Fukushima sistem decontamination banyu mudhun maneh

Fukushima water decontamination system down again
English: One of the photos taken at the Fukush...

Inggris: Salah foto sing dijupuk ing demo Fukushima I Power Nuclear Plant disponsori dening Tokyo Electric Power Company ing Juni 23, 1999. Japanese: Ing demo Tokyo Electric Power Company-disponsori sing njupuk Panggonan ing tanduran daya nuklir pisanan ing Juni 1999 Fukushima (kredit Photo: Wikipedia)

Operator Jepang lumpuh Fukushima tanduran nuklir ngandika ana iku wis mati sistem decontamination tombol digunakake kanggo ngresiki banyu radiation-kecampuran, mung jam sawise teka bali online.

Tokyo Electric Power (TEPCO) dipateni sawijining sistem Advanced Liquid Processing (ALPS) sawise buruh katutup bocor “seeping” saka tank pungkasan ana.

About wolung liter (2.1 galon) banyu tainted dipercaya wis trocoh metu, a juru wicoro perusahaan ngandika. Dheweke nambahake ana resiko safety langsung minangka banyu wis mbalekake.

penundaan sing teka mung enem jam sawise operator embattled diuripake maneh ing loro telu garis ing sistem, kang ngresiki banyu radiation-kecampuran digunakake kanggo kelangan reaktor rusak dening Jepang ngancurake 2011 bilai gempa-tsunami.

Kabèh sistem wis mati pungkasan ana sawise TEPCO katutup kekurangan a. tenan wis bola-bali diuripake sistem mati liwat seri glitches wiwit operasi nyoba wiwit taun kepungkur.

TEPCO wis berjuang kanggo nangani ageng — lan akeh — volume banyu ono racune ing Fukushima ing ngisor iki gempa-tsunami, kang marakake krisis atom paling awon ing generasi uga nyapu adoh sawetara 18,000 korban.

ombak buta tabrakan menyang tetanduran, miwiti perkawis meltdowns reaktor lan jeblugan. Reresik munggah ing situs pecah wis samesthine kanggo njupuk puluh.

Ana bab 436,000 meter kubik banyu ono racune disimpen ing situs ing babagan 1,200 nawakke waé-dibangun.

Akèh ahli ngomong sing ing sawetara titik banyu bakal kanggo bakal dirilis ing sagara sawise kang scrubbed saka rereged paling mbebayani.

Padha ngomong iku bakal nuduhke resiko dijarno kanggo segara urip utawa wong, nanging nelayan lokal lan negara-negara tanggané sing kuat gantos.

Repost.Us – Republish Artikel iki
wacana iki, Fukushima sistem decontamination banyu mudhun maneh, wis syndicated saka AFP lan wis dikirim kene karo ijin. Copyright 2014 AFP. All Rights Reserved

Meningkat dening Zemanta