Mars Map New Dirancang kanggo Reguler Manungsa

New Mars Map Designed for Regular Humans

British agensi pemetaan ordnance Survey nggawe map gampang maca nggunakake Nasa data mbukak, kang bisa digunakake nalika mlaku-mlaku ing lumahing Mars


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “map New Mars bisa nyedhiyani pituduh dalan kanggo Pengunjung mate ing planet abang” iki ditulis dening Ellen Brait ing New York, kanggo Guardian ana 16 Februari 2016 18.17 UTC

Agensi pemetaan British ordnance Survey wis digawe peta gampang maca saka lumahing Mars 'nggunakake Nasa data mbukak.

Peta - dikirim menyang Flickr ana - isine 3.8m miles sq utawa kira-kira 7% saka permukaan planèt abang kang. Sampeyan iki diprodhuksi kanggo ukuran siji kanggo 4m.

Camping kebangkrutan saka rovers kepungkur sing Bintang ing peta, kalebu Mars Pathfinder ing sisih lor-kulon Ares Vallis lan rover Opportunity, wétan Margaritifer Terra.

Cartographic Desainer Chris Wesson "dirancang peta liwat saperangan saka sasi", miturut Survey ordnance blog. Punika malang pisanan agensi wis dijelaske nganggo peta saka planet liyane.

map isine 3.8m miles sq lumahing Mars '.
map isine 3.8m miles sq lumahing Mars '. Motret: Ordnance Survey / Flickr

"Nanging ana hard sethitik ing kawitan bener ngerti data dhewe ing syarat-syarat iku kaya elevasi lan ukuran lan ing,"Wesson marang BBC. "Nanging bener proses fisik meh podho rupo kanggo apa iki digunakake kanggo nggawe peta bumi, utawa OS map. "

Senadyan celukan Mars 'lan lumahing layung sawijining, OS ora gawé map abang. Wesson ngandika kang milih rencana werna ijo lan Jambon amarga "maps basis bumi ora tansah biru lan ijo" lan wanted "makili data ing cara OS wis padha kita wis diwenehi data bumi kanggo nggawe sheet map biasa ing khas OS gaya ".

Dheweke nambahake: "Red uga werna banget unggul sing ora banget ndhukung saka overlays tematik kayata landing utawa jeneng panggonan."

Wesson pracaya map iki beda saka maps liyane saka planet amarga dianggep data Mars padha "apa informasi geografis liyane basis bumi utawa malang".

"Aku malah sanadyan prinsip sing padha, desain lan estetika saka map bumi beda-beda banget saka sembarang map planet sing aku wis katon sadurunge,"Ngandika. "Aku maps planet mau ketemu visual banget narik kawigaten … nanging padha asring koyone, minangka alam gawan sing, banget ngelmu lan wajar ing sing presentation. "

Survey ordnance dijaluk Komisi ing peta dening ilmuwan Inggris Dr Peter Grindrod ing Birkbeck, Universitas London, miturut BBC. Grindrod wis salah siji ilmuwan ngewangi kanggo jangka ing kebangkrutan saka Sewandana anyar ing Mars ing 2019.

Takon yen panginten wong bisa nggunakake map nalika "mlaku-mlaku ing lumahing Mars" siji dina, Wesson yakin.

"Iku pikiraken becik, sing siji dina wong bisa pinpoint malang watara wong saka peta kaya ing deso Inggris, nanging peta saged beda-beda dening banjur. "

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

22056 4