Mark Zuckerberg dadi wong enem sugeh ing bumi

Mark Zuckerberg becomes sixth-richest person on Earth

The-lawas 31 taun uga ngluwihi sedulur Koch dadi sugeh papat-ing AS, minangka rekaman bathi-waktu papat Facebook nggawa net worth kanggo $ 47.5bn


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “billionaires’ club: Mark Zuckerberg dadi wong enem sugeh ing bumi” iki ditulis dening Ellen Brait ing New York, kanggo theguardian.com on Friday 29th Januari 2016 16.53 UTC

CEO Facebook Mark Zuckerberg saiki wong enem sugeh ing bumi lan wong papat-paling sugih ing AS, net worth ngluwihi sing saka sedulur Koch pengaruh politik, miturut Index Billionaires Bloomberg.

Facebook kacarita waktu saka revenue rekaman, karo dodolan munggah 52% lan income net luwih saka dobel wiwit pungkasan taun. kasugihan Zuckerberg kang wungu dening $ 6bn ana, njupuk net worth kang kanggo $ 47.5bn.

Charles lan David Koch, sing mbukak perusahaan pribadi Koch Industries lan dikenal kanggo support financial sing calon Republican, sing saben worth $ 45.9bn.

Metu saka 100 wong sugeh, Zuckerberg iku salah siji saka pitung billionaires kanggo ndeleng lan Tambah ing net worth taun, miturut Bloomberg kang peringkat dina saka donya sugeh 400 wong.

CEO media sosial 31-taun-lawas isih diselehake konco limang billionaires liyane: ngedegaken Microsoft Bill Gates ($78BN), Spanyol fashion pengusaha Amancio Ortega ($69.7BN), pengusaha American Warren Buffett ($59.4BN), CEO Amazon Jeff Bezos ($55.8BN) lan Mexican magnate bisnis Carlos Slim ($48.6BN). nanging bebarengan, limang billionaires wis ilang $ 19bn sasi iki, amarga geser stock global.

Wulan wingi, karo lair saka anak kang kawitan, Zuckerberg janji kanggo nyumbang paling rejeki marang Chan Zuckerberg Initiative, perusahaan nyetel munggah dening piyambak lan bojoné, Priscilla Chan. Inisiatif bakal lobi kanggo owah-owahan politik, dana nimbulaké philanthropic lan nandur modal ing perusahaan.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010