Ora alkohol nemen nggawe luwih apik ing amben?

Does alcohol really make you better in bed?

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Ora alkohol nemen nggawe luwih apik ing amben?” iki ditulis dening Sally Adams, kanggo theguardian.com ana 17 November 2015 06.30 UTC

Alkohol "... provokes kepinginan, nanging njupuk adoh kinerja "ngandika Shakespeare, nanging ana kang tengen? Iku yakin umum sing alkohol mbantu kita ilang inhibitions kita lan uga bisa tumindak minangka aphrodisiac (kadhangkala!). Nanging iku ora éwadéné minangka enhancer kinerja ing kamar turu. Aku deleng sampeyan kanggo "Brewers droop", umur-lawas celukan kanggo jawat erectile sauntara mlebu dening alkohol.

Pemanggih saka kakehan alkohol minangka pembunuh passion digawe serepe dening bukti anecdotal lan ngelmu, nanging iki ora koyone dampen ing pikatan media karo minangka enhancer libido. Apa ana bebener konco pemanggih yen saperangan pints tenan bisa nggawe sampeyan pacangan luwih utawa iki mung liyane "seksi" crita ilmu?

Ana wujud awak riset sing tabet alkohol punika gadhah nanggepi seksual heightened (tambah reged lan orgasme meningkat) lan loosening saka inhibitions seksual. historis, alkohol uga wis asosiasi dawa karo Roman lan jinis ing syarat-syarat iklan. Ing tangan liyane, alkohol wis disambung karo Tambah ing tindak tanduk seksual beboyo, kang bisa kasil meteng bayangan lan ditularaké penyakit seksual. Given iki efek ngawan, kok artikel media kathah fokus ing asosiasi positif antarane alkohol lan jinis, lan apa ing pasinaon riset konco crita media marang kita?

A anyar crita ing Independent kacarita ing claims digawe dening buku anyar disebut "The Single Sex Solution". pakar jinis Dr Kat Van Kirk pracaya sing ngombe bir bisa mimpin kanggo papat dandan béda ing pengalaman seksual kanggo lanang: (1) ejaculation telat, (2) meningkat libido lan erections liyane kuat, (3) tambah stamina seksual lan (4) sing bir bisa bantuan "kesehatan sakabèhé" lan kanthi mangkono nggawe sampeyan kurang "sluggish ing jinis". Apike, mung titik kanggo ngrujuk artikel riset peer dideleng katelu – sing "alkohol mbenakake stamina seksual".

A sinau diterbitake ing European Journal of Epidemiologi laporan ing meta-analisis 13 pasinaon looking ing resiko jantung lan konsumsi bir. Panemon suggest kurva J-shaped, nyaranke resiko mindah saka penyakit jantung ing wong-wong sing ngombe 55g saka bir dina utawa kurang. Penting, kanggo Wigati sing sinau durung bener ngukur stamina seksual, tinimbang suda risiko jantung iki dijupuk minangka proxy. Uga, iku ora sacara kebak cetha apa "gram alkohol" tegese kene. Yen langkah nuduhake etanol murni, 55g saka bir sampeyan padha karo kanggo kira-kira 7 Unit utawa 3 lan setengah pints saka nyedhaki banget bir saben dina. Iki misale jek kaya akèh saka alkohol kanggo migunakaken saben dina!

Artikel ing Telegraph kacarita ing 2009 sinau conducted dening Australia kang Western Keogh Institute for Research Medical. sinau kasebat nliti impact saka nggunakake alkohol ing jawat erectile lanang. Artikel Telegraph ora nyedhiyani link kanggo artikel peer dideleng, nanging aku ketemu sing sinau ing iki diterbitake ing Jurnal of Medicine Seksual. Ngumpulaké informasi saka 1,580 wong ing fungsi erectile, alkohol, lan rokok nggunakake. The Telegraph kacarita sing wong-wong sing ngombé jumlah Moderate alkohol kacarita 30% masalah erectile kurang saka non-drinkers. Artikel napsiraken Finding minangka "asosiasi sarujuk" antarane drinkers Moderate lan fungsi erectile.

Penulis saka panalitén nunjukaké sing ora ana hubungan kacarita antarane status ngombé lan fungsi erectile padha "wujud kecatet" nganti penyakit lan udud jantung status padha kontrol kanggo ing nganalisa. Sampeyan uga penting kanggo ngelingi sing sinau digunakake ngukur poto-laporan saka konsumsi alkohol lan jawat erectile, meaning sembarang hubungan diamati sing gumantung ing kemampuan lan pejah peserta kanthi laporan nggunakake alkohol lan masalah erectile

A sinau katelu kacarita ing Merdeka taun iki nyawang apa alkohol bisa ngedongkrak drive jinis wanita. Ing panaliten nuduhake sing ngisor konsumsi alkohol Moderate, tingkat testosteron tambah ing wanita, nanging ora wong. Iki bisa dadi bukti saka alkohol nambah libido wanita liwat mundhak sauntara ing hormon seks lanang. Senadyan kang kacarita ing Merdeka taun, riset ing pitakonan katon teka saka sinau diterbitake ing Alam dening Alko (toko alkohol Finnish gedhe) ing 1994.

Riset dhewe iku laporan siji-kaca ing sinau eksperimen ngendi lanang lan wadon padha diwenehi salah siji wedang alkohol utawa jus non-omben, lan tingkat hormon padha diukur (senajan ora cetha kepriyé). Nalika Ngontrol dienggo kontrasepsi lan siklus menstruasi (kang mengaruhi tingkat hormon) alkohol tambah testosteron dibandhingake karo placebo ing wanita, nanging ora wong.

Ana sawetara pitakonan metodologi sing ora bisa ditampa saka informasi ing laporan cendhak – durung peserta ngerti yen padha nampa wedang alkohol utawa placebo? Ing kahanan padha peserta dites? Nanging, kanggo kula pitakonan paling gedhe kok laporan media ing sinau bakal ayahi 20 taun ago, kang jumlah owahan saka wektu ing donya obah cepet saka penelitian ilmiah?

Apike, publikasi artikel ing Merdeka bertepatan karo release penet kanggo vodka anyar dening perusahaan disebut Alko plus. (Iku ora cetha apa perusahaan iki afiliasi karo Alko). Ing release penet, vodka khusus ngarahke ing wanita, karo claims digawe gegayutan kemampuan saka alkohol kanggo nambah libido wadon: "Hey Gals: Sijine Meaning New Into Juli Panjenengan Fireworks 4; Alko-Plus Nggawe 'Lust Vodka' sing ngandika Mundhak Female Seksual desire ".

Reviewing artikel iki lan riset pasinaon sing cocog wis digawe kula mikir bab masalah melu sinau jinis lan alkohol lan ing nglaporake lan panjurubasan panaliten. Ana akeh beda individu Komplek ing faktor psikologis lan psikologi sing pengaruhe nanggepi loro jinis lan alkohol. Asosiasi antarane jinis lan alkohol punika gumantung marang dosis alkohol, pangarep-arep alkohol, lan pangukuran alkohol lan prilaku seksual.

Ing istilah dosis, ana uga jumlah optimal saka alkohol kanggo ngindhuksi iki efek positif ing reged seksual utawa kinerja. Sawise kepungkur batesan sing efek uga liyane negatif. pemanggih iki didhukung dening alam biphasic saka alkohol, karo efek stimulant minangka konsentrasi alkohol getih mundhak, nanging efek depressant minangka sudo maneh.

pangarep-arep alkohol uga bisa impact prilaku seksual sak intoxication. Mung sing pracaya ngombé alkohol mundhak reged seksual bisa mimpin kanggo reged nyata sak intoxication. Expectancies babagan konsumsi alkohol unsur tombol riset mrikso efek alkohol ing prilaku sembarang. Penting riset nemtokake impact saka loro èfèk farmakologis langsung lan pengarepan.

Akhire, nggunakake cara alkohol wis diukur bisa impact ing hubungané karo prilaku seksual. Administrasi alkohol ing sinau eksperimen mungsuh poto-laporan saka nggunakake alkohol dening drinkers kamungkinan kanggo ngasilaken temuan sinau beda. Salajengipun, iku banget angel kanggo langsung ngukur prilaku seksual. Paling pasinaon kudu gumantung ing poto-laporan saka reged seksual lan kinerja utawa nggunakake proxy ngukur kayata fungsi jantung lan psikologi.

perwakilan Akurat bukti riset ing alkohol lan jinis uga ora ngasilaken "seksi" judhul. Nanging, Reporting cetha lan jujur ​​saka panaliten lan ing paling link kanggo sinau diterbitake asli ngidini maca kanggo nggawe atine dhewe nalika ngadhepi karo bukti ilmiah.

Ing kemampuan ngono alkohol kang kanggo nambah sanget ing kamar turu ora katon dadi suta minangka presented ing media. The link antarane jinis lan alkohol iku siji Komplek lan paling Juru nalika gambar langit lan imbang cumawis, tinimbang crita "sexed-up".

Dr Sally Adams punika dosen ing psikologi kesehatan ing Universitas Bath. riset mriksa mekanisme kognitif lan tindak tanduk ndasari alkohol lan rokok nggunakake. Golek dheweke ing Twitter @SallyScientist

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010