan ing tantangan mbesuk,"Ngendikane Clark.

Lokasi kang dilirik kanggo sarana latihan kadonyan. Dhaptar 100 calon bakal Cut dening tengah taun mung 24, sing bakal dikirim menyang Mars ing kelompok saka papat saben 26 sasi diwiwiti ing 2024.

Sing tuju, tho. Mars One mlebu munggah Lockheed Martin ing Desember kanggo mbangun satelit kanggo nyelehake menyang orbit sekitar Mars ing 2018. Nanging masalah technical wujud - kayata carane kanggo nampa pakaryan Mila aman ing lumahing Martian, lan carane kanggo nyilikake ing impact saka radiation jero-papan ing astronauts - tetep unresolved.

Proyèk uga mbutuhake paling $ 7.7bn kanggo njaluk mati lemah, kang yakuwi kanggo mundhakaken biasane dening sade sponsor lan hak-hak kanggo gambar kasunyatan TV babagan project. Kampanye Indiegogo ing 2013-14 wungu luwih saka $400,000. Total sumbangan ing pungkasan Nopember gunggungipun babagan $630,000.

Analisis èlmiah Independent ngusulaké menawa, nalisir claims Mars siji kang, mempertahankan urip ing planet abang bakal mbutuhake "teknologi sing luwih saged saka kahanan saiki saka gambar".

Plans kanggo tuwuh crops nang koloni, dumadi saka kapsul papan lan habitat inflatable, bisa bener mimpin menyang oversupply suffocating oksigen, peneliti ngandika, ngiro-iro astronot kapisan bakal mati sawise 68 dina.

Nanging finalis, kalebu Dianne McGrath saka Melbourne, ora perturbed. "Apa wong mikir iku arep dadi Mars One, utawa Nasa, utawa sawetara program liyane, kita bakal pindhah menyang Mars, iku ing agenda kanggo eksplorasi papan,"Dheweke marang Channel Ten The Project.

"Sing bagéan saka roh manungsa, kanggo terus kanggo njelajah. Aku mung begja dadi bagéan saka sing. "

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

22742 0