Kursus anyar nggunakake gulung siji saka getih kanggo mbukak kabeh sajarah infèksi virus

New test uses a single drop of blood to reveal entire history of viral infections

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Kursus anyar nggunakake gulung siji saka getih kanggo mbukak kabeh sajarah infèksi virus” ditulis déning Ian Sample editor Ilmu, kanggo Guardian on Thursday 4 Juni 2015 18.00 UTC

Peneliti wis dikembangaké test mirah lan cepet sing ngungkapake sajarah wong saka infèksi virus saka gulung siji saka getih.

Kursus ngidini Doctors kanggo maca metu dhaftar panjarwa virus sing wis infèksi, utawa terus kanggo nginfèksi, patients sanajan padha ora disebabake sembarang gejala ketok.

Teknologi tegese GPS bisa layar patients kanggo kabeh virus saged nginfèksi wong. Sampeyan bisa ndandani deteksi infèksi serius kayata hepatitis C lan HIV, kang wong bisa nindakake kanggo taun tanpa ngerti.

"Biasane, nalika dhokter kepengin ngerti yen wong iku wis infèksi karo virus, padha duwe kanggo guess apa virus, banjur katon khusus kanggo virus sing,"Ngandika Stephen Elledge, sing mimpin project ing Brigham lan Wanita Hospital in Boston.

"Iki bisa mimpin menyang diagnostik ngendi wong lunga tahunan menyang dhokter lan njaluk Sajarah virus sing direkam. Iku mesthi bisa nemokake infèksi virus sing serius lan sabar durung ngerti padha,"Ngandika.

Ing (£ 16) Kursus ndudohke maju ing biologi tiron lan urutan gene cepet kanggo njelasno luwih saka 1000 galur virus manungsa ing siji pass. Nganti saiki, paling tes wis kapandeng mung virus single ing wektu. Elledge prakiraan sing test pungkasan, disebut VirScan, bisa proses 100 conto ing loro kanggo telung dina.

Test exploitasi Kasunyatan bilih sistem imun ndadekake antibodi perang virus kapan awak dadi infèksi. Antibodi iki bisa manggon ing bloodstream kanggo taun malah puluh.

Kanggo berkembang test, Elledge dirancang sakumpulan virus aman kanggo nindakake bit saka protèin virus saka manungsa ing lumahing sing. In total, padha digawa protèin saka luwih saka 1000 galur saka 206 jinis virus dikenal kanggo nginfèksi wong. Antibodi nggunakake pecahan protein iki kanggo ngenali invading virus lan miwiti serangan sing.

Nalika droplet getih saka sabar lagi pipis karo virus dipunéwahi, sembarang antibodi padha duwe ngedhangi ing protein virus manungsa padha ngenali minangka invaders. Ilmuwan banjur narik metu antibodi lan ngenali virus manungsa saka pecahan protein padha macet kanggo.

"Iku pisanan kita wis bisa katon ing proses rampung adil ing apa virus sing nginfèksi wong, lan kita bisa nindakake iku kanggo kabeh virus dikenal,"Ngandika Elledge. Test njupuk wiwitan antibodi wong mrodhuksi saka vaccinations, nanging iki bisa dibuwak saka asil test. Details sing dilapurake ing jurnal Ilmu.

Ing demo saka teknologi, tim analisa getih saka 569 wong ing US, Afrika Kidul, Thailand lan Peru. Kursus ketemu sing, ing rata-rata, wong wis infèksi karo 10 spesies virus, sanadyan ing paling wong loro nyoba wis sejarah 84 infèksi saka macem-macem jinis virus.

Infèksi sing paling umum padha virus herpes, kang njalari sores kadhemen, enteroviruses sing upset stomaches, influenza, lan rhinoviruses sing micu colds umum. Sing ing US wis ngalami infèksi kurang saka sing ing negara liyane, lan kaya samesthine, wong lawas wis sejarah virus sugih saka nom.

Kursus bisa nggawa babagan keuntungan utama kanggo patients transplan organ. Siji masalah sing bisa tindakake surgery transplan punika dikarepke reawakening of viruses sing wis lurked aktif ing sabar utawa donor kanggo taun. Virus-virus kasebut bisa bali ing pasukan nalika sistem imun sabar kang kasim karo obatan kanggo nyegah wong-wong mau nampik organ. Tes standar asring gagal kanggo Pick munggah virus latent sadurunge surgery, nanging prosedur VirScan bisa mbukak sing ngarsane lan tandha Doctors lan patients kanggo bebaya.

"Iki bisa dadi banget terkenal,"Said Iwijn De Vlaminck, insinyur biomedical ing Universitas Cornell ing New York, sing ora melu sinau. "Apa iki ngidini sampeyan kanggo do katon menyang sasi lan ngukur cahya wong infèksi sadurungé. Sing nduweni kaluwihan penting, amarga sampeyan bisa ndeteksi infèksi iki sing pindhah menyang kemungkinan. Sampeyan bisa layar getih saka patients lan organ donor ing proses banget sing godhongé amba lan prédhiksi potensial masalah mangsa karo reactivation virus. "

Ilmuwan pracaya test uga bakal matak cahya ing infèksi virus carane tartamtu bisa predispose wong penyakit ketoke ingkang boten mathuk mengko ing gesang. Sawetara infèksi bisa nimbulaké karusakan permanen kanggo jaringan awak, utawa ngowahi sistem imun, ing cara sing ninggalake wong liyane ing risiko medical masalah nalika lagi lawas. Contone, infèksi virus Epstein-Barr bisa mundhakaken risiko kanker. Nanging carane virus mengaruhi kesehatan long term adoh murkier. "Sing jenis analysis soko iki tenan ndadekake bisa,"Ngandika Elledge.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

Artikel web