Crimea nyatakake kamardikan saka Ukraina

Crimea declares independence from Ukraine
Political map of Ukraine, highlighting Crimean...

map politik saka Ukraina, nuduhaké Crimean Oblast (kredit Photo: Wikipedia)

Crimea kang Déwan regional ana ngumumaké kamardikané saka Ukraina lan Applied kanggo nggabungake Rusia, matur kabeh situs negara Ukrainian ing semenanjung bakal nasionalisasi.

“Republik Crimea Appeals kanggo PBB lan kanggo kabeh negara ing donya kanggo ngenali minangka negara mardika,” maca a document disetujoni dening majelis, dina sawise semenanjung milih overwhelmingly kanggo dadi bagéan saka Rusia.

Meningkat dening Zemanta