sinau New nyedhiyakake panda waos manis

New study exposes panda sweet tooth

Ing test rasa wuta, wolung metu saka wolung pandas setuju — gula éca.

Ing panaliten anyar metu ana, ilmuwan sijine reseptor panda rasa kanggo test, pemikiran apa highlights cuddly malah sok dong mirsani prabédan antarane banyu tawar lan kuwi manis.

“Umumé ngandika, kéwan sing mangan tanduran duwe rasa reseptor legi amarga sing mbisakake kanggo ndeteksi gula sing ana ing tetanduran sing ana sumber kalori,” diterangno Gary Beauchamp, direktur Monell Center kang digawa metu riset.

Nanging kados paling herbivora, pandas kelet kanggo salah siji tanduran — pring — kang notoriously kurang ing gula.

Dadi peneliti kepingin weruh apa — kaya akeh kéwan karnivora, kalebu kucing — pandas wis ilang kemampuan kanggo ndeteksi legi.

wiwit karnivora “ora mangan tanduran, ora hubungi gula, ana maneh sing meksa kanggo wong-wong mau kanggo njaga reseptor manis fungsi,” Beauchamp marang AFP.

teori ana sing pring-munching pandas, sing uga ora koyone kapapar akeh gula, bisa uga wis ilang kemampuan rasa iku sing manis.

Deutsch: Großer Panda im Ocean Park, Hongkong

Deutsch: panda buta ing Ocean Park, Hong Kong (kredit Photo: Wikipedia)

Nanging diaktifake metu pandas, kaya herbivora liyane, isih duwe untu manis apik-Frekuensi.

Nalika diwenehi loro cacah saka Cairan, siji legi lan siji ora, wolung pandas universal slurped mudhun masakan sugary.

Peneliti dites macem-macem gula, kalebu fruktosa, glukosa, sukrosa, lactose, maltose, lan galactose. Ing kasus, ngombe manis iki disenengi, lan utamané sing gedhe-gedhe karo fruktosa lan sukrosa, kang manungsa ndelok minangka sweetest.

Ilmuwan uga digunakake analisis mRNA kanggo ngisolasi sel reseptor manis saka pandas lan padha bisa kanggo nuduhake padha nanggapi kanggo gula.

Padha speculate pandas bisa terus kanggo apa sel reseptor legi amarga, ngluwihi faktor rasa, padha bisa digunakake ing panggonan kaya pancreas lan isine weteng kanggo bantuan karo pencernaan tanduran.

Nanging yen pandas tresna gulali, kok padha mung mangan pring?

ing panangkaran, pandas aja seneng panganan manis — kalebu Newest panda cub Washington kang Bao Bao, sing “ketoke mula kentang manis minangka pangan pisanan sak weaning,” ngandika Danielle Reed, sing nulis ing kertas diterbitake ing jurnal PLOS ONE.

Nanging pandas uga kudu persil saka pring, utawa padha lara. Salah siji hipotesis iku tanduran reedy menehi soko perlu, supaya meksa evolusi wis gawa gumantung namung ing tanduran.

kamungkinan liyané kang dites, Beauchamp ngandika, iku kanggo pandas, pring bener raos kaya Candy.

Sawise kabeh, ana bukti pesti kéwan beda pengalaman panganan beda — kaya sweeteners Ponggawa, kang, kanggo pandas lan akeh kewan liyane, ora rasa manis.

Repost.Us – Republish Artikel iki
wacana iki, sinau New nyedhiyakake panda waos manis, wis syndicated saka AFP lan dikirim kene karo ijin. Copyright 2014 AFP. All Rights Reserved

Meningkat dening Zemanta