Amazon Fire HD 10 review: nglereni sudhut salah mbuktikake salah larang regane

Amazon Fire HD 10 review: cutting the wrong corners proves a costly mistake
sakabèhé Score2
  • Amazon Fire HD 10 ora tablet apik lan ora manggon nganti standar Nyetel dening rumiyin lan hardware Amazon kang liyane.

 

Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Amazon Fire HD 10 review: nglereni sudhut salah mbuktikake salah larang regane” iki ditulis dening Samuel Gibb, kanggo theguardian.com on Friday 6th November 2015 07.00 UTC

Fire HD 10 iku paling anyar tablet full-ukuran Amazon, nanging ngethok adoh banget akeh sudhut lan ora mirah.

Fire tablet Amazon kang wis kenek lan kantun liwat papat taun kepungkur. Padha kurban layar prayoga, specifications cukup lan integrasi nyenyet menyang ekosistem Amazon film, Nuduhake TV, music, buku lan app ing biaya kurang sing undercuts meh kabeh liya. Fire HD 10 nyoba terus gaya sing.

Utilitarian njaba

Amazon Fire HD 10 review tablet
Mburi tablet punika nggilap plastik sing njupuk munggah jari lan goresan gampang. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Desain Fire HD 10 banget utilitarian. Dijamin ing alus, nggilap plastik sing Aku ngatur kanggo nandhani ing etungan detik njupuk metu saka kothak, iku katon mirah.

Amazon digawe menehi hasil amba babagan tablet kang awet lan tahan 200 dadi ing test tumble perusahaan dibandhingake iPad Air 2'S 30. Aku dropped sawetara kaping dhateng karpet tanpa bejat iku, nanging durung ngeset metu kanggo nyoba lan numpes iku. Krasa uga sijine bebarengan, nanging awak luwih fleksibel tinimbang aku wis samesthine.

Tombol lan bandar kabeh baris ing pinggiran ndhuwur, kang tegese salah siji tangan isine tombol volume lan port utawa tombol daya lan port microUSB headphone nalika dianakaké kanggo nonton video.

Ing 7.7mm nglukis iku kaget lancip kanggo tablet sedheng pungkasan. Iku uga wis bezels relatif kompak sak widescreen 10.1in, kang ndadekake iku aran panah nanging dawa kanggo tablet. Ing 432g iku ora abot banget kanggo terus kanggo 40 show TV menit, nanging aku ketemu aku nggoleki nang endi wae kanggo nyonggo munggah nalika nyoba kanggo rampung 2.5 film jam.

Mbangun lan awak ingkang OK. Layar punika ayo paling gedhe mudhun kabeh. Iku 10.1in kanthi resolusi 720p lan Kapadhetan piksel kurang saka 149 piksel saben inch. Kanggo comparison paling tablet duwe paling 200ppi. Amazon sadurungé gedhe Fire HD, HD 8.9, wis layar 1080p karo 254ppi.

Amazon Fire HD 10 review tablet
Layar ora cetha, kang ndadekake teks, lambang lan gambar katon kurang saka asri. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Iku ora Matter kakehan kanggo video, kang katon passable, karo werna saben lan offline ngarepke apik, nanging teks, lambang, foto lan prekara-prekara statis liyane katon noticeably pixelated.

Iku utamané ketok nalika nyoba kanggo maca buku ing, kang katon kaya soko saka limang taun kepungkur. Senajan Amazon kang Bookerly migunakaké jinis huruf mbantu - ngoper menyang Helvetica accentuates masalah - aku ketemu angel kanggo maca kanggo suwé lengkap minangka teks iki mung ora asri cukup ing ukuran cilik aku biasane bakal maca.

Penutur stereo ing sisih tablet padha kaget apik lan seru kanggo penutur tablet. Isih ora cukup becik kanggo nggunakake minangka pemain music darmabakti, nanging nggoleki kanggo nonton video nalika masak.

Specifications

  • Layar: 10.1ing (1280 x 800) LCD (149ppi)
  • Prosesor: MediaTek kotak-inti (1.5GHz dual-inti + 1.2GHz dual-inti)
  • RAM: 1GB of RAM
  • Panyimpenan: 16 utawa 32GB; Slot microSD uga kasedhiya
  • Sistem operasi: Fire OS 5 adhedhasar Android 5 Citra
  • Kamera: 5Kamera mburi MP, 0.3MP kamera ngarep-madhep
  • Konektivitas: Wi-Fi, Bluetooth
  • Ukuran: 159 x 262 x 7.7mm
  • Bobot: 432g

Hardware banget ndadékaké kanggo pengalaman miskin

Amazon Fire HD 10 review tablet
A slot kertu microSD iku salah siji saka sawetara plus poin kanggo Fire HD 10, ngijini sampeyan kanggo nambah panyimpenan gampang. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Fire HD 10.1 wis prosesor MediaTek kotak-inti lan 1GB RAM, kang ora nganti tugas ndayani tablet. Sawetara iku mlayu nggoleki, nanging bener ngetokake wong utawa ngoper antarane tugas beda iki dogged dening lag cukup dawa kanggo nggawe sampeyan wonder apa tablet wis tabrakan.

Nalika tablet page wiwit makaryakke nggoleki. Loading video page saka Amazon kang Perdhana cepet Video uga dianggo nggoleki. Nanging nalika sampeyan miwiti mbukak kaloro, utawa ngalih menyang app sing iku miwiti kanggo creak.

Video puter maneh kadang bisa Gamelan, nanging bakal asring kantun pigura lan judder. Ngusap tengen homescreen uga bisa sithik kanti awon, nalika nginstall app nggawa tablet kanggo nyusup a.

Game Graphically intensif kayata Real Racing 3 padha sakbenere unplayable, nalika malah Monument Valley stuttered saka wektu kanggo wektu.

Baterei langgeng sak jam pitu puter maneh video. Ing Jeksa Agung bisa ngetokake paling gedhe kanggo urip baterei sing layar ora duwe sensor cahya sekitar banjur nyetel padhange ora otomatis, kang tegese iku asring banget padhang banget utawa kurang.

Daya njupuk ing salawas-lawase. Sampeyan njupuk limang jam kanthi ngisi daya Fire HD 10. Paling tablet ngisi ing loro kanggo telung jam.

Reception Wi-Fi uga miskin. Ing panggonan sing padha a Google Nexus 6P utawa iPad Air 2 Pick munggah Wi-Fi kuwat sinyal, sak 12m saka dalan, Fire HD 10 bakal Perjuangan. Kecepatan download app lan video padha uga alon banget. Sambungan internet kanggo dalan iki ora matesi faktor.

Fire OS 5

Amazon Fire HD 10 review tablet
Fire OS 5 langkah munggah liwat sistem operasi Amazon sadurungé. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

Fire HD 10 nerangake karo versi paling anyar Amazon kang Fire OS 5, kang adhedhasar Android taun pungkasan 5 Citra. A app kothak menowo kasedhiya ing homescreen, nanging ngusap kiwa lan tengen kanggo Ngurutake liwat sembarang kategori.

Ngusap tengen kanggo buku, kanggo Kayata, nampilake buku dituku ing ndhuwur, Rekomendasi kanggo buku free yen sampeyan duwe Amazon Perdhana utawa Sedulur Unlimited banjur luwih Rekomendasi adhedhasar riwayat tetukon,. Padha dadi kanggo video, game, apps, music, buku-buku audio, newsstand lan Amazon shopping.

Ing kiwa-paling layar nuduhake item sing bubar digunakake utawa mirsani, kang cara paling cepet njupuk bali menyang isi.

Kerjane uga, lan ndadekake paling saka tablet basis konsumsi. Iku lunak tablet pisanan aku wis ndeleng sing wis musna Ngartekno ngluwihi kothak app standar lan biso dibantah bab paling bab Fire HD 10.

Liyane saka piranti lunak ora cukup apik. Gesek mudhun saka ndhuwur kanggo ndeleng kabar lan apa katon kaya pesawat saka toggles cepet kanggo Wi-Fi, Bluetooth, layar rotasi, ora disturb lan liyane. Nanging nyatane sing paling mung trabasan menyang layar setelan, ora toggles, kang kuciwo.

Siji akun Amazon wis pangguna kanggo tablet, nanging kaping profil user kalebu profil anak kang bisa persiyapan, kang becik kanggo tablet kulawarga.

Fire OS bakal mbukak akeh app Android, nanging mung nduweni akses menyang nyimpen app Amazon. Wis pilihan akeh app, kalebu mbayar-kanggo apps kasedhiya kanggo free ing Perdhana promosi "lemah" Amazon, nanging ora ekstensif minangka Google Play lan ora duwe kabeh app paling anyar lan game.

Kamera

Mburi kamera limang megapiksel lan kamera selfie VGA ngarep-madhep surem. Padha dijupuk Dim, kurang, gambar burem kakurangan ing rinci.

Price

Amazon Fire HD 10 review tablet
Layar kemunci nampilake iklan kajaba sing mbayar ekstra £ 10 kanggo mbusak 'khusus nawakake'. Motret: Samuel Gibb kanggo Guardian

16GB Amazon Fire HD 10 karo iklan ing layar kunci biaya £ 170 ing ireng utawa putih. Ing versi 32GB biaya £ 200, nalika njabut iklan biaya £ 10.

Padha 9.7in Samsung Galaxy Tab A biaya £ 179, nalika adoh unggul 8in Galaxy Tab S2 biaya £ 240 saka Amazon karo 32GB saka panyimpenan. IPad murah Apple biaya £ 219. Tesco kang Hudl 2 biaya £ 99, lan saperangan saka tablet Dhuwur-mburi pungkasan taun kang kasedhiya kanggo ngubengi £ 200.

Putusan

Amazon Fire HD 10 ora tablet apik lan ora manggon nganti standar Nyetel dening rumiyin lan hardware Amazon kang liyane.

Fire OS anyar 5 wis sawetara gagasan apik lan langkah saka versi sadurungé saka sistem operasi. Amazon mati-hards bakal kaya integrasi saka film perusahaan, TV, buku lan layanan liyane.

Nanging layar 10in mung ora Résolusi cukup dhuwur kanggo nggawe paling layanan Amazon, prosesor ora kuat cukup kanggo mbukak graphically intensif game lan lags karo malah tugas prasaja.

Masalah paling gedhe karo Fire HD 10 iku ora mirah. Yen ana £ 100, paling saka shortcomings saged kaapunten, nanging ing £ 170 ana kathah saingan tablet sing offer pengalaman luwih.

Pros: integrasi Amazon gedhe, slamet irungnya sawetara tanpa bejat, slot kertu microSD

Cons: Layar Résolusi kurang, prosesor alon, kinerja laggy, Wi-Fi banget, ora otomatis imbuhan padhange, kamera miskin, daya alon banget

Reviews liyane

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.