Carane apa kita nyandhang mengaruhi swasana ati kita

How what we wear affects our mood

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Carane apa kita nyandhang mengaruhi swasana ati kita” iki ditulis dening Daniel Glaser, kanggo pengamat ing Sunday 13 Desember 2015 09.30 UTC

Klamben munggah kanggo katelu Natal bisa nggawe sing aran sexier, more confident or just very self-conscious. Social and sartorial pitfalls abound, but what you may not realise is that your choice of outfit can change the way the brain understands the body.

The American psychologist William James wrote in 1890 about a woman he saw wearing a hat with a tall feather on it who instinctively ducked as she entered the room, as if the feather were part of her body. Modern neuroscience experiments have explored this further: if a monkey holds a tool, iku wis ditampilake sing otak nyakup alat supaya iku meh bagéan awak sing. Iki ngidini kethek kanggo nggunakake alat dextrously, minangka yen padha driji ekstra-dawa.

Efek sing padha bisa felt sandhangan flamboyant, utawa Piandel teken saka paketan dongeng - extension iki badan kita bisa nggawe kita mindhah lan tumindak beda. Iki uga dadi ngapa kita lagi bisa drive, minangka kabèh mobil dadi sudhut badan kita - nanging luwih apik ora kanggo nyoba sing metu sawise partai.
Dr Daniel Glaser punika direktur Gallery Science ing King College London

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

27052 0