Nalika kabeh sampeyan punika Pethel, Isis katon kaya pucuk

When all you have is a hammer, Isis looks like a nail

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Nalika kabeh sampeyan punika Pethel, Isis katon kaya pucuk” iki ditulis dening HAL 90210, kanggo theguardian.com ing November ana 20 2015 12.35 UTC

Nalika kabeh sampeyan punika Pethel, kabeh wiwit katon kaya pucuk. Dadi mbok menawa ora ngageti sing nalika wong-wong lan asu njedhul ndhuwur parapet karo idea pembunuh kanggo cara kanggo menehi hasil karo Isis, padha kabeh koyone suggest mengkono akeh bab sing padha lagi tansah dilakoni.

Contone, yen sampeyan pengacara hak cipta, banjur cetha jawaban melu nggunakake hukum hak cipta. Amarga Isis uga seneng kanggo rojo pati ewu, nanging padha ngerti sing ngarep-taping punika nyababaken music.

Paul Rosenwig, pangadeg keamanan tanah air perusahaan consulting Red Branch, wis rencana katu. "Opo, yen apa-apa, bisa rampung kanggo kedah panyedhiya kanggo njupuk mudhun akun nalika lagi gelem nglakoni tanpo pekso? Jawaban, pikirku, dumunung ing analogi kanggo undhang Digital Millennium Copyright (DMCA)."

Kowe ngerti, ing DMCA, hukum Amérika kang, ayo kang jujur, wis babar blas sukses ing rampung njabut isi ilegal saka internet lan mulane uga ora dadi Piece model saka aturan kanggo navigasi Waters angel saka kasil pemerintah saka internet.

idea Rosenwig iku elegan, ing cara. Yen sampeyan ora bisa njaluk wong kanggo njupuk Isis propaganda mudhun tanpo pekso, banjur wis dadi sing terus kanggo tuan rumah iku angkara. Nanging ora mung sembarang angkara - angkara marang hukum hak cipta, Urut awon angkara ing internet, Mungkin.

proposal bakal ngidini pihak katelu-direstoni pemerintah kanggo pratelan hak cipta ing konten sing digandhengake karo organisasi teroris, lan banjur murub mati bewara dhewe njupuk-mudhun.

Mesthi ... mesthi ana solusi prasaja saka sing?

We are legion. We akeh. We sing tau badhe menehi munggah

Anonymous mesthi ngarep-arep supaya. Iku dijupuk ing cliche Pethel / pucuk nemen liyane: nalika Pethel sampeyan punika "daya arsing watara ing internet", banjur mugia bisa asor ing pasukan saka terrorism internasional dening arsing watara ing cara tenan tenan diangkah.

Sawise reawakening sawijining "perang" karo Isis ing dina iki serangan Paris, ing hacktivist bebarengan wis sawetara sukses beton ing combating Isis propaganda online.

A atus ewu akun twitter wis dijupuk mudhun lan limang ewu video YouTube kacarita, lan salajengipun dibusak dening, layanan, wiwit cyberwar wiwit ing Januari. More kontroversial, Anonymous uga wis dijupuk kanggo némbakaké ing situs saka kelompok Isis-afiliasi karo ngaku mbagekke saka serangan layanan, ing gaweyan kanggo ngalahake wong offline.

iku dereng tamtu pinten efforts kuwi bener bantuan gerakan gedhe marang Isis, nanging jumlah gaweyan Anonymous panggolekan menyang sabab nyengsemaken.

Nanging ora saben melu Anonymous kanthi darmabakti kanggo nunggang donya teror. Sawetara duwe motivasi liya: lulz ing. Kang bisa nerangake taktik ngajokaken anyar. Anonymous ngrancang kanggo ngganggu Isis pati dening Rick Rolling wong.

Diwenehi kedaden manungsa waé cendhak cantik akeh wong sing ngentèkaké kakehan wektu ing internet - Hal 90210 klebu - rencana babagan kamungkinan kanggo ndeleng fruition minangka idea cipta aneh Red Branch kang. Nanging kita bakal tetep sampeyan gaul.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web