Bumi 2.0: NASA ngandika ilmuwan wis ketemu kembar paling cedhak’ sistem solar njaba

Earth 2.0: Nasa says scientists have found ‘closest twin’ outside solar system

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Bumi 2.0: NASA ngandika ilmuwan wis ketemu kembar paling cedhak’ sistem solar njaba” ditulis déning Alan Yuhas ing New York, kanggo Guardian on Friday 24 Juli 2015 06.42 UTC

Ilmuwan ing goleki kanggo urip extraterrestrial wis katutup "ing kembar paling caket kaliyan bumi" njaba sistem tata surya, NASA announced on Thursday.

Makarya mati pangaos sekawan taun 'data saka papan teleskop Kepler, peneliti saka NASA, ing Seti Institut lan pawiyatan announced exoplanet anyar bebarengan karo 12 Bisa "habitable" exoplanets lan liyane 500 calon anyar ing total.

Planet anyar, jenenge Kepler 452b, punika "ing kembar paling caket kaliyan bumi, utawa bumi 2.0 sing kita wis ketemu supaya adoh ing perlengkapan data ing ", Yohanes ngandika Grunsfeld, administrator digandhengake misi Direktorat NASA.

"Iki pisanan bisa Rocky, planet habitable watara star solar-jinis,"Ngandika Jeff Coughlin, ilmuwan Seti. Kabeh 11 sadurunge ditemokake exoplanets saka ukuran padha lan lelungan orbit sekitar lintang-lintang sing luwih cilik lan adhem tinimbang srengenge.

"Iku bab sing paling cedhak sing kita kudu panggonan liya sing piyantun bisa nelpon ngarep,"Ngandika Jon Jenkins, ilmuwan NASA. Planet kaya bumi "lawas, ageng kawitan seduluré ", ngandika.

Riset tabet 452b wis kaping lima massa bumi, bab 1.5bn taun lawas, lan wis gravitasi bab kaping pindho minangka kuat minangka kita dhewe.

About 1,400 taun cahya, Kepler 452b orbits lintang padha kanggo srengenge kita, lan ing babagan jarak padha bumi orbits srengenge, meaning wis taun dawa padha lan ana ing "zona habitable" ngendi Cairan banyu bisa ana ing planet.

Jenkins ngandika padha Suspect planet punika Rocky, kamungkinan karo gunung aktif, lan wis atmosfer kenthel karo tutup maya ngungkuli bumi.

Nanging senadyan 452b wis liyane ing umum karo bumi saka sembarang exoplanet durung ditemokaké, star sawijining 1.5bn taun lawas, 4% liyane massive lan 20% padhang saka kita dhewe. Minangka stars umur padha tuwuh ing ukuran lan energi, casting liyane panas ing obyek ing orbit sing.

Jenkins dibandhingake menyang wong. "Nalika lagi enom lagi cilik lan Dim,"Ngandika, lan millennia mengko "padha tuwuh lan padha njaluk padhang".

Planet anyar Akibate ditampa 10% liyane energi saka bumi, meaning iku bisa nyedhiyani sak klebatan menyang kobong a, mangsa waterless ing bumi, ilmuwan ngandika.

"Kepler 452b bisa ngalami saiki apa bumi bakal ngalami luwih saka milyar taun saka saiki,"Ngendikane Doug Caldwell, ilmuwan Seti Institut ing misi Kepler.

"Yen Kepler 452b memang planet Rocky,"Ngandika, lokasi "bisa ateges sing mung ngetik phase griya ijo runaway sajarah iklim sawijining. Sawijining srengenge tuwa bisa dadi panas lumahing lan evaporating sembarang segara. Ing banyu beluk bakal ilang saka planet ing salawas-lawase. "

Ilmuwan uga ditemokaké 11 exoplanets liyane bisa sing bisa uga kurang saka kaping pindho diameteripun bumi lan ngorbit ing zona habitable. Pitu calon katon ngiteri stars solar-jinis, Coughlin ngandika. "Wektu bakal ngomong yen padha ngadeg tes."

Panemon "njupuk kita siji langkah nyedhaki pangerten cara akeh planet habitable metu ana", ngandika Yusuf Twicken, ilmuwan Seti uga ing misi Kepler.

Coughlin bilih sifting liwat Katalog bakal bantuan astronom "nemtokake nomer cilik, planet kelangan sing calon paling apik kanggo urip hosting ".

"We lagi nyoba kanggo njawab pitakonan tenan dhasar,"Ngandika Grunsfeld. "Endi kita arep djalmo manungsa, lan mesthi pitakonan tenan grand: sing kita piyambak ing alam semesta?"

Kepler teleskop bisa nemokake bisa planet dening pendeteksi owahan cilik ing padhange stars minangka planèt pass antarane wong-wong mau lan bumi. Peneliti kudu nggunakake Techniques, kayata looking for Nggeser gerak suns liyane, kanggo verifikasi alam saka obyek.

Saka 4,661 calon exoplanet cataloged ing misi Kepler, 1,028 wis dikonfirmasi. Sewelas sing sing exoplanets kurang saka ukuran kaping pindho bumi lan ing zona habitable lintang sing dikonfirmasi. Ing exoplanet kawitan ngorbit lintang adoh iki ditemokaké ing 1995.

Spasi Kepler teleskop ngenali bisa planet dening ngisi dips mesti ing padhange stars minangka planèt pass sadurunge wong-wong mau, ing cara sing padha rembulan nimbulaké grahono ing bumi. Nanging, konfirmasi status planet sing bener mbutuhake pengamatan piranti liyane, biasane looking for Nggeser tipis ing gerakan saka suns inang.

Ing 2017 NASA plans kanggo miwiti penerus kanggo misi Kepler, satelit survey sing nggoleki sistem solar nearest kanggo exoplanets. Grunsfeld bilih karo teleskop saya kuat lan satelit, ilmuwan uga liyawektu bisa "nggawe peta primitif kawitan planet bumi-kaya", kalebu rincian "apa padha duwe segara, mega, mbok menawi malah mangsa ".

Cambridge profesor Didier Queloz ngandika tim wis mung alasan kanggo dadi optimistis kanggo planèt sing meh podo bumi malah liyane rapet: "Iki mung awal lelampahan dawa banget."

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.