test New kanggo steroid ing bathi olahraga 260 positip

New test for steroids in sport nets 260 positives

A test anyar ing ngarsane steroid anabolik wis ngasilaken ing 260 kasus positif ingkang ing jaman kang wis kalacak, panliti saka laboratorium Cologne anti-doping dicethakaké ana.

test bisa luwih èfèktif ndeteksi Stanozolol, steroid ketemu ing sampel cipratan Ben Johnson sawise menang 100m emas ing 1988 Olimpiade Seoul, lan Oral-Turinabol, produk digunakake ing program doping mantan Jerman Timur.

“Saiki kita kudu cara liyane sensitif lan awit kita dibukak ing November taun pungkasan, kita wis dideteksi bab 180 kasus positif saka stanozolol lan 80 positip kanggo Oral-Turinabol, kang kita ora bakal dideteksi sadurunge,” Hans Geyer, ilmuwan karo laboratorium Jerman, marang konferensi ing markas FIFA ing Zurich.

“Saiki kita bisa kanggo conto retest akeh conto kanggo metabolit long term iki, yen Federasi pengin,” ngandika.

“Aku ora ngerti persis ing ngendi conto teka saka. We ngerti olahraga, nanging aku ora ngerti negara. nanging Wada (Agensi World Anti-Doping) mangerténi kabeh.”

Geyer bilih sadurunge test padha ora duwe cilik positif siji of Oral-Turinabol saben taun.

“Dumadakan kita berkembang cara anyar sing luwih sensitif lan saiki kita duwe Tambah ageng. Iki tegese mbokmenawa, atlit sumurup yen kanggo mungkasi njupuk bahan kimia iki,” ndhukung Geyer.

Geyer bilih kabeh kasus wis ditularaké Wada lan Federasi internasional ngangap lan ora atlet wis tampil ing asil, malah dening njaluk B-sampel.

“Kita wis diwiwiti kanggo retest conto dijupuk saka 2009 liwat 2011 lan kita wis padha ketemu kasus positif,” ilmuwan Jerman ditambahaké.

Geyer bilih retesting wis ora Nanging dicethakaké asil positif kanggo awak muter awak UCI lan bal-balan donya governing internasional FIFA, sing wis dijaluk analisis luwih ing Turki “amarga ana akèh positip awal ing taun.”

Iya ora nemtokake tes ing proses kanggo olahraga liyane, senadyan Komite Olimpiade Internasional (IOC) wis ngandika sing sawetara conto saka 2006 Turin Winter Games kang padha nyawang.

Repost.Us – Republish Artikel iki
wacana iki, test New kanggo steroid ing bathi olahraga 260 positip, wis syndicated saka AFP lan dikirim kene karo ijin. Copyright 2013 AFP. All Rights Reserved

16043 0