Apa iki The Future of Work?

Is This The Future of Work?

agensi ilmu Australia CSIRO ngandika rayine bakal saya digital fokus lan otomatis. Sapa sing kepengin kanggo dadi 'chaperone online'?


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Iki mangsa saka karya? Ilmuwan prédhiksi kang jobs isih bakal mbukak kanggo manungsa ing 2035” iki ditulis dening Paul Karp, kanggo theguardian.com on Friday 26th February 2016 05.41 UTC

Tegal looking kanggo proyek ing 2035 bisa nimbang retraining minangka operator kendaraan remot kontrol utawa chaperones online.

Sing loro proyek ing mangsa disaranake ing laporan dening CSIRO sing denah 20-taun tren ing saya digital fokus lan otomatis rayine Australia.

Menteri Employment, Michaelia Cash, dirilis ing laporan ana ing konferensi Australia Komputer Society.

Awis laporan ngandika nuduhake "sawetara jobs pesti bakal dadi otomatis liwat taun teka nanging owah-owahan tèknologi bakal nambah liyane lan uga nggawe proyek anyar lan kesempatan".

"Ing mangsa ora bakal bab wong saingan karo mesin, iku bakal dadi bab wong nggunakake mesin lan tumandang sing luwih menarik lan manggoni,"Dheweke ngandika.

laporan ngenali enem mega-tren ing kekiyatan kerjo, paling penting yaiku "bledosan ing panyambungan piranti, volume data lan kacepetan komputerisasi, digabungake karo maju cepet ing sistem otomatis lan Intelligence Ponggawa tegese piranti robot bisa nindakake tugas luwih cepet, aman lan èfisièn saka manungsa ".

Tambah automation badhe kerumitan tugas buruh '. "Akeh proyek kurang-trampil kang offshored utawa otomatis. akibat punika tentrem saka skills lan pendidikan wungu bar kanggo entri menyang akeh profesi lan pakaryan,"Ing laporan ngandika.

Proyek pungkasan ing bumi: imagining donya kanthi otomatis - video

Laporan ditemokake ilmu, teknologi, engineering lan matématika (gagang) kawruh digunakake ing 75% saka pakaryan sing paling cepet akeh lan nangisi sing "muda Australia nduduhake Mudhun kapentingan lan kinerja ing gagang".

gaya liyane iku sawijining munggah diantisipasi ing poto-Employment lan freelancing disebabake peer-to-peer platform Upwork, Kaggle, Innoventive lan Freelancer.com, kang claims laporan "nyedhiyani Nilai liwat penak, alangan kurang kanggo entri lan kacepetan tambah Nerjemahake isoh wong kanggo ndandani wektu free sing dadi karya mbayar ".

laporan ngandika nalika freelancing "durung dijupuk ditahan ing Australia, iku gedhe (lan akeh) Employment model ing negara liyane ", kayata ing Amerika ngendi siji ing telung buruh iku contractor sawijining.

Yen proyek becik ora ana, buruh perlu nggawe, laporan disaranake. "Skills Wirausaha ana kamungkinan kanggo dadi saya wigati kanggo ngedekke bisnis cilik lan karyawan ing organisasi gedhe,"Kang ngandika.

Laporan mbadek industri layanan, utamané pendidikan lan kesehatan, bakal terus kanggo drive proyek nggawe, tegesé "skills interaksi sosial lan Intelligence emosi bakal dadi saya wigati".

laporan ngandika kekiyatan kerjo Australia kang bakal warna, karo siji ing limang Australia liwat umur 65 ing 2035, partisipasi wadon dhuwur lan sebagéyan gedhé saka wong neneko kang umur apa.

laporan ngandika tren Employment bakal kasil jinis proyek anyar, lan spekulasi iki bisa uga kalebu "Analysts data amba ageng", Analysts support kaputusan Komplek, operator kendaraan remot kontrol, pengalaman customer ahli, pribadi helpers kesehatan preventif lan chaperones online.

"Sing munggah saka un-crewed kendaraan wis menehi munggah menyang kekiyatan kerjo anyar pilot, pembalap lan para kumendané sekauté kapal sing nglakoni proyek sing ora saka langit, situs segara utawa mine, nanging saka kantor ing remot lokasi,"Ing laporan ngandika.

Ing wicara kanggo konferensi produktivitas kekiyatan kerjo ing 8 Desember, Australian Council of Trade Unions secretary Dave Oliver warned “extreme changes presented by current technological advances are resulting in a deeper, wider and more permanent hollowing out of the jobs market”.

ngandika a recent CEDA report nuduhake 5 million jobs (40% of the Australian workforce) face a high probability of being replaced by computers over the next 10 kanggo 15 taun.

“Despite the great many benefits of new technologies, we desperately want to avoid the slide to a labour market platform that forces workers to bid against each other for parcels of work in some kind of brutal, reverse eBay-style auction,” Oliver said.

“The challenge for all of us – unions, employers, regulators and governments – is to harness the technological opportunities and make them work for, rather than against, worker’s best interests,"Ngandika.

Cash said “more than ever, education and training are important for succeeding in the labour market. Miturut 2019, the number of jobs available for highly-skilled labour is projected to be more than double the number available in 1991.

“How Australia’s workforce fares in the long term will depend on our ability to help workers make transitions to new and better jobs. Our biggest challenge will be to ensure no one is left behind,"Dheweke ngandika.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010