Blackphone 2 review: privasi ora kudu teka ing biaya page

Blackphone 2 review: privacy doesn’t have to come at the cost of usability
sakabèhé Score4
  • Iku ora paling majeng, sawijining kamera sing kuwat lan rancangan rodok kosong, nanging ngagetne mung carane useable software lan layanan sing. Ing Blackphone 2 tansah bests bit Android lan ora njaluk ing dalan kaya akèh layanan privasi-mengorientasikan apa.

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Blackphone 2 review: privasi ora kudu teka ing biaya page” iki ditulis dening Samuel Gibb, kanggo theguardian.com ana 11 November 2015 07.30 UTC

Ing donya app unscrupulous lan tech ranging perusahaan, ing Blackphone 2 janjinipun kanggo bantuan supaya informasi pribadhi pribadi tanpa njupuk ing dalan.

Ing edition liya saka Blackphone dening perusahaan keamanan lan privasi bisu Circle punika langkah ing migunani lan kaget gampang kanggo nyiyapake lan nggunakake, malah kanggo novices privasi.

Boten unhackable, mesthi, lan Testing carane resilient iku serangan ora bisa ing tataran iki.

Black papan

Blackphone 2 review
Slaka 'S' bab mung panandha sing Blackphone soko khusus. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Gaya monolithic ing Blackphone 2 kang cocog karo sawijining waé. Saka njaba iku katon kaya uga sijine bebarengan ireng papan umum. Ngarep lan mburi ana kaca, sisih dibunderaké plastik.

Mung Petunjuk sing iku ora mung sawetara piranti umum punika lagi wae katon logo bisu Circle cilik ing mburi karo tembung "Blackphone" lan "pribadi dening desain" ing aksara werna abu-abu-ing-ireng.

Iku cukup nyaman terus, lan ora lunyu minangka Smartphone kaca liyane, nanging njupuk munggah jari kaya sembrani. Layar LCD 5.5in 1080p akal padhang lan urip. Iku kualitas padha sing digunakake ing OnePlus 2, kanggo Kayata, nanging ora cukup ing par karo cekap kanggo Nexus 6P utawa Galaxy S6 Edge +.

Telpon 7.9mm nglukis, kang kira saben kanggo dina Smartphone lan ngrasa dibangun uga. Iku flexes sethitik ing saandhaping tekanan saking tangan, kang tegese iku mbokmenawa paling ora kanggo nyelehake ing kanthong bali lan njagong mudhun.

Specifications

  • Layar: 5.5ing LCD 1080p (518ppi)
  • Prosesor: octa-inti Qualcomm snapdragon 615
  • RAM: 3GB of RAM
  • Panyimpenan: 32GB; slot kertu microSD
  • Sistem operasi: Silent OS 2 adhedhasar Android 5.1.1
  • Kamera: 13Kamera mburi MP, 5MP kamera ngarep-madhep
  • Konektivitas: LTE, Wi-Fi, Bluetooth lan GPS
  • Ukuran: 152.4 x 76.4 x 7.9mm
  • Bobot: 165g

Baterei A dina kang

Blackphone 2 review
A Slot microUSB standar ing ngisor. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Ing Blackphone 2 wis Qualcomm kang agêng-macem snapdragon 615 prosesor, kang cukup mesthi kuat kanggo intended pirsawan telpon. Iku felt snappy, sithik free lan chewed liwat mbukak akeh tugas tanpa masalah.

Mung sing nyoba kanggo muter graphically intensif game bisa Perjuangan, nanging yen sing apa lagi sawise Aku ora yakin apa sing lagi considering Blackphone a.

Aku ketemu sing reception Wi-Fi ora apik minangka wis bisa, dibandhingake piranti padha, nanging reception 4G banget, kaya ana kualitas telpon.

smartphone langgeng mung ing 24 jam saben daya, karo nggunakake akal abot lan persil saka email push lan kabar. Sampeyan perlu kanggo ngisi sapisan dina, nanging kudu ndeleng sing kantos sampeyan njaluk ngarep malah yen sampeyan metu kanggo wengi.

Sakabèhé, sampeyan ora aran kaya sing wis kompromi apa-apa ing jeneng tuku "ngamanake" telpon.

Citra ing lumahing

Blackphone 2 review
Google lan telpon Silent ing siji piranti, karo pilihan liyane supaya informasi tetep minangka pribadi sing arep. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Silence Lingkaran dibangun Silent OS ing ndhuwur Google Android 5.1.1 Citra, kang mung wis diganti karo versi 6 Marshmallow.

Ngluwihi boot animasi menarik, iku katon lan dumadakan kaya Android stock. Sampeyan duwe akses kanggo kabeh apps Google lan menyang Play Store kanggo download app pihak katelu karo ora Watesan nyata.

Mung tambahan tenan dipuntingali kanthi mripat untrained iku lambang Security Center, the Silent Store lan app telpon Silent, kang punika bab apik minangka wong sing menowo karo Android bakal tengen ing ngarep.

Ing tutup Simpenan Android-apparence lapisan didhelikake keamanan lan privasi dibangun menyang telpon.

Keamanan Center app mlaku pengguna liwat iku, nanging ateges sing duwe kontrol granular liwat ora mung data pribadi sing apps akses bisa, nanging uga hardware lan kasedhiya layanan dening telpon.

Aja arep akses app gadhah kanggo data lokasi utawa internet? Ora masalah. Makaryakke ing proses padha menyang sistem ijin anyar dipun ginakaken dening Google Marshmallow lan misuwur kanthi Cyanogen OS.

Spasi aman

Blackphone 2 review
Keamanan Center app mlaku sing liwat privasi lan keamanan opsi. Sampeyan bisa malah netepake papan Google-free. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Kontrol saben-app mung siji tingkat. Ing Blackphone 2 wis apa telpon "spasi". Saben papan kaya user profil kapisah ing kang Watesan bisa digawe ing tingkat sistem. Saben papan ora bisa diajak liyane, njupuk apa sing sijine ing tetep ing. Sampeyan bisa duwe, kanggo Kayata, papan kanggo email, kontak, tanggalan lan dokumen sing fenced mati saka bagéan saka telpon.

Yen sampeyan pengin nggunakake app nanging iku uga beboyo, sampeyan bisa sijine iku ing dikunci mudhun papan supaya yen Panjenengan nyoba lan nindakake iku elek iku diisolasi saka liyane saka data.

Njupuk kanggo saben papan prasaja. Sampeyan bisa salah siji ngalih spasi terus saka layar kemunci kode beda utawa nggunakake switcher ing iyub-iyub kabar. Tingkat keamanan sing menehi saben papan bisa diganti, kalebu kemampuan kanggo Lockdown saben papan liyane nalika siji siji tartamtu aktif.

Perusahaan bisa netepake papan lan mrentah aturan bab iku, kang tegese sampeyan bisa campuran pribadi lan bisa ing telpon padha tanpa ngorbanaké keamanan data. Sawetara piranti liyane, kalebu BlackBerrys bisa nindakake soko padha.

Gampang utawa minangka angel digunakake sing milih

Blackphone 2 review
Randomise PIN pad ing layar kemunci kanggo keamanan ekstra. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Saben setelan lan konfigurasi muni rumit, nanging Center Keamanan bisa nuntun kedhaftar liwat. Kanthi cukup sabar sampeyan bisa kabeh metu ing 30 menit.

Iku tegese sampeyan bisa nggawe telpon minangka gampang utawa minangka angel digunakake minangka syarat keamanan njamin. Sampeyan bisa randomise pin pad ing layar kemunci, kang ndadekake akeh harder kanggo wong kanggo Snoop liwat Pundhak ing sampeyan sandhi, nanging uga ndadekake harder kanggo mbukak kunci telpon.

Liyane iku worth kang lagi nyimak sing ngoper otomatis utawa mati saka Wi-Fi adhedhasar lokasi, janji nganyari kanthi cepet kanggo sistem operasi langsung saka Lingkaran Silent kanggo nggawe manawa kewan omo keamanan sing patched minangka cepet sabisa, lan enkripsi piranti sing ing standar.

Phone bisu lan Store

Blackphone 2 review
Toko Silent ngandhut apps vetted dening bisu Circle, nanging lagi sawetara lan adoh antarane. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Ing tambahan kanggo modifikasi konco sing pemandangan digawe kanggo Android, Lingkaran Silent nawakake nelpon swara ndhelik lan olahpesen liwat app telpon Silent sawijining.

Iku encrypts telpon lan pesen mung antarane kedhaftar Phone Silent, nanging Phone Silent kasedhiya ing loro iOS lan Android, kang tegese iku ora mung kedhaftar Blackphone sampeyan bisa nelpon.

Sampeyan mbutuhake langganan on-top telpon kontrak seluler piranti, nanging bakal biasane bundled karo tuku saka Blackphone. Diwenehi nomer pangguna telpon Silent cilik, iku sarana winates ing gesang general, nanging yen bisnis utawa klompok ana kanggo tuku barang menyang Blackphone padha bisa ngobrol tanpa wedi kang snooped ing.

Sampeyan bisa nelpon pangguna telpon non-Silent, kang secures telpon nganti perlu kanggo nyambung menyang jaringan telpon tradisional, kang ora aman nanging ngidini kedhaftar kanggo supaya kang snooped saka titik saka telpon, yen kanggo Kayata sampeyan padha nelpon antarane sambungan internet insecure.

The Silent Store uga nawakake app sing wis vetted dening bisu Circle bakal snooping free. Pilihan cilik apps kalebu Firefox, keeper, ngencengake: Proxy karo Tor lan Ghostery Privacy Browser, kabeh didownload karo segel bisu Circle kang disetujoni.

Kamera

Blackphone 2 review
kamera ora apa-apa kanggo nulis ngarep babagan, nanging bakal nindakake kanggo snapping gambar saka dokumen utawa kucing. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Kamera 13-megapiksel apa-apa kanggo bengok bab. Iku mrodhuksi foto saben ing cahya apik, nanging sakabeheng metu, gambar kurang nalika njupuk ing jero ruangan ing Ponggawa cahya.

Limang megapiksel kamera ngarep-madhep fokus tetep lan merata anemik.

Price

Ing Blackphone 2 kasedhiya kanggo £ 659 tanpa telpon kontrak seluler ing UK, nanging kalebu 100 menit langganan telpon Silent kanggo taun.

Kanggo comparison, Telpon Priv Android BlackBerry kang biaya £ 559 lan nawakake padha pisah urip karya-pribadi.

Putusan

Ing Blackphone 2 janjinipun dadi smartphone Android paling aman kasedhiya.

Iku ora paling majeng, sawijining kamera sing kuwat lan rancangan rodok kosong, nanging ngagetne mung carane useable software lan layanan sing. Ing Blackphone 2 tansah bests bit Android lan ora njaluk ing dalan kaya akèh layanan privasi-mengorientasikan apa.

Sampeyan bisa nggawe urip gampang utawa minangka angel minangka pengin, karo tingkat werna-werna saka keamanan. Nalika Blackphone 2 ora jawaban kanggo shalat wong kang, kanggo paranoid utawa penting diantara kita, iku bisa dadi alat nglarani paling kanggo proyek.

Pros: keamanan tanpa mbatesi kangelan, spasi, pengalaman Android normal, telpon ndhelik, snappy kinerja, janji nganyari keamanan kanthi cepet

Cons: antarane desain, kamera banget, larang, ora pati roso saka samesthine panyambungan Wi-Fi

Reviews liyane

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.