Intel invents kabel optik sing janjinipun 1.6Tbps

Intel invents an optical cable that promises 1.6Tbps

CHIPMAKER Intel wis dikembangaké lan kabel optik 800Gbps sing ngandika bakal kurban mundhak kacepetan ageng kanggo supercomputers lan pusat data nalika iku dibukak ing separo kapindho taun.

Ing ngumumake prodhuk ing Serat optik Konferensi ing San Francisco, Intel ngandika iku adhedhasar teknologi fotonika Silicon Interconnect sawijining, lan wis support sawetara pemain ing industri optik, kalebu Corning, US Conec, TE Konektivitas, Molex lan liyane.

chipmaker Telpon iku MXC teknologi konektor, kang dimaksudaké minangka Interconnect optik biaya-efektif nang pusat data.

MXC, kang Intel dibukak taun pungkasan, punika Interconnect kompak sing ndhukung nganti 64 serat, saben mbeta nganti 25Gbps saka data kanggo total bandwidth 1.6Tbps jarak nganti 300m. Sampeyan iki dikembangaké ing kemitraan karo Corning, kang nyedhiyakake Clearcurve serat optik dirancang kanggo mbengkongaken watara kurva kenceng saka serat tradisional.

teknologi yaiku bagean saka generasi sabanjuré inisiatif tengah data diarani Arsitektur scale rak Intel kang, kang yakuwi kanggo disaggregate individu server menyang pools keitung, panyimpenan lan memori ing tingkat rak, karo fotonika Silicon digunakake kanggo panyambungan loro ing antarane rak.

Ing kirim ing Intel kang Data Stack blog, tenan uga kasebut sing Microsoft wis gabung sawijining MXC adopters Forum.

general manager Microsoft Cloud Engineering Server, mung Kushagra, bilih teknologi MXC bakal “instrumental” ing mbentuk generasi sabanjuré dhuwur-kinerja arsitektur tengah data.

“We look nerusake kanggo nggarap Intel lan standar mbukak badan kaya OCP kanggo akselerasi informasi-fungsi enggo bareng lan Adoption industri,” ngandika.

Ing kasus nggunakake utama kanggo kabel MXC kalebu sambungan luwih cepet antarane ndhuwur-saka-rak ngalih lan ngalih inti, lan kanggo nyambungake server kanggo panyimpenan ekstra utawa GPUs, Intel ngandika.

Source: Theinquirer.net

Meningkat dening Zemanta