Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Apa panjang duwe sperma gen banget?” iki ditulis dening Hannah Devlin, ilmu wartawan, kanggo theguardian.com on Wednesday 18 Februari 2015 06.01 UTC

Cilek lanang wis duwe kathah padha sumelang ing bab: panggonan, bocah-bocah wadon lan ukuran "bab" sing, minangka Adrian Mole uga wis sijine iku. Ora masalah gadhah sperma cah cilik gen banget pancene kudu kanggo ditambahake menyang dhaptar iki?

Ilmuwan ing Universitas Cambridge wis disaranake iki cilik sawise mbeta metu sinau nglibatno luwih saka 24,000 tuwane lan anak-anake. Analisis fokus ing beda genetis cilik antarane tuwane lan turunane, kang wiwit disebabake Nyalin kasalahan ing endhog utawa sperma sel.

Sinau nuduhake yen, ing rata-rata, leluhur pass ing paling kaping enem minangka akeh wujud iki kanggo anak-anake minangka ibu. Iki tabet DNA sperma punika réplikasi kurang setya urutan genetik rama, mbokmenawa amarga sèl sperma wis ngalami akèh owah-liyane bagean saka sèl endhog wadon dening wektu ing angen-angen occurs.

Ing pratelan liyane striking - lan salah siji sing tak paling manungsa waé - iku ing tingkat kesalahan ing sel sperma saka lanang cilek kira 30% sing luwih dhuwur tinimbang sing kanggo wong enom.

Para peneliti ngendikan iki bisa nerangake apa anak leluhur cilek duwe resiko sing luwih dhuwur kanggo kelainan kayata Autis, schisoprenia lan langkawi.

Penulis kertas, Peter Forster, ngandika: "Anak lanang 15-taun-lawas duwe babagan 30% luwih wujud saka anak saka wong enom. Iku distribusi J-shaped. "

Iki mbokmenawa translated kanggo risiko cacat lair saka babagan 2% kanggo cilek lanang, dibandhingake karo resiko rata-rata 1.5%, ngandika.

Forster ngandika: "Sampeyan bisa uga kabèh sistem produksi sperma luwih kesalahan rawan ing wiwitan ... iku mung ora optimized durung."

Ngandika sing teori malah wis dijaluk idea, dening wartawan liyane, yen cilek lanang masturbated liyane, padha uga bisa kanggo bisa cara sing liwat iki "Suboptimal" periode liyane kanthi cepet.

Sadurunge panjang heed saran iki (ora padha wis nglakoni cukup akèh wektu kanggo kegiatan iki?), iku worth looking ing kertas dhewe, ing Royal Society Jurnal Tindakan B.

Wangsulan: Bab ingkang aneh iku anané sakabehane kurva J-shaped. Punika graph ing, kang katon kaya garis lurus kula.

Tarif mutasi Germline TBS kanggo bapa lan ibu
Tarif mutasi Germline TBS kanggo bapa lan ibu. Motret: Tindakan saka Royal Society

 

Sampeyan bener kang titik data kanggo cilek lanang bisa nuduhake nomer rada luwih saka wujud saka sing kanggo 20- 30-taun umur, nanging isih katon tumpang tindih karo 95% interval kapercayan kanggo gaya linear. Aku ora bisa ndeleng alesan kanggo nganakke sing "sel kuman lanang cah cilik iku pangecualian menyang aturan tuwa", minangka penulis apa.

Yen padha arep kanggo pindhah mudhun rute sing, sampeyan bisa uga wonder kok sperma dadi dicokot dodgy ing 30, nanging banjur recovers maneh karo pendekatan saka tengah umur, amarga ana misale jek dadi lunjakan ing 30-35 Kategori. A panjelasan prasaja iku data mung sing dicokot rame.

Allan Pacey, profesor andrology ing Universitas Sheffield, setuju: "Iki ora nggawe pangertèn kanggo kula. Aku ora weruh hubungan J-shaped lan, ing syarat-syarat biologi, Aku ora bisa mikir apa-apa sing bakal nerangake iku. "

Forster nilai sawetara pasinaon populasi, kang Petunjuk sing leluhur cilek uga luwih kamungkinan kanggo duwe anak karo macem-macem kelainan. Nanging iku hard kanggo ngomong apa asil kuwi disambung nimbulaké genetis langsung utawa faktor sosial lan lingkungan. Kanggo kula, iki studydoes paling anyar ora nindakake akeh kanggo mutusake masalah Jeksa Agung bisa ngetokake. Minangka Pacey nempatno iku: "Aku ora weruh apa gedhe badhan kanggo bapak cilek."

Lan kanggo sing lanang cilek sing ora bapak, ana alasan mbokmenawa liyane ngenteni nganti 20s sing numpak kapal ing olma.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

27127 0