Lenovo Gaming X1 Tablet Review

Lenovo Thinkpad X1 Tablet Review
sakabèhé Score5
  • layar gedhe, desain API, keyboard sarwa Thunderbolt 3 nggawe pihak generasi ThinkPad X1 Tablet kombinasi kuat

layar gedhe, desain API, keyboard sarwa Thunderbolt 3 nggawe pihak generasi ThinkPad X1 Tablet kombinasi kuat


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Lenovo Gaming X1 Tablet review: apik minangka lumahing Pro nanging karo USB-C” iki ditulis dening Samuel Gibb, kanggo theguardian.com ana 11 Oktober 2018 06.00 UTC

Lenovo kang katelu-generasi ThinkPad X1 Tablet yakuwi dadi Windows ora-rembugan 10 abnehmbar sing menehi kedhaftar apa Microsoft lumahing ora bakal: USB-C lan Thunderbolt 3.

Faktor wangun iku menowo. Komputer nyata wis squeezed menyang tablet nglukis 8.9mm karo kickstand metu mburi lan keyboard magnetically ditempelake sing lenggah ing lan amba kanggo typing luwih.

Nanging ing kene Lenovo nglepas saka menang lumahing minimalis 2-in-1 rumus, nggawa Staples ThinkPad kayata pentil pointing, tombol trackpad, tombol keyboard ember awujud lan pilihan dalan-jawata narik kawigaten 4G.

Sing ora ngomong iki workhorse murni, nanging matt-ireng Paint proyek, ThinkPad logo lan abang highlights kuna-looking mesthi menehi kesan mesin iki bab njupuk kuwi rampung.

Layar 13Ing ngluwihi sampeyan bakal nemokake ing lumahing Pro lan Eve V, lan sing nggampangake kanggo nggunakake solo minangka laptop. Layar dhewe iku pin-cetha, mawerna-werna lan mung bab cukup padhang nggunakake njobo. Film katon gedhe ing, karo offline ngarepke apik, lan nalika bezels sak njaba cukup gedhé, padha nadhahi loro penutur ngarep-madhep, scanner bekas driji lan Windows Hello-IR aktif sistem pangenalan pasuryan.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
kickstand punika minangka apik minangka sing ing lumahing Pro lan adoh solusi sing paling apik kanggo propping munggah tablet abnehmbar, salah siji ing dhewe Ngrapèkaken keyboard. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Ing mburi punika ngalangi-koyo kickstand karo amba saka gerakan, kang kaya apik minangka sing ing mburi lumahing Pro, lan sampurna kanggo njupuk amba hak ing puteran utawa mejo.

Pamicara ngarep-madhep sing mbok titik banget kanggo nggunakake X1 Tablet minangka mesin media, amarga sanajan lagi relatif langit lan distorsi-free, lagi uga ora banter banget lan lack sembarang Urut saka bass. Padha bakal nggoleki yen sampeyan tangan-nyekeli mesin kanggo nonton TV, nanging nonton soko nalika masak lan krungu apa sing arep ing liwat penggemar extractor iku ora-pindhah.

X1 Tablet dibangun dadi luwih awet tinimbang paling. layar sidik ing sheet saka Gorilla kaca, kaya paling saka kompetisi, nanging baris ThinkPad nduweni riwayat arep ing mil ekstra ing testing marang asor, geter lan kejut mechanical, tegesipun kudu ngrampungake karo jolts saben dinten lan jostles saka commuting.

Specifications

  • Layar: 13ing QHD + LCD
  • Prosesor: Intel kotak-inti inti i5 utawa i7 (8generasi th)
  • RAM: 8 utawa 16GB
  • Panyimpenan: 256, 512GB utawa 1TB SSD
  • Sistem operasi: Windows 10 Home utawa Pro
  • Kamera: 8MP mburi, 2MP ngarep-madhep
  • Konektivitas: Wifi ac, Bluetooth 4.1, 2x Thunderbolt 3 (USB-C), headphone, TPM, microSD, pasuryan pangenalan, scanner bekas driji, pilihan nano sim lan NFC
  • Ukuran: 304.1 x 226 x 8.9mm (15.1mm karo keyboard)
  • Bobot: 890g (1,270g karo keyboard)

High-end kinerja ultraportable

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
Tablet lan keyboard sworo seru bebarengan karo wesi sembrani. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Seri X iku paling dhuwur mburi ThinkPad line Lenovo kang, kang tegese X1 Tablet nerangake karo kabeh daya sampeyan kamungkinan kanggo pengin.

Sing kalebu pilihan saka paling anyar kawolu-generasi kotak-inti Intel i5 utawa prosesor i7, 8 utawa 16GB RAM lan kathah panyimpenan.

Mesin minangka dites wis prosesor Intel Core i7-8550U, 16GB of RAM, 512GB panyimpenan lan 4G, lan pancen miber liwat kabeh aku mbuwang ing.

Nalika terpadu Intel UHD 620 kertu grafis uga titik paling lemah saka Tablet X1, mesin ngatur kanggo nangani sawetara 23,000-piksel gambar sudhut gedhe tenan tanpa bejat kakehan saka kringet.

Pembuangan ing tablet murub munggah luwih kerep tinimbang sawetara saingan, nanging uga ora njaluk utamané sora kajaba sing lagi dilakoni soko banget prosesor-intensif. Paling wektu lagi inaudible ing lingkungan kantor.

Sakabèhé kinerja banget, cocog sing saka mesin ultraportable dhuwur-mburi, nanging ora nyana apa game hardcore iku - aku durung nyoba karo kertu grafis external.

baterei pitung jam

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
Ing matt ireng katon sethitik kurang, nanging ngrasa kaya iku bakal nolak goresan lan scuff uga. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Salah siji bab sing kurban ing paling tablet PC urip baterei. Lenovo quotes "liyane-saka-kabeh-dina" urip baterei ing sangang-lan-a-setengah jam, nanging kasunyatan punika ThinkPad X1 Tablet luwih mung watara jam pitu antarane biaya. Sing ana karo "urip baterei luwih" daya setelan aktif, tembung Processing ing Typora, browsing ing Chrome, nggunakake NextGen maca, sawetara editing gambar ing Affinity Photo lan persil saka email ing Microsoft Mail.

Iku cukup kanggo njaluk liwat paling karya dina kang, nanging ora cukup kanggo ninggalake pangisi daya ing ngarep ing dina intensif. Matur nuwun sanget kang migunakake USB Power Delivery kanggo ngisi, sembarang USB-C daya karo wattage cekap kudu bisa kayata sing mlebukake karo laptop utawa malah multi-pangisi daya panggolekan metu 30W utawa liyane.

Thunderbolt 3 bandar

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
Two Thunderbolt 3 bandar, kunci slot Kensington lan tray SIM kabeh ing salah siji. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

X1 Tablet nerangake karo mung loro Thunderbolt 3 bandar sing pindho minangka bandar USB-C. Duwe Thunderbolt 3 punika boon ageng minangka Kapabilitas expansion sing telas, kalebu grail suci siji ari kanggo ngisi, nyambungake 4K monitor lan saben peripheral liyane sing bisa mikir. Iku kauntungan wujud liwat saingan sing lack malah USB-C.

Nanging, gadhah mung loro bandar, salah siji kang bakal needed kanggo daya, tegese sampeyan bakal gumantung ing katharine utawa pusat. Iku ora kaya menehi hasil amba kanggo paling, nanging dicokot saka port-juggling iku ono yen ora nandur modal ing dermaga saka sawetara Urut.

Ana uga maca kertu microSD, kang gedhe, nanging umpetaken ing SIM-slot padha kang bakal sampeyan nemokake ing smartphone. Iku ora praktis minangka maca kertu memori panas-swappable sing butuh alat SIM Ejector kanggo njaluk metu, lan iku tegese ejecting ing SIM 4G yen wis entuk siji ing wektu sing padha.

Papan ketik

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
keyboard iku banget, lan luwih saka paling laptop. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Boten kados Microsoft lumahing Pro, X1 Tablet nerangake karo keyboard, lan apa sing keyboard iku. Windows 10 detachables kayata urip utawa mati dening kualitas keyboard, minangka paling wektu lagi digunakake kaya laptop.

keyboard Lenovo kang paling aku wis digunakake ing abnehmbar, lan luwih saka akèh-akèhé saka laptop. Tombol lengkap-ukuran, ngalangi, aran gedhe ing driji lan duwe travel cukup kanggo nggawe kanggo nyaman, pengalaman typing marem.

trackpad merata apik. Iku cantik amba, wis Gamelan, lumahing pas lan klik ngalangi iku, uga kathah pilihan kanggo ngatur pengalaman. Nanging ana uga sing stalwart ThinkPad ing wangun saka sethitik pentil TrackPoint abang antarane G, tombol H lan B, lan telung mouse tombol antarane spacebar lan trackpad. Aku ketemu sethitik nggunakake kanggo wong-wong mau kajaba nalika ing Sepur ngendi mburi keyboard iki dipencet nganti menyang isine weteng dening legroom nul Watesan trackpad.

keyboard Panjenengan kudu quirks, kayata tombol fn ing ngisor kiwa ndhuwur tinimbang Ctrl, soko aku meh langsung ngalih babak ing setelan kanggo Cut otot-memori lan tempel. Ana ora sembarang tombol media salah siji.

Windows Hello

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
Ing scanner bekas driji wis dicokot pesawat aneh munggah, nanging uga dianggo nalika sampeyan ora pengin nggunakake sistem pangenalan pasuryan. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

X1 Tablet nduwe sistem rai pangenalan basis IR sing kaya apik minangka sing ing baris Microsoft lumahing. Iku mangerteni saka kunci layar lan kanthi otomatis log sampeyan ing, nggawe login rapi.

Ana uga sing driji, kang wis kombinasi rada aneh saka nutul lan ngusap kanggo ndhaftar bekas driji, nanging uga dianggo ing dina-dina operasi. Aku ora mungkasi munggah nggunakake ing mejo minangka pasuryan pangenalan makarya uga, nanging migunani kanggo mbukak kunci tablet nalika genggem ing orientasi mujur, lan opsi liyane biometric luwih.

pengamatan

  • Nguripake Tablet X1 saka mbukak keyboard sing kudu mencet tombol daya utawa pencet tombol fn ing keyboard
  • Sampeyan njaluk pilihan saka Windows 10 Home utawa Pro
  • Pilihan ThinkPad Pen klip Pro menyang sisih mesin karo nduwèni abnehmbar lan uga dianggo kanggo menehi munggah utawa ndhaftar dokumen
  • Ing Lenovo Vantage app njupuk care saka nganyari driver lan setelan bespoke kanggo Tablet X1 karo fuss tithik

Price

Ing pihak generasi Lenovo ThinkPad X1 Tablet wiwit ing £ 1.480 karo prosesor inti i5, 8GB of RAM, 256GB panyimpenan lan keyboard lan menang metu ing £ 2.422 karo kabeh opsi.

Mesin minangka dites biaya £ 1,973.59 karo prosesor inti i7, 16GB of RAM, 512GB panyimpenan lan 4G.

Kanggo comparison, Microsoft lumahing Pro 6 wiwit ing £ 879, karo model Kajaba diregani kanggo Tablet X1.

Putusan

ThinkPad X1 Tablet mbuktikake yen Lenovo bisa nggawe gedhe abnehmbar 2-in-1 Windows 10 komputer tablet. Iku ora mirah, nanging nawakake specifications padha utawa luwih saka pangareping saingan ing Microsoft lumahing Pro, kalebu pilihan port modern akeh-needed saka Thunderbolt 3.

X1 Tablet ngrasa kaya iku bisa njupuk ngantem lan bakal urip rigors mobile apa, kang apa iki dirancang kanggo. Layar gedhe, lan ing 13Ing iku sawijining ukuran becik, ing kickstand lan keyboard sing sarwa kinerja ndhuwur-kedudukan.

Urip baterei pitung jam bisa dadi luwih apik, nanging 4G Integrasi lan rong pilihan biometric sing tambahan sambutan. Iku isih mesin luwih kanggo karya saka play, nanging cukup apik kanggo narik pindho tugas kajaba kabeh sing arep do video watch saka ing kamar.

Yen sampeyan lagi ing pasar kanggo dhuwur mburi 2-in-1 Windows 10 abnehmbar, Lenovo ThinkPad X1 Tablet arep ing dhaftar Panjenengan.

Pros: construction ngalangi, layar apik, keyboard sarwa, Thunderbolt 3, 4G pilihan, maca kertu microSD, scanner bekas driji, pasuryan pangenalan

Cons: mung loro USB-C bandar, microSD kertu maca ora gampang diakses, larang

Lenovo ThinkPad X1 Tablet review
Ing titik abang ing 'i' glows nalika mesin ing mode siyaga. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Reviews liyane

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web