MacOS Sierra: Top Lima Things Butuh Ngerti About Software Apple New Mac

MacOS Sierra: Top Five Things You Need to Know About Apple’s New Mac Software

bantala Siri ing Mac, sampeyan saiki bisa nyalin iku antarane beda Mac lan iOS piranti, desktop saiki urip ing méga - lan kabeh bisa tabbed


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “MacOS Sierra: ndhuwur iku limang sampeyan kudu ngerti babagan software Mac anyar Apple” iki ditulis dening Samuel Gibb, kanggo theguardian.com ing September ana 20 2016 13.32 UTC

OS X iku mati. Long live MacOS. Apple versi anyar saka sistem operasi Mac sawijining - Sierra - bakal kasedhiya kanggo download mengko dina.

Upgrade free kasedhiya kanggo meh wae Mac saka pungkasan 2009 lan bakal kasedhiya liwat Mac App Store mengko dina. Nalika sawetara bisa uga pengin langsung terus mati nganyari, diwenehi alangan anyar karo nganyari awal, kene lima iku anyar ditemokake dening wong-wong sing pengin kanggo ngganti menyang MacOS Sierra.

1. Siri

siri
Siri saiki sing kasedhiya ing desktop utawa laptop. Motret: Apple

Owah-owahan paling gedhe kanggo Sierra liyane saka jeneng iki Siri. assistant swara padha saka iPhone lan iPad saiki ing Mac karo fitur padha lan bentet. Iku bisa nemokake file sing nggunakake basa alam minangka ngenalaken karo El Capitan, pesawat janjian, mriksa éjaan, muter musik lan pitutur marang kowe cuaca, nanging pinten sampeyan nggunakake gumantung saka ngendi bisa: kolega ing kantor mbukak-rencana sing ora arep tresna kasunyatan sing mung miwiti ngomong komputer.

2. clipboard Universal

clipboard universal
clipboard Universal tegese sampeyan bisa nyalin ing siji mesin lan paste ing liyane tanpa gadhah kanggo ngirim file utawa komunikasi antarane loro. Motret: Apple

Sampeyan wis tau wanted kanggo paste soko antarane loro Macs utawa Mac lan iPhone iPad utawa? Saiki sampeyan bisa. Mung nyalin soko siji mesin, kenek tempel ing liyane lan ngenteni. Kadang iku njupuk nalika, gumantung carane apik sambungan iku, nanging dianggo uga kaget. Kerjane kanggo teks, gambar lan paling liyane iku sampeyan bisa nyalin menyang clipboard.

3. iCloud drive desktop

icloud drive desktop
iCloud Drive transports kabeh file ing desktop antarane mesin. Motret: Apple

Nalika sawetara sing diatur lan nyimpen kabeh file sing ing folder diatur kasebut kanthi teliti,, akeh mung wis kabeh mbuwang ing desktop lan dikunci ing mesin single. iCloud Drive desktop saiki bisa nyelarasake file lan folder ing desktop antarane mesin lan kanggo iPhone utawa iPads, supaya kabeh ora diatur diaksès saka akeh mesin.

4. Kabeh iku ing tab saiki

MacOS
View dokumen lan app kaping-jendhela liyane ing tampilan tabbed, minangka nonton video aneh liwat ndhuwur ing wektu sing padha karo tampilan Gambar-in-Gambar. Motret: Apple

Antarmuka tabbed kickstarted dening browser saiki wis teka luwih utawa kurang kabeh ing Sierra. Saka editors teks kanggo foto nyunting, apps penganggaran lan email, ngengingi "Gabung Kabeh Windows" pilihan ing Window ing nyelehake mudhun ing garis status merges windows saka siji app menyang siji antarmuka tabbed. Ora kabeh ndhukung langsung, lan sawetara sing duwe nindakake setengah panggang, nanging yen wanted tab nang endi wae ing Mac, saiki aku sampeyan kasempatan.

5. Apple Pay, iOS 10 fitur lan liyane

foto
Ndeleng pengeling-eling ing Photos. Motret: Apple

Aside saka fitur Mac amba, MacOS Sierra uga nambah kompatibilitas karo paling saka fitur-fitur anyar saka iOS 10. Saiki sampeyan bisa mbayar iku nggunakake sensor ID Tutul ing iPhone ing web, sampeyan bisa ngirim apik chatting iku karo iOS 10 pangguna ing Pesen, ndeleng video ditangani dening QuickTime Player ing jendhela ngambang, lan malah mbukak kunci Mac nganggo Apple Watch, yen sampeyan duwe siji. Apple Music in iTunes saiki katon luwih kaya versi iOS banget, lan kenangan fitur saka Photos app iOS saiki ing MacOS Sierra Photos app. MacOS uga janjinipun mbebasake sawetara papan ing Mac nyimpen file dienggo ing iCloud drive, nanging pinten papan iku bisa mbebasake gumantung apa jinis file sing njupuk munggah hard drive.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web

9120 4 Sep 21, 2016