serangan jantung misdiagnosed minangka kuatir ing wanita

Heart attacks misdiagnosed as anxiety in women

heart attack anatomy

Wanita luwih kamungkinan kanggo mati saka serangan jantung amarga gejala sing asring misdiagnosed minangka kuatir supaya padha ora njaluk perawatan Swift penting, ngandika sinau ana.

Peneliti ing McGill University in Montreal budhal mangertos beda jinis ing kematian tarif kanggo lanang lan wadon sindrom koroner akut.

padha takon 1,123 patients umur 18 kanggo 55 kanggo isi survey sawise kang ngakoni kanggo siji saka 24 rumah sakit ing Kanada, siji ing Amerika Serikat lan siji ing Swiss.

Wanita ing panaliten, peneliti ketemu, umume teka saka kelompok income ngisor, padha dek'ne diabetes, meksa getih dhuwur lan Sajarah kulawarga penyakit jantung.

Padha uga wis tingkat mesti luwih saka kuatir lan depresi saka wong.

Peneliti nyatet yen wong nampa akses luwih cepet kanggo electrocardiograms (ECGs) kanggo mriksa iromo jantung lan fibrinolysis kanggo nyegah clots getih saka wong wadon.

perawatan awal kanggo serangan jantung bisa nyegah utawa matesi karusakan kanggo otot jantung, nalika nyimpen urip wong kang.

On rata-rata iku njupuk 15 menit lan 28 menit, mungguh, kanggo wong kanggo diwenehi ECGs utawa fibrinolysis saka wektu padha teka ing kamar darurat.

ing kontras, njupuk 21 menit lan 36 menit kanggo wanita.

Peneliti nuding kanggo tingkat wanita luwih saka kuatir minangka alesan utama kanggo bedho ing.

“Patients karo kuatir sing saiki kanggo ing departemen darurat karo dodo pain non-jantung kathah dadi wanita, lan babagan kang wis lazim sindrom koroner akut arupa ngisor antarane wanita enom saka ing antarane wong enom,” ngandika timbal peneliti Louise Pilote.

“Temuan suggest sing personel Triage bisa pisanan ngilangi acara jantung ing antarané wong wadon enom karo kuatir, kang bakal kasil ing interval lawang-kanggo-ECG maneh.”

Panemon padha diterbitake ing Jeksa Agung bisa ngetokake saiki saka Canadian Association Medical Journal.

Sourcee: afp.com

Meningkat dening Zemanta