Amazon Echo: Sing pertama 13 Iku kanggo Coba

Amazon Echo: The First 13 Things to Try

Alexa, assistant virtual Amazon, ing luwih saka 3M homes US liwat speaker Echo. Saiki kasedhiya ing Britain - nanging apa atraksi?


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “Amazon Echo: sing pertama 13 iku kanggo nyoba” iki ditulis dening Darien Graham-Smith, kanggo pengamat ana 13 November 2016 09.45 UTC

Sinau printah dhasar

Ing bab banget pisanan sampeyan bakal arep kanggo apa karo anyar Amazon Echo iku sinau printah swara dhasar sawetara. Matur "Alexa: mungkasi!"Langsung bakal mbatalake kegiatan apa wae wis arep ing; kanggo nggawe music banter utawa luwih tenang, ngomong "Alexa: volume munggah "utawa" Alexa: volume mudhun ". Sampeyan bisa mlumpat menyang tingkat volume spesifik kanthi matur nomer saka siji kanggo 10: "Alexa: jilid siji "bakal nguripake audio mudhun kanggo kalakon, nalika "Alexa: Nggawe bisu "bakal nggawe bisu Echo kabeh. Sawise sampeyan wis tak nyumerepi iki, sampeyan bisa miwiti èkspèrimèn kanthi printah luwih petualang, aman ing kawruh sing tansah bisa mbatalake utawa nggawe bisu sembarang kegiatan bayangan.

Ngganti tembung tangi

Mbok sampeyan ora kaya jeneng Alexa - utawa mbok menawa sampeyan duwe anggota kulawarga saka jeneng lan ora pengin nimbulaké kebingungan. Ing salah siji cilik, sampeyan bisa kanthi gampang ngganti tembung Echo panjaluk. Kanggo nglakoni, mbukak app Alexa ing smartphone utawa tablet, menyang setelan, banjur klik Echo banjur tutul kanggo ngganti "tangi tembung". Sampeyan bakal ndeleng sampeyan duwe telung pilihanipun: "Alexa", "Amazon" utawa "Echo" - susah, sampeyan ora bisa milih jeneng dhewe. Sampeyan uga bisa pengin pindhah menyang swara & kabar lan ngaktifake saran audio - lanang "boop" - nalika Echo krungu jeneng Alexa kang, supaya kowe ngerti yen iku ngrungokake.

Pranala tanggalan

Salah siji saka akeh trik migunani Echo iku kemampuan kanggo pitutur marang kowe apa acara lan janjian sampeyan wis teka munggah. Nyambung tanggalan Google, mung pindhah menyang setelan ing Alexa app, banjur tunyuk tanggalan>tanggalan Google>pranala akun tanggalan Google. Kanthi iki wis, sampeyan bisa takon pitakonan prasaja kayata: "Alexa, nalika iku janjian sabanjuré?", utawa "Alexa, apa ane gaenin ana afternoon?"Sampeyan bisa nggawe acara anyar, banget. Mung dielingake sing Alexa ora duwe konsep samubarang privasi: yen sampeyan duwe Rendezvous rahasia nyatet mudhun ing tanggalan Google, ora kaget yen dheweke kutah ing kacang buncis kanggo anggota kulawarga kepengin weruh.

Nggawe lalu lintas lan olahraga nganyari

Proses persiyapan Echo supaya sampeyan kanggo nyedhiyani alamat ngarep, supaya Alexa bisa langsung kurban laporan cuaca lan warta lokal. Yen sampeyan marang Echo ngendi sampeyan bisa, sampeyan uga bisa njaluk laporan lalu lintas kanggo lungo Panjenengan. Kanggo nindakake iki, mbukak Alexa app, menyang setelan>lalu lintas lan tunyuk kanggo ketik alamat karya, bebarengan karo sembarang Waypoints relevan bebarengan rute. Sampeyan saiki bisa takon "Alexa, carane paling lalu lintas?"Kanggo update urip. Alexa uga bisa maca sampeyan berita lan liyane saka publikasi adhi kula, ing Guardian: mung ngaktifake "skill" ing app Echo, banjur, contone, ngomong: "Alexa, takon Guardian kanggo menehi kula kepala berita bal-balan. "

Sambungake piranti ngarep pinter

Echo bisa ngontrol sawetara saka sudhut piranti ngarep disambungake, kayata thermostats lan cahya pinter. Ing sawetara kasus, iki bisa uga njaluk sampeyan nglengkapi Alexa karo "skill" anyar: nglakoni, menyang skills>kategori>ngarep pinter lan search for piranti. Sawise sampeyan nyiyapake, mung marang Alexa kanggo "nemokake piranti". Sampeyan banjur bisa ngetokake swara kayata "Alexa, Nyetel suhu Nest kanggo 20 derajat "utawa" Alexa, Padhangake cahya bedroom ". Ing ngarep pinter>kelompok sampeyan uga bakal nemokake kemampuan kanggo nggawe kelompok kang jenenge piranti, supaya sampeyan bisa - contone - nguripake kabeh lampu njaba ing utawa mati karo dhawuhe single.

njaluk shopping

Echo ndadekake banget gampang kanggo supaya item saka Amazon. Yen sampeyan duwe akun Amazon Perdhana sing Nggawe siji-klik nindakake, sampeyan bisa ngaktifake purchasing swara ing Alexa app. Kanggo mesen, mung ngomong "Alexa, supaya Black Mirror ing DVD "utawa" Alexa, supaya quinoa organik ", lan konfirmasi tuku nalika Alexa maos iku maneh. Sampeyan uga bisa nambah item menyang basket kanggo review mengko. Yen sampeyan duwe anak ing omah uga apike ninggalake fitur iki dipateni, Nanging: sampeyan bisa nyiyapake pin papat digit, nanging wiwit sing kudu ngomong metu swara kanggo kuoso tuku, iku mbokmenawa ora tetep rahasia kanggo long.

Sampeyan bisa nggunakake informasi kanggo ngontrol Nest pinter.
Sampeyan bisa nggunakake informasi kanggo ngontrol Nest pinter. Motret: Samuel Gibbs kanggo Observer ing

Sambungake akun Spotify Panjenengan

Yen sampeyan lagi anggota Amazon Perdhana, sampeyan bisa takon Alexa kanggo muter pamilihan saka luwih saka 1m hits populer lan dhaptar lagu ing layanan streaming Perdhana music. Echo uga bisa muter lagu saka perpustakaan musik Amazon pribadi - sampeyan bisa ngunggah nganti 250 nglacak free. Yen sampeyan duwe akun premium Spotify, Echo bisa stream ana uga: mung pranala ing Alexa app ing setelan>music & media, banjur ngetokake printah kayata "Alexa, muter Ing Air Bengi saka Spotify ". Yen sampeyan ora pengin nemtokake sumber saben wektu, tutul "Pilih layanan music standar" lan milih Spotify saka menu sing katon.

Tembang ing stasiun radio favorit

Echo ora duwe panrima FM, nanging nyawiji karo TuneIn kanggo nyedhiyani akses menyang macem ageng saka stasiun radio liwat internet. Mung ngomong "Alexa, muter Radio 4 "utawa" Alexa, muter Absolute 80s "kanggo ngrungokake. Wiwit TuneIn iku layanan global, ana sawetara adoh luwih akeh saka stasiun kanggo milih saka saka ngene njaluk karo panrima biasa - kok ora nyoba WDDH ing New York, utawa ABC Adelaide? Sampeyan bakal nemokake daftar lengkap stasiun ing tunein.com. Sampeyan uga bisa takon Echo kanggo muter musik saka aliran tartamtu.

Alexa, ngomong crita

Yen sampeyan penggemar saka tembung ngandika, sampeyan mbokmenawa wis dibangun perpustakaan buku-buku audio swara. Saiki Echo bisa muter menyang sampeyan: mung ngomong "Alexa, muter A History Brief saka Wektu", lan assuming ing buku ing perpustakaan swara Panjenengan, narasi bakal miwiti. Karo music, bisa ngomong Alexa kanggo ngaso lan nerusake minangka needed: "Bali" sandiwara'aneka tunggal'-bali 30 detik, nalika "bab sabanjuré" lan "bab sadurunge" karya minangka ngene nyana. Echo uga rauh dadi bisa kanggo maca metu buku Sedulur banget, wiwit fitur wis kasedhiya kanggo kedhaftar US. layang dheweke ora bakal dadi alam minangka storyteller profesional, sanadyan, lan ora nyana dheweke kanggo nindakake ing voices.

Pick munggah pizza sing liwat app Cukup Mangan, kang bisa disambung menyang Alexa.
Pick munggah pizza sing liwat app Cukup Mangan, kang bisa disambung menyang Alexa. Motret: Cukup Mangan

Supaya takeaway a

Skills ngidini Echo kanggo antarmuka karo layanan nyata-donya, lan iku ora njaluk luwih nyata saka JustEat. Sawise sampeyan wis diinstal ing skill (lan disambung menyang akun Cukup Mangan), supaya bisa dinner tanpa gadhah kanggo Angkat driji. mesthi, ora kepengin ngrungokake Alexa maca metu kabeh menu, supaya kanggo saiki layanan diwatesi kanggo mbaleni pesenan saka Sajarah: sampeyan bisa ngomong "Alexa, takon Cukup Mangan diurutake maneh pizza "utawa" Alexa, takon Cukup Mangan diurutake maneh ramen ". Karo purchasing swara Amazon, ana apa-apa kanggo nyegah layanan saka kang dilecehke dening anak kepengin weruh, nanging mbok menawa sing ora dadi masalah gedhe kanggo wong siji iku terang ngarahke ing.

Bisa munggah kringet

Sawise sampeyan wis matèni sawetara takeaways, sampeyan bisa uga kudu titik ngleksanani. Alexa bisa bantuan kene banget: salah siji fitur paling populer punika pitung menit karyawan, kang Alexa nuntun sampeyan liwat program cendhak pakaryan wektu, kalebu jacks jumping, pencet-ups lan tembok lenggah. Yen sampeyan lagi ora yakin carane ngleksanani kudu rampung, sampeyan bisa ndeleng tutorial grafis ing Alexa app. Boten wonten Musik - mung swara wektu detik - nanging sampeyan bisa miwiti dhaptar lagu dhewe lan krungu iku quietly ing latar mburi. ing mangsa, gawe rencana kanggo ngluwihi fitur supaya sampeyan bisa nglacak kinerja lan entuk akses menyang macem luwih akeh saka pakaryan.

Seneng game lan endhog Paskah

Ing perpustakaan skills, ing game, trivia & aksesoris, sampeyan bakal nemokake Welasan game sampeyan bisa muter Alexa, kalebu Mrikso interaktif, bingo, lan malah blackjack. Alexa bisa muter dice virtual sing banget - karo nomer lorone - lan dheweke main game tegese rock, kertas, gunting. Yen sing banget prasaja kanggo sampeyan, dheweke uga bisa muter ing luwih canggih "rock, kertas, gunting, lizard, Weruh "varian. Yen sampeyan lagi looking kanggo stimulasi liyane serebral, nyoba takon sawetara pitakonan filosofis, kayata apa Santa Claus ana utawa sing supaya asu metu. Alexa wis akèh respon pinter, lan dheweke iku uga versed ing film, buku lan nuduhake TV.

Expand lan aksesoris

Echo ditampa nginggilaken lunak biasa: kanggo mangerteni bab fitur-fitur anyar, menyang iku kanggo nyoba>apa anyar? ing Alexa app. Iku uga worth tetep mripat ing perpustakaan skills, minangka Kapabilitas anyar kang ditambahaké kabeh wektu. Lan yen sampeyan pengin nggedhekake jangkoan menyang kamar liyane omahmu, nimbang nandur modal ing Echo Dot - versi miniatur saka Echo beyo £ 50 - utawa £ 250 kanggo Pack saka enem. Wis Kapabilitas padha minangka Echo full-ukuran, mung karo speaker cilik - lan yen seneng, sampeyan bisa nyambung lan speaker external karo kabel utawa liwat Bluetooth.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Artikel web