Sing mikir apa aku mikir? Munggah saka kontrol atine

Are you thinking what I’m thinking? The rise of mind control

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Sing mikir apa aku mikir? Munggah saka kontrol atine” ditulis déning Tom Ireland, kanggo pengamat on Saturday 22 Agustus 2015 18.30 UTC

Elektrods Ahundred sing dipencet tightly marang kulit lan dicampur banyu uyah lan bayi sampo wis dripping mudhun sandi bali. Ing goings-ing otak rada agitated sandi sing dituduhake dening Uploaded baffling saka gambar ing layar ing ngajeng kula. Nalika aku nutup mata sandi lan relax, mancep tumoto lan wadhah-wadhah dadi ombak sethitik apik.

Next, ilmuwan kene ing Newcastle Universitas Institut Ilmu Saraf panggawe sapunika elektrik cilik ing bagean beda saka sirah, nggunakake technique disebut stimulasi Magnetik transcranial (TMS). Yen padha murub piranti sawetara millimeters kiwa korteks motor otak kang, Aku rase boten. Hit sandi "manis titik", Nanging, lan lengen gerakane kasepakatan dhewe.

Aku kene kanggo demo pribadi underpinning apa akeh telpon "atine kontrol" teknologi. Neuroscientists pracaya iku bakal rauh bakal bisa kanggo manungsa kanggo ngontrol avatar robot nggunakake daya pamikiran piyambak, utawa malah kanggo ngirim pikirane utawa maksud saka siji atine wong kang langsung menyang liya - prospek medeni kanggo pembuangan saka film kultus sci-fi kayata Scaner, ngendi masyarakat wis dikuwasani déning pasukan elit karo atine kontrol lan kakuwasan telepathic.

Sawetara malah mikir sing wong siji dina nyambung pemikiran sing bebarengan, liwat internet, kanggo mbentuk sawijining bebarengan super-otak gedhe tenan.

Kene di Newcastle, peneliti Mugi teknologi kasebut bisa digunakake kanggo mulihake gerakan kanggo wong kena pengaruh dening paralysis utawa cacat. Ing demo liyane, elektrods ndeteksi badai kegiatan electrical teka saka otak mudhun kanggo syaraf lan Otot lengen minangka aku mindhah sandi driji. Aku krungu crackle Unit motor individu ing Otot tangan diperlokaké, digedhèkaké liwat pamicara hissing.

Tim kene sing nggunakake sinyal kuwi kanggo wong ngontrol awak robot, utawa reroute impuls saraf bali menyang awak kanggo lulus syaraf rusak. Piranti kaya mengkono kuwi sing dikenal minangka antar muka otak-komputer, utawa BCIS, lan wis dikembangaké kanthi cepet liwat dasawarsa pungkasan.

Internasional, neuroscientists wis musna langkah luwih, ngirim informasi saka siji otak menyang liyane kanggo nggawe antarmuka otak-kanggo-otak, utawa BBI. Peneliti malah wis digawe wong siji pamindhahan nalika wong liya kepengin menyang, kabeh kanthi nyambungake pemikiran sing.

Greg Gage nduduhake 'manungsa manungsa' anyar antarmuka.

"Kontrol Pikiran" iku dumadakan ora mung mlebu nalar, nanging bener rodo gampang. Sampeyan bisa tuku "DIY antarmuka manungsa-manungsa" online mung liwat £ 165, part proyek ngarahake kanggo nggawe neuroscience liyane diakses kanggo wong enom. Ing siji video dening neuroscientist Greg Gage, loro ing tataran sukarelawan sing disambungake menyang piranti - sethitik luwih saka sawetara kabel, sawetara circuitry sumunar lan laptop. Nalika salah siji subyek curls lengen sing, liyane iku lemes kanggo mungkasi lengen curling banget.

"Nalika sampeyan ilang gratis lan wong liya dadi agen Panjenengan, iku ora aran dicokot aneh,"Gage ngandika sukarelawan enom kang.

Ing pojok nglereni teknologi iki, iku njaluk sethitik weirder. Ing 2013 peneliti saka Harvard Medical School announced padha digawe piranti sing diijini volunteer manungsa kanggo mindhah buntut tikus kang liwat panginten piyambak. Taun kang padha, neuroscientists saka Universitas Washington sinyal otak dikirim liwat internet saka siji individu ngagem lan electroencephalography (EEG) headset liyane karo piranti TMS, mbatalake Ngontrol obahe tangan panampa. Wong siji, nonton game komputer, mbayangke obah tangan sing kanggo njupuk mudhun lan rudal mungsuh. Pikirane stimulus driji wong liya kanggo mencet pemicu ing wektu cocok.

Banjur ana ing taruna lumpuh sing kicked werni kawitan upacara opening Fifa Piala Dunia taun pungkasan, ngagem lan exoskeleton kontrol dening atine. Lan ilmuwan ing fasilitas Starlab ing Barcelona, sing pratelan wis tontonan "Transmisi sadar informasi" - ngirim tembung "Hola" saka siji atine liyane, tanpa salah siji wong nggunakake pikiran sehat.

Nyobi kuwi understandably nggawe akeh wong aran kuwatir. Rumours sing militer US wis pendanaan riset ing wilayah iki mung nambah uneg-uneg bab Efesus potensial frightening. Bisa wong bakal dipeksa kanggo mindhah utawa tumindak marang karepé, utawa wis pikirane innermost lan raos dijupuk saka sirah sing?

Exoskeleton ing robot digunakake ing 2014 Kepyakan Piala Dunia.

Jawaban, ing wayahe, meh mesthi ora. Malah paling ketoke penting nyobi bisa dadi underwhelming sethitik nalika kapandeng ing rinci. Barcelona eksprimen, contone, bisa muni kaya wong siji panginten "Hola" lan panampa banjur krungu tembung minangka swara utama ing sirah sing. Kasunyatan punika beda banget: ing "pangirim" ditulis metu tembung ing kode binar dening imagining obah tangan utawa sikil - siji gerakan temenan "0", liyane temenan "1". Ing "panrima" banjur nampa rong jinis stimulasi otak: siji, kang nyebabake wong kanggo ndelok kelip-kelip cahya, dituduhake ing 1, detak jantung liyane karo ora efek dituduhake ing 0s. Supaya, tenan, wong siji ditulis metu tembung dening mikir bab obah, lan wong siji tak jenis kode Morse futuristic blasted menyang kepala. Nyengsemaken, nanging knthi angel Matrix ing.

Masalah iku, otak-kanggo-otak teknologi ing manungsa lagi diwatesi kanggo teknologi non-invasi, kayata piranti EEG slimy sing draped liwat sirah di Newcastle. Saka njaba tengkorak, piranti kaya mengkono kuwi mung bisa ndeteksi flurries kegiatan ing bagean njaba saka otak, utawa mancep akeh kegiatan jero ing otak.

"Reading kegiatan otak karo EEG kaya nyoba ngetutake match bal-balan nalika ngadeg njaba stadion,"Pangandikane Dr Andrew Jackson, riset fellow senior ing Institut Newcastle. "Sampeyan bisa ngomong nalika wong kang gol. Nanging sing babagan iku. "

Kegiatan digandhengake karo gerakan iku salah siji jinis sing paling gampang saka kegiatan otak kanggo ndeteksi lan ngasilaken. Motret pikirane lan raos, kang ndherek Highly tartamtu, kegiatan diselarasake, soko beda banget.

Ngirim sensations menyang otak panrima iku malah kurang tepat. Stimulasi Magnetik Transcranial, piranti sing digunakake kanggo nggawe sandi lengen twitch, bisa ngindhuksi sapunika elektrik ing wilayah banget pas otak, ngaktifake syaraf mung ing wilayah sing. Nanging maneh, nggawe sensations Komplek kayata tembung lan pikirane adoh ngluwihi orane katrangan saiki piranti iki.

Jackson ngandika: "Ing kabèh teknologi [kanggo ngirim sinyal] kurang tepat saka teknologi kita duwe kanggo ngrekam - iku hard kanggo ngontrol ngendi sing menehi pancingan. Lan kita ora ngerti akeh bab basa fungsi otak - kita ora ngerti apa sensation bakal digawe dening pancingan wilayah beda ".

Giulio Ruffini, sing mbantu kanggo mikirake ing "Hola" eksperimen, ngandika transmisi pikirane nyata utawa pesen, tinimbang urutan 0 detik lan 1, mbokmenawa mung kamungkinan karo teknologi invasi - ing implantasi piranti langsung menyang otak.

"Iku goal adoh luwih menarik - otak slamet soko lan kowe ngrangsang sing pengalaman pas ing wong liya. Iku wis tontonan karo teknologi invasi ing kéwan, lan aku pracaya iku bakal rampung ing manungsa rauh banget. "

Ditanem kuwi ngemot atusan jarum-kaya elektrods menit, diselehake ing lokasi persis ing otak kanggo ngawasi utawa ngrangsang neuron individu. Peneliti taun iki disambungake ing pemikiran saka telung Monyet nggunakake teknologi invasi, lan ketemu ing kéwan kanthi cepet sinau kanggo nyinkronake kegiatan otak kanggo kolaborasi ing tugas. Ing èksperimèn padha, papat clurut karo piranti wajib-cortical padha bisa nindakake tugas kanggo tingkat sing luwih dhuwur tinimbang kéwan siji.

Ruffini iku bungah bab apa kang ditanem bisa entuk ing manungsa. "Iku supaya luwih kuat. Wis sampeyan bisa nyambung manungsa kanggo antarmuka sing kontrol robot sing digunakake kanggo njupuk iku. Yen kita netepake pranala antarane pemikiran sing kuat cukup, bisa wong bener bakal panginten kang minangka siji lan wong sing padha? Bisa kita malah rembugan karo spesies?"

Miguel Nicolelis, pelopor ing lapangan, ngandika yen teknologi invasi iki dianggep aman lan ethically idin, "Mengkono kaya Ngontrol mobil karo pikirane bakal nyedhaki pati penting". Ing bukunipun Ngluwihi Kabupaten, Nicolelis envisages mangsa ngendi wong "download bank memori leluhur sing" utawa "nemu sensations nutul ing permukaan planet liya tanpa ninggalake kamar urip". Ing telpon, Nanging, iku luwih pragmatic. "Fungsi otak supaya luwih ora kasedhiya kanggo bisa ditularaké. Yen ora bisa suda kanggo saluran, iku ora bisa ditularaké. "

Kaya Nicolelis, akeh digunakake ing lapangan iki kaya panghibur kabeh kemungkinan hipotesis, senadyan watesan teknologi lan kerumitan otak. Tellingly, nalika panitia Etika ngelmu UK kapandeng menyang berkembang "neurotechnologies", kayata BCIs lan BBIs, padha mutusaké bedho antarane apa bisa rampung lan apa bener bisa dadi gedhe sing ana ora perlu kanggo tumindak peraturan sembarang saiki.

Usaha komersial kanggo nggawe Gadgets EEG pikiran-maca wis umumé wis gimmicks, lan nalika aku nyoba antarmuka manungsa-manungsa £ 165 DIY saka videos, Aku koyone mung menehi sandi gawe kaget kanca elektrik. Iku kabeh nambah munggah menyang dicampur bingung ilmu genuinely sarwa hype speculative.

"Kanthi sawetara nyobi Aku wis katon aku ora cukup manawa apa titik punika, liyane saka dadi wong pisanan nindakaken,"Ngakoni Jackson.

Pancet, piranti invasi ana kamungkinan kanggo bakal teka menyang rumah sakit near sampeyan, lan rauh. "Teknologi invasi bener liyane seng di pengeni kanggo sabar sing wis ilang pang utawa wis ngrasakké,"Ngandika Jackson. "Padha bisa uga ora pengin kudu nyandhang soko ing sirah sing, padha pingin soko permanen lan sing tergabung menyang awak. "Nalika aku mbusak Headwear paling sought sawise panas iki saka sirah miskin, Aku weruh titik kang. Tantangan saiki wis nggawe ditanem aman sing bisa dienggo ing ngisor kulit kanggo puluh.

Others, kalebu Ruffini, tetep nggawe percoyo sing manungsa bakal bisa pranala pemikiran liyane meaningfully, mbok menawa nirkabel, ing abad iki.

"Manungsa perlu kanggo komunikasi. Kita tansah nyoba kanggo all bandwidth karo kang kita bisa nindakake iku - karo basa utawa huruf, telpon utawa internet. Perlu 50 utawa 100 taun sadurunge kita sing sesambungan pikirane, nanging aku iku ono. "

Non-invasi otak-kanggo-otak antar muka

■ Kegiatan ing otak dideteksi dening piranti dianakaké ing kulit, kayata electroencephalography (EEG). Iki menehi pratondo patron syaraf kegiatan, utamané ing wilayah saka otak njaba.

■ data wis digedhèkaké, diproses, lan dianalisis komputer, lan diowahi kanggo sinyal sing bisa ditularaké menyang otak liyane.

■ stimulasi Magnetik Transcranial (TMS) migunakake Magnetik kolom kanggo panggawe saiki elektrik ing wilayah saka otak, pancingan syaraf kanggo "geni". Sensations sing bisa digawe dening ngirim impulses menyang otak ing dalan iku arang banget winates, contone obahe otot utawa pemahaman kelip-kelip cahya.

Invasi otak-kanggo-otak antar muka

■ A chip khusus ngemot cilik, elektrods jarum-kaya wis dipasang menyang otak lan tetep kanggo tengkorak. Elektrods bisa diselehake karo tliti cukup kanggo ngukur kegiatan saka syaraf individu.

■ Kegiatan dideteksi, diproses lan dianalisis komputer.

■ elektrods bisa diselehake kanggo ngrangsang wilayah pas otak. Sanadyan ingkang langkung présisi tinimbang TMS, pancingan èfèk komplèks kaya pikirane utawa obahe kontrol isih durung bisa.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.