Fentanyl: tamba 50 Times More kuat saka Heroin

Fentanyl: Drug 50 Times More Potent Than Heroin

Saka 69 korban overdosis bejat taun pungkasan, 68% wis dijupuk ing opioid tiron, kang cartels Mexican wis sinau kanggo nggawe lan nylundupaké kanggo dalan antar negara bagean. Tamba 'apa nyababaken kita warga,'Ngandika Kapolres Manchester kang


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Fentanyl: tamba 50 kaping luwih kuat saka ravages heroin New Hampshire” iki ditulis dening Susan Zalkind ing Manchester, New Hampshire, kanggo theguardian.com ana 4 Februari 2016 12.30 UTC

Officer Shaun McKennedy kang telpon overdosis kapisan rawuh ing ing 6.39pm. Kang dadi sirens lan Kumbuh liwat kanggo 245 Laurel werna, bangunan midsize apartemen. Ana sing kreta baby nilar ing plataran. Wong nganggo Orange Chucky peeps kaos metu saka lawang kang minangka McKennedy, 24, Kumbuh mendhuwur.

Saperangan wong saka lokal geni departemen lan departemen EMT wis ana, nglayang sak awak ketoke lifeless saka wong 31-taun-lawas ing lantai kamar urip ing udan T-shirt soaking lan jeans. Iku kahanan McKennedy, 24, wis liwat Welasan kaping wiwit piyambakipun kagabung kaliyan pasukan pungkasan Juli.

"Larry! Larry! Tetep karo kita!"Dalem sampun kangen sanget Justin Chase, Medic Manchester EMT. Panjenenganipun injects Naloxone, pengobatan sing reverses ing efek saka opioids, munggah irung Larry kang.

awak kang nggoyang matane pop mbukak. "Ono opo?"Nyuwun, tanpa blinking.

Larry setuju kanggo pindhah menyang kamar darurat ing Rumah Sakit Elliot, nanging bakal ana sawetara minggu sadurunge asil test nemtokake persis apa mimpin kanggo overdosis kang. Iku pisanan kang rampung sing, kang ngandhani McKennedy mengko sing wengi. Biasane kang injects antarane loro lan telu gram Heroin dina; sing sore kang mung njupuk .2 gram, utawa "pencil". Dheweke ora manawa yen overdosed amarga ilang toleransi kang - kang ngandika kang wis resik kanggo mung liwat rong sasi - utawa yen iki laced karo fentanyl.

Miturut Administration Drug Enforcement, fentanyl punika opioid tiron 100 kaping luwih kuat saka morphine, lan 30-50 kaping luwih kuat saka heroin.

"Fentanyl apa nyababaken kita warga,"Ngandika Manchester pangareping polisi Nick Willard ing paseksi sadurunge Congress minggu kepungkur.

Ing 2013, kutha Manchester wis 14 overdoses bejat, 7% kang melu korban karo fentanyl ing sistem sing, miturut Willard. Ing 2015, 69 wong fatally overdosed, 68% kang wis dijupuk fentanyl.

Statistik negara sing ora luwih ceria. Pejabat ing kantor medical panguji pangareping ing New Hampshire ngomong padha duwe durung nampa asil testing saka 36 seng di tuduh overdoses, nanging wis dietung 399 bejat korban overdosis supaya adoh, luwih saka loro thirds saka séda karo fentanyl ing sistem sing.

"Iku ora kaya Mario Batali,"Ngandika Willard saka kantor ing Manchester, mbandingaken dealers heroin nglereni sumber karo pangareping kondhang. "Iki wong lanang sing mung mbuwang ing mixer. Sampeyan bisa njaluk tas sing sampurna lan ora ana siji wis arep mati saka iku. Sampeyan uga bisa njaluk tas [sing] fentanyl sakcara lan sing bakal matèni kowé. "

Willard bilih sak gropyokan anyar ing Manchester, ketemu bakul nyawiji fentanyl karo whey protein. Ing gawe lara liyane sing mimpin kanggo penyitaan ing Lawrence, Massachusetts, bakul iki dinuga nyawiji heroin lan fentanyl ing Blender pawon.

Kanggo sisih paling, Said Willard, crita nggunakake opiate ing Manchester nderek pola padha karo liyane saka negara. Krisis iki nglantaraken dening munggah saka rasa lara resep kaya OxyContin. Addicts looking for a dhuwur murah seneng urip ing luwih mbebayani, durung Ngartekno luwih murah, heroin.

Titik balik, kang ngandika, kedaden arang-arang sawise 2010, nalika Purdue Petani ngrubah pengobatan kanggo nggawe iku luwih angel kanggo tamper karo lan dhuwur. Suppliers ing Meksiko padha cepet kanggo tetep munggah karo pasar pikantuk, lan addicts ing Manchester, kang lenggah near Interstate 93, route 3, route 81, lan Route 9, wis ora masalah nunyuk menyang sumber.

phials Fentanyl citrate phialsEX7TW8 Fentanyl citrate
Fentanyl 'apa nyababaken kita warga', ngandika Kapolres Manchester kang. Motret: Tunisko

Kanggo nggawe prakara Samsaya Awon kanggo Manchester, agen DEA Tim Desmond ngandika Intelligence nuduhake yen cartels Mexican, Khusus El Chapo kang Sinaloa cartel, duwe tambah produksi Poppy 50% wiwit pungkasan taun lan wis nargetake ing lor-wétan.

Fentanyl iki pisanan dikembangaké ing taun 1960-an minangka umum anesthetic, lan isih ajeg diterbitake dening Doctors, biasane ing wangun lozenges lan patches, kerep kanggo patients kanker.

Addicts nemu cara kanggo planggaran formulir resep tamba, kanthi ngisep ing patches, contone. Nanging luwih bubar, cartels Mexican wis sinau carane nggawe fentanyl dhewe dening ngimpor kimia perlu saka China, banjur smuggling prodhuk ing tapel wates lan ing sistem dalan antar negara bagean, ngandika Desmond.

Amerika Serikat wis masalah fentanyl sadurunge. antarane 2005 lan 2007, luwih saka 1,000 wong mati saka tamba, biasane ing Midwest ing. Miturut release penet saka DEA, kabeh an sing bisa dilacak ing laboratorium single in Mexico. Sawise DEA mati Lab, epidemi fentanyl mandegake banget.

Iki wektu watara, ing DEA durung diangkah Lab single in Mexico tanggung jawab kanggo epidemi ing New England, ngandika Desmond. Nanging, agen Federal lan polisi lokal sing nargetake dealers area. "Kadang kita kudu miwiti ing ngisor chain pangan supaya pindhah munggah andha,"Ngandika.

ing Manchester, Willard iki digunakake kanggo mbesmi epidemi saka lemah munggah. Nalika panjenenganipun dados ketua ing mangsa panas taun pungkasan, kang nguripake liwat unit tamba kang, lan dhawuh detectives kanggo nyekel dealers cepet kanggo njaluk wong mati ing werna, tinimbang ngenteni kanggo mbangun cilik luwih jero utawa bisa munggah ing baris sumber.

Kang uga makarya kanggo mbangun negara lan Federal tugas pasukan, disebut Granite Hammer, kang wiwit September pungkasan; supaya adoh, kang ngandika, unit wis digawe 77 penangkepan. Dheweke uga wis disebut kanggo Tambah ing support negara kanggo klinik-klinik Recovery.

McKennedy nanggapi kanggo loro liyane overdosis Telpon wengi. First ana wong ing 20s pungkasan sing jenenge Mark, sing liwati metu ing papan ing wong bisa ngumbah otomatis karo siji jarum ing lengen lan siji lengkap, lan siap kanggo pindhah. Mark ana kurang cumadhang kanggo ngancani EMTs menyang rumah sakit.

"Apa kowe pengin mati?"Takon Chase.

"Sapa sing jancok arep manggon ing urip iki?"Statement Mark kang, Said Chase, iku ideation suicidal, kang tegese EMTs sing dibutuhaké kanggo njupuk wong kanggo rumah sakit sedhih. Ing rumah sakit, Mark takon McKennedy kanggo heroin bali.

Telpon sabanjuré ana kanggo wong wadon ing 30s awal dheweke. Dawn Marie overdosed ing apartemen kanca. Sampeyan njupuk rong dosis saka Naloxone kanggo revive dheweke. Dheweke kanca wis loro anak. Padha praktek Ejaan aksara ing buku maringi warno ing kamar sabanjuré lawang.

perwira liyane nanggapi kanggo telpon overdosis papat nalika McKennedy mbantu EMTs rawuh menyang madat sing nyoba kanggo njupuk dhewe urip karo piso pawon. Panjenenganipun dikenali McKennedy saka overdosis sadurungé. "Liyane dina ing swarga,"Ngandika minangka pejabat malmpah liwat lawang.

Ing wayahe kalem, McKennedy dibantu Officer Mark Aquino karo mandeg lalu lintas. Aquino pakar pangenalan tamba. Iku njupuk luwih angel kanggo ngenali addicts, ngandika. Heroin gampang kanggo ndeteksi, bocah pangguna njaluk cilik lan pin-kaya. "Fentanyl ora matesi bocah,"Ngandika. "Padha anthukan tinimbang,"Gusti diterangno, nempel Uwang dodo.

ing 10.30, McKennedy bali kanggo departemen kanggo isi dokumen accounting kanggo telpon. Liyane "konsisten" shift ing Manchester, panutupe. "Boten saking biasa."

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

41833 4