Kanker Payudara Wutah Cell dipun mandegaken kaliyan Osteoporosis Tamba

Breast Cancer Cell Growth Halted by Osteoporosis Drug

A nyoba ing clurut wis ditampilake sing denosumab tamba bisa dadi perawatan kanker payudara preventif kanggo wanita karo wujud gene BRCA1


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “tuwuhing sel kanker payudara dipun mandegaken kaliyan tamba osteoporosis, nuduhake sinau” ditulis déning Ian Sample editor Ilmu, kanggo Guardian ana 20 Juni 2016 15.40 UTC

Wanita kang duwe resiko kanker payudara bisa entuk manfaat saka tamba sing wis diwènèhaké kanggo nambani mundhut balung tuwa, miturut ilmuwan ing Australia.

Peneliti ketemu sing tamba osteoporosis, denosumab, bisa nyegah wutah ing sel kang menehi munggah kanggo tumors susu ing wanita kang risiko penyakit iku luwih amarga saka mutasi ing BRCA1 gene disebut.

sanadyan janjeni, karya punika ing tahap awal lan asil ladang supaya adoh saka tes Lab ing clurut lan jaringan susu kudu dhamel ing trials manungsa gedhe sadurunge tamba bisa dianggep minangka perawatan preventif.

BRCA1 lan BRCA2 gen sehat bantuan DNA Diposaken awak rusak. Nanging yen salah siji gene wis mutated, risiko susu lan ovarium kanker bisa munggah steeply. About setengah wanita sing kadunungana mutasi mbebayani ing BRCA1 utawa BRCA2 bakal berkembang kanker payudara ing umur 70.

Wanita kang nemokake padha nindakake mutasi BRCA mbebayani bisa milih kanggo surgery preventif kanggo mbusak dodo sing, utawa duwe screening luwih intensif kanggo tumors. "Kita padha kasengsem ing nemokake pilihan alternation, pendekatan non-bedhah kangge wanita,"Ngandika Emma Nolan ing Walter lan Eliza Hall Institute of Medical Research in Victoria.

Ilmuwan analisa jaringan susu nyumbang saka wong wadon didiagnosis wujud BRCA1. saka iki, padha diisolasi klompok sing béda-béda saka sèl sing tansaya cepet lan muncul dadi prekursor saka tumors susu.

ujian luwih saka sel sing dicethakaké padha digawa panandha protein ing lumahing, disebut Rank1. Protèin padha diangkah dening denosumab, kang wis digunakake kanggo nambani osteoporosis lan susu kanker kang wis nyebar menyang balung.

Ing tes Lab kacarita ing Jurnal Nature Kedokteran, denosumab diblokir wutah saka sel ngisaratke kanker lan nyandhet wutah saka tumors ing clurut dikembangke kanggo berkembang kanker payudara.

“We are very excited by these findings because it means we’ve found a strategy that might be useful to prevent breast cancer in very high risk women, particularly BRCA1 mutation carriers,” said Geoff Lindeman, a medical oncologist at the Royal Melbourne Hospital. He said a clinical trial to assess the drug in patients has already started.

Emma Smith at Cancer Research UK said: “Insights into the molecules causing tumour growth in women with faulty BRCA1 genes could lead to new treatments reducing the risk of developing breast cancer, giving these women another option to lower their risk. But this study was carried out in mice and on cells in the lab, so we don’t know how effective this approach could be at reducing breast cancer risk in women, or how it compares with options for prevention that are already available.”

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web