gedhe pemimpin ora nindakake iku kabeh ing dhewe

Great leaders don’t do it all on their own

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “gedhe pemimpin ora nindakake iku kabeh ing dhewe - apa mbayar wong dadi luwih?” iki ditulis dening Stefan Stern, kanggo theguardian.com ana 21 Desember 2015 13.21 UTC

Sing ing pangisian daya saka Sepur Virgin clattering? ora Sir Richard Branson. Panjenenganipun sanadyan drive Sepur utawa mabur ing bidang utawa flicks ngalih ing TV kabel utawa bank-bank dhuwit ing akun Virgin Panjenengan. Nanging takon punter sing "nganggo" perusahaan lan ngerti apa jawaban bakal: grinning sing, bloke bearded ing quirky jumper utawa apik-sugih rasukan tiyang istri.

Kita kabeh complicit, perpetuating mitos pribadine solo piye wae ngatur saben aspek saka perusahaan jembar. Analysts Financial, akademik, shareholders, karyawan, wartawan - kita fixate ing identitas CEO. "Bisa Marc Bolland nguripake Marks & Spencer watara?"Kita takon. "Bakal Paul Polman ndandani Unilever?"Iki ora pitakonan saestu banget wicaksana.

ganjaran gedhe banget ing ndhuwur, disorot maneh minggu kepungkur dening laporan saka Chartered Institute of Personnel lan Development (CIPD), nguwati idea sing CEOs sing "liyane", a jenis loro. Iki arang bener. Kanggo saben ngédap, pimpinan mimpin sing mbantu nggawa babagan owahan amba, ana puluhan pangurus biasa lan Birokrat kang mbayar upah Fantastic. Ana kawirangan ing kang administrator apik utawa birokrat. We kudu loro. Nanging nalika padha bisa nampa paket pituwas gigantic, padha ora kudu wis entuk wong.

Asil saka survey CIPD nuduhake carane bakal ngrusak bisa kanggo mbayar panggedhe supaya luwih akeh tinimbang wong liya. Enem saking 10 karyawan ngandika padha felt demotivated dening longkangan jembar ing pituwas; 70% ngandika pituwas eksekutif ana dhuwur banget ing umum, senajan mung 44% bilih boss ing bisnis tartamtu sing iki njupuk kakehan; luwih saka setengah bilih ajining diri bisnis kang kang dipilara dening keluwihan.

Ing mitos Kepemimpinan uga bablas dening pangerten populer babagan donya olahraga. pemimpin temtu apa prakara. Kurang luwih pemain Chelsea padha menang Premiership musim pungkasan wis dileksanakake woefully mangsa iki. Lan penyebab utama ambruk iki misale jek dadi sikap miskin antarane timnas, ngawinang dening eccentric lan ing kaping prilaku karu sing saiki boss anceman, Jose Mourinho.

Nanging Mourinho ketoke séda mitologi dhewe, pracaya Galaxy iku ana unggul lan memang sampurna "siji khusus". pelatih Sports, Nanging unggul, Nanging Inspirational, kudu ngelingi iku pemain ing Jarak sing menang utawa ilang cocog. Kanggo kabeh sing kamera TV tetep tetep ing dugout ngendi Managers njagong, lan nggedhekake kanggo nangkep saben twitch saka reaksi emosi, pemain nindakake karya.

Apa pemimpin apik apa? Padha nyewa wong saged, lan supaya wong-wong mau njaluk karo sing karya. Padha nggawe papan kang Staff bisa ngrembaka. Padha utusan okehe. Padha musataken tenogo sing njupuk pancasan amba tengen. Iki ora gampang lan pantes kredit. Nanging pinten?

FTSE 100 perusahaan, lan panasehat PR sing, kadhangkala ngomong sing "mlaku" perusahaan amba punika tugas ageng, lan ing dhewe mbenerake gaji amba. Nanging minangka Sir Filipus Hampton, tokoh bisnis pengalamane lan ketua pharma buta GlaxoSmithKline, marang ing High Pay Centre taun sing bigness ora kudu ora pati jelas CEO pantes ganjaran ageng. "Ing ageng sistem, liyane sistem counts, tinimbang wong ing ndhuwur iku,"Ngandika.

Ana siji indispensable. gedhe pemimpin kadang entuk iku apik banget, lan pantes sing (babagan dhuwit) kasuksesan. Nanging wong-wong meh tau entuk wong ing dhewe. Steve Jobs, pasukan konco Apple, ora technologist a. Sir Alex Ferguson boten damel gol kanggo Manchester United.

Bertolt Brecht, ing Pitakonan geguritan kang Sering dening Worker Sing Maos, tantangan sawetara saka mitos tokoh sajarah gedhe ing cara iki:

"Sing enom Alexander conquered India.
On dhewe?
Caesar ing Gauls.
Apa malah ora duwe cook karo wong?
Philip Spanyol nangis nalika Armada nuli padha lunga.
Apa ora ana siji maning nangis?
Frederick Agung menang Perang Pitung Taun.
Sing liya menang iku?
Ing saben kaca kamenangan.
Sing masak ing riyaya pengetan?"

Kita sadaya iki bebarengan. Sing kalebu boss. Padha bisa pantes kanggo njaluk mbayar luwih saka liyane kita. Nanging, mesthi, ora luwih.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

29569 0