Oculus Rift: kasunyatan headset virtual Facebook iku ana ing

Oculus Rift: Facebook’s virtual reality headset is here

Headset wis pesenan mbukak kedhaftar Twitter nyebut dismay liwat prices


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Oculus Rift: kasunyatan headset virtual Facebook iku ana - lunas” iki ditulis dening Nicola Davis, kanggo pengamat ana 10th Januari 2016 00.04 UTC

Universal Music Group - label sing pamer Taylor Swift, Justin Bieber lan Madonna ing daptar tugas sawijining - wis dicethakaké iku teaming munggah karo iHeartMedia kanggo "virtualise" pengalaman manggung, karo hardware saiki sing kasedhiya kanggo pemandangan-urutan. Industri ahli sing ing persetujuan: 2016 uga taun sing "kasunyatan virtual" rawuh umur.

Tuku menyang konsep, Nanging, iku pricey. Ing £ 499 kanggo para panuku UK, ing kothak Oculus Rift kalebu headset, sensor, game lan controller, nalika wulan, kanggo $1,499 (£ 1.030), paket bakal kasedhiya kanggo pemandangan-urutan sing kalebu komputer - kudu laptop kuna Panjenengan ora cukup nganti kacepetan.

The tags rega wis nyebabake Katentreman, karo akeh njupuk kanggo Twitter kanggo nyebut dismay sing. Nanging miturut William McMaster, kepala VR ing perusahaan London basis Visualise, release Oculus iku wayahe pivotal. "Iku cithakan kanggo apa sing arep VR tanpa nyekel dadi kaya ing mangsa kanggo everybody,"Kang ngandika mbandingaken menyang release saka komputer Macintosh pisanan. Lan media basis VR wis ngengingi ide: ngluwihi fueling gelombang anyar game, artis-artis kaya Björk wis cepet kanggo ngisin teknologi video music - tenan, ing September Taylor Swift lan tim dheweke scooped penghargaan Emmy kanggo kurban sing AMEX Unstaged: Taylor Swift Pengalaman.

Virtual kasunyatan tombak sing Punjab sabanjuré. "Iku bakal dadi pengalaman apik tenan kanggo bisa kanggo ndeleng band pancene tresna ing China nanging sampeyan ana ing London, [utawa] kosok balene,"Ngandika John Oswald, sutradara ing desain lan tenan inovasi Fjord. McMaster, pracaya iku utamané kamungkinan kanggo dadi awal adopters sing gelem cipratan metu. "Punika wong rata-rata arep metu lan nglampahi £ 500 ing headset VR lan £ 1000 ing PC game? mbokmenawa ora,"Kang ngandika. Piers Harding-Rolls, direktur game ing Analyst industri IHS Teknologi, setuju. "Peluncuran tanpa nyekel iki taun iki pancene ora bab pasar massa,"Kang ngandika, nambah sing kang ngarepake tukang game lan setya gadget-fiends dadi pisanan kanggo Nihan metu. "Aku kita kudu mung dadi nyata bab carane cepet iku bakal diadopsi,"Kang nambah. "Kanggo piranti dhuwur-mburi kita nyana, global, kurang saka telung yuta kanggo didol taun tengen kabeh piranti. "

The Oculus Rift ora mung VR pengalaman konsumen bisa nyana kanggo njaluk grip karo taun: Samsung disetel kanggo miwiti versi komersial headset sawijining, Vive, ing April nalika Sony PlayStation VR uga dijadwal kanggo release ing 2016. Kanggo sing karo budget ngisor loro karton Google lan Gear VR, joint venture antara Samsung Electronics lan Oculus, sing wis kasedhiya, nggunakake telpon kanggo nggawe donya virtual. Nanging, ngandika, McMaster, ing Oculus Rift punika "ing ndhuwur garis, Urut saka Ferrari "nalika nerangake tanpa nyekel VR. "Apa ing Oculus Rift bisa nindakake Piece saka teknologi sing sing sing VR headset mirah bakal bisa nindakake ing saperangan taun,"Kang ngandika.

Oswald pracaya hiburan mung awal kemungkinan VR kang. "Apa bab komunikasi music? Aku iku bener cara luwih tuwa tinimbang,"Kang ngandika, nambah sing bisa dadi pamor nalika nerangake pangerten lan penyakit nambani. Others, banget, pracaya VR disetel kanggo tuwuh. "Aku sing narasi film-making, lan 360[-degree] video, wis arep dadi siji tenan amba,"Ngandika McMaster, sing uga sumerep iklan minangka wilayah tombol kanggo teknologi. "Komunikasi iku salah siji ageng kanggo VR,"Kang nambah. "Makane Facebook tuku Oculus bali ing 2014 - Amarga minangka platform komunikasi iku duweni potensi luar biasa ".

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

18131 0