Netflix mbewarakke Crackdown ing Pangguna VPN !

Netflix Announces Crackdown on VPN Users !

layanan Streaming bakal nyegah sing nggunakake proxy lan layanan VPN kayata Hola saka nonton isi dilisensi wilayah liyane


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Netflix mbewarakke mbrasta ing pangguna VPN” iki ditulis dening Alex Hern, kanggo theguardian.com ana 15 Januari 2016 11.40 UTC

Netflix wis announced plans kanggo kokain mudhun ing pelanggan sing nggunakake pribadi kayata proxy utawa VPN kanggo nonton video saka negara liya.

Mengkono menehi akses panganggo kanggo pilihan luwih gedhe saka judhul, nanging ngilangi istilah Netflix kang layanan - uga bejat perjanjian Netflix wis karo panyedhiya isi.

Ing statement, wakil presiden Netflix David Fullagar ngandika: "Sawetara anggota nggunakake proxy utawa 'unblockers' kanggo judhul akses kasedhiya njaba wilayah sing. Kanggo alamat iki, kita tugas ngukur kasebut perusahaan apa. teknologi iki terus mekar lan kita suwe saya apik karo.

"Tegese ing minggu teka, sing nggunakake proxy lan unblockers mung bakal bisa ngakses layanan ing negara ngendi padha saiki. We are manteb ing ati owah-owahan iki ora impact anggota ora nggunakake proxy. "

Proxy lan VPN pribadi kang route sambungan internet pangguna liwat pihak katelu sadurunge pungkasanipun nyambungake menyang internet. Tetanduran iku bisa digunakake kanggo mask alamat IP, lan lokasi mangkono fisik, saka komputer user web kang.

Layanan sing misuwur antarane kedhaftar Netflix, utamané sing njaba saka US, amarga padha ngijini akses kanggo video sing Netflix wis dilisensi negara liya nanging ora dhewe. Kadhangkala, motivasi kanggo ngakses media sing Netflix wis ora dilisensi kaping negara amarga menyang lack of dikarepake (kanggo Kayata, a wekdal punika dipundamel bingung Korean uga pengin nonton nuduhake saka negarane dhewe, sing durung dilisensi pamirsa Inggris amarga menyang lack of dikarepake); nanging luwih, drive iku mung sing versi US Netflix, thanks kanggo sawijining pasar gedhe, wis pilihan kang luwih apik saka media basa saka wilayah liyane.

Panggunaan proxy uga utamané misuwur ing negara endi layanan wis ora resmi dibukak, kayata (nganti bubar) Australia lan Selandia Anyar. Nanging bagéan saka motivasi kanggo Netflix pungkasanipun gawe mudhun ing nggunakake proxy katoné woro-woro sawijining sasi iki sing bakal bisa ngetokake dunya, kanggo saben bangsa saka China, Tanjung, Korea Utara lan Crimea.

Fullagar wrote sing "We nggawe kemajuan ing lisensi isi antarane donya lan, ing minggu pungkasan, saiki kurban layanan Netflix ing 190 negara, nanging kita duwe cara kanggo pindhah sadurunge kita bisa kurban wong film padha lan seri TV nang endi wae.

"Swara wektu, kita antisipasi kang bisa nglakoni. kanggo saiki, diwenehi laku sajarah saka isi lisènsi dening wilayah geografis, nuduhake TV lan film kita kurban beda-beda, kanggo werna-werna derajat, dening wilayah. Ing sawetoro wektu, kita bakal terus kanggo ngormati lan dilakokaké lisènsi isi dening lokasi geografis. "

pungkasan Januari, Netflix iki dipeksa kanggo lali gosip sing wis dibukak crackdown ing pangguna layanan VPN sawise laporan saka akses diblokir. Ing wektu, perusahaan ngandika iku iki nggunakake "cara standar industri kanggo nyegah nggunakake VPN ilegal", lan akèh-akèhé saka kedhaftar VPN terus bisa kanggo nonton isi wilayah-dikunci tanpa masalah.

Nanging nambah meksa saka panyedhiya isi, sing mung ngawèhaké Netflix hak kanggo stream isi tartamtu ing Lokal tartamtu, bisa dadi alesan kanggo owah-owahan ing privasi. Nalika Netflix wis historis kauntungan saka income saka kedhaftar sing mbayar kanggo ngakses isi dikunci, saiki wis kanggo muter becik donya supaya mbangun munggah perpustakaan gedhe ing atus-plus bangsa anyar.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web