Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Nokia relaunches sawijining kene maps lan pandhu arah app kanggo iOS” iki ditulis dening Stuart Dredge, kanggo theguardian.com ana 11 Maret 2015 13.04 UTC

Nokia wis relaunching sawijining kene maps lan pandhu arah aplikasi kanggo iOS, sawise notching munggah downloads 4m saka versi Android, kang dibukak ing Oktober 2014.

Minangka ing Android, app iOS bakal free kanggo ngundhuh lan nggunakake nalika urip mengko dina (11 sasi Maret), karo sade sawijining tombol nggawa kemampuan kanggo nyimpen peta kanggo 118 negara ing piranti kanggo nggunakake offline, nyimpen ing biaya data jaringan seluler.

Dipanggonke minangka saingan kanggo Google Maps - lan ing iOS, aplikasi Apple Maps ing arm - Kene uga kalebu siji-siji fitur pandhu arah offline kanggo pembalap, directions transportasi umum kanggo Nanging, lan kemampuan kanggo narik ing lalu lintas data urip nalika online.

Kene iki Originally dipunagem ing 2012, pisanan minangka app eksklusif kanggo Smartphone Phone Windows Nokia dhewe, senadyan plans kanggo nggedhekake kanggo Android lan iOS iki ngedika bab saka wiwitan.

Pancen, kene iki dirilis minangka app iOS native ing November 2012, sadurunge kang dibusak saka Apple App Store in December 2013 amarga yakin perusahaan sing - ing tembung juru kang - "Owahan iOS 7 cilaka pangguna pengalaman ".

app wis wiwit dibukak kanggo Samsung Galaxy-branded Smartphone Android ing Agustus 2014, sadurunge versi beta Ana manggon ing Google utama Play app nyimpen Android sing Desember.

app kang metu saka beta ing Februari 2015, ing kang titik wis diundhuh luwih saka 3M kaping, although Nokia told the Guardian that it has added another 1m Android downloads in the month since then.

iOS is likely to provide a significant boost to that total, even if Nokia is unlikely to reach the 10m downloads in two days achieved by the standalone Google Maps app after its release for iOS in December 2012, shortly after Apple had removed the version preloaded on its devices.

Ing April 2014, Microsoft bought Nokia’s devices and services business, with HERE remaining part of the company left behind in Finland as an independent entity.

While the consumer app is free to download and use, Nokia makes money from HERE through licensing deals for its data – for example for satellite navigation systems installed in cars, as well as to Microsoft.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

22138 0