Mark Zuckerberg ngandika ing dhukungan saka Muslim sawise minggu saka 'sengit'

Mark Zuckerberg speaks in support of Muslims after week of ‘hate’

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Mark Zuckerberg ngandika ing dhukungan saka Muslim sawise minggu saka 'sengit'” iki ditulis dening Ben Quinn, kanggo theguardian.com ana 10th Desember 2015 00.08 UTC

Mark Zuckerberg wis ngandika metu ing dhukungan saka Muslim ing tangi saka backlash ngisor serangan lan Paris - ing referensi nyoto kanggo telpon dening US calon presiden Donald Trump Ban saka ngetik negara - apa pangadeg Facebook diterangake minangka "sengit" minggu iki.

Kasebut latar mburi Yahudiné ing post ing kaca Facebook, ngandika yen wanted kanggo nambah swara ing support Muslim "ing masyarakat kita lan sak donya".

"Sawise serangan Paris lan sengit minggu iki, Aku mung bisa mbayangno wedi Muslim aran sing padha bakal dipun oyak-oyak kanggo tumindak liyane,"Kang ditambahake.

"Nalika wong Yahudi, sandi tuwane memulang kula sing kita kudu ngadeg munggah marang serangan ing masyarakat. Malah yen anggempur ora marang kowe ing dina iki, ing wektu serangan ing kamardikan kanggo sapa babras everyone. "

Ing Komentar teka sawise Trump dikritik kanggo matur ana sing Muslim kudu begalan saka ngetik AS. Ngandika ing wicara ngisor iki sing njupuk massa linakonan dening saperangan Muslim ing San Bernardino, California, pungkasan akhir minggu: "We kudu mati total lan lengkap Muslim ngetik Amerika Serikat nalika kita tokoh metu apa arep ing neraka. We sing metu saka kontrol. "

Zuckerberg, newsfeed Facebook kang wis luwih saka 43 yuta pandherekipun, ditambahaké ing kirim: "Yen sampeyan Muslim ing masyarakat iki, minangka pamimpin Facebook aku arep ngerti sing tansah welcome kene lan kita bakal perang kanggo nglindhungi hak lan nggawe lingkungan rukun lan aman kanggo sampeyan. "

Panjenenganipun tindak ing kanggo deleng lair anyar putrine, matur: "Duwe anak wis maringi kita dadi luwih pangarep-arep, nanging anglakoni sawetara bisa nggawe gampang kanggo succumb cynicism. Kita ora kudu ilang pangarep-arep. Anggere kita ngadeg lan ndeleng apik ing saben liyane, kita bisa mbangun donya kang luwih apik kanggo kabeh wong. "

Ing pasuryan saka soyo tambah kritik, Trump wis ngandika ora bakal ninggalake 2016 lomba presiden.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

23143 0