A Way Cooler kanggo ngevaluasi Surgery Brain Pasien

A Cooler Way to Evaluate Brain Surgery Patients

A cara anyar ngevaluasi patients neurosurgical menehi kaweruh seger menyang cara otak mrodhuksi wicara


Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “A cara adhem kanggo ngira-ngira patients surgery otak” iki ditulis dening Mo Costandi, kanggo theguardian.com on Friday 26th February 2016 09.30 UTC

Peneliti ing U.S. wis dikembangaké technique anyar lan apik kanggo pemetaan lan nglindhungi fungsi otak ing patients sadar babagan ngalami bedhah saraf - dening cooling cilik, wilayah otak localized ngganggu sementara workings lan peta wilayah dibutuhake kanggo tatanan tembung lan wektu saka wicara. Kang njelasaken cara sing, lan nerangake cara digunakake kanggo neliti mekanisme otak ndasari produksi basa sing dipocapake, ing panaliten anyar mung diterbitake ing jurnal neuron.

Crita bab wong sing tetep awake sak surgery otak katon ajeg ing media massa. Ing 2008, contone, kaping cedhak warta kacarita sing musisi Bluegrass legendaris Eddie Adcock ora mung tetep eling, nanging uga main banjo kang, sajrone telung lan-a-setengah operasi kanggo nambani tremor tangan. Lan pungkasan Desember, ana lapuran bab musisi jazz Spanyol Carlos Aguilera, sing main saxophone kang saindhenging operasi 12 jam kanggo mbusak tumor otak.

tata cara asring diterangake minangka "ngeramaken,"" Revolusioner,"lan, kadhangkala, "Miraculous." Ing kasunyatan, Bedah wis operasi ing pemikiran saka patients sadar kanggo saklawasé satus taun: Cara iki dikembangaké ing taun 1920-an dening neurosurgeon Canadian pionir Wilder Penfield, minangka cara panggonan tissue otak normal nyebabake tekane leloro epilepsi.

Penfield digunakake elektrods kanggo ngrangsang lumahing pemikiran patients ', lan sengaja katahan mau awake sak surgery supaya padha bisa laporan efek saka stimulasi bali marang. Miturut pancingan ing tlatah tissue ora normal, kang bisa ngenali tissue nyebabake tekane leloro nalika uga nentokake kang ing wilayah lingkungan sing wigati kanggo fungsi penting kaya wicara lan gerakan. Kanthi cara iki, kang bisa mbusak tissue ora normal tanpa nyebabake karusakan apa wae tambahan.

cara Penfield kang stimulasi cortical isih digunakake digunakake dina iki nanging, Luwih ironically, bisa dhewe pemicu tekane leloro epilepsi. Cara anyar kaleksanane ora resiko kuwi. ngembangaken dening Michael Long saka New York University kang Langone Medical Center lan kolega, iku di bangun ing cara sing sadurungé dipigunakaké pemeriksaan cooling kanggo nyinaoni circuitry otak tanggung jawab kanggo produksi song in finches zebra.

Long lan kolega digunakake piranti cooling padha ing 16 patients kang mandhiri kanggo operasi neurosurgical kanggo nambani ayan tamba-tahan sing. Kanthi patients ing anesthetic lokal, peneliti dipigunakaké piranti kanggo kelangan 42 wilayah otak bedo, kabeh kang wis tau klebu ing micara, dening bab 10°C saben. Kangge, ing patients padha takon kanggo nggawakake dina minggu, utawa senar prasaja nomer, supaya fungsi sing wicara bisa kabiji nalika saben wilayah iki digawe adhem.

Cooling interrupts kegiatan mRNA, lan ing sawetara kasus, peneliti ketemu sing interfered karo kemampuan patients 'nganggo, kalem lan amarga obah sing wicara. Iki efek sing sak wentoro, Nanging - fungsi otak bali menyang normal sanalika sawise piranti cooling iki dibusak saka otak, lan kabeh 16 patients salajengipun mbalekake saka operasi sing tanpa efek sisih undesired utawa sisah.

Asil konfirmasi temonan sadurungé wilayah otak melu produksi micara sing biasane Dibuwang ing belahan langit sisih kiwa, lan padha uga nyedhiyani pemahaman anyar menyang cara otak mrodhuksi wicara. khusus, cooling bagean tartamtu saka corteks motor kiwa ngrubah kualitas wicara patients ', déné pendinginan saka Area Broca kang ing cuping Temporal kiwa ngrubah wektu saka wicara.

Asil iki nuduhake yen corteks motor mimpin gerakan otot ing lambé lan basa sing dibutuhake kanggo articulating wicara, déné Area Broca kang perlu kanggo ngukum obahe iki ing urutan sing tepat sing.

"Iki sinau nandheske sing cooling iku liya aman lan efektif nglindhungi pusat otak penting sak bedhah saraf," ngandika Long. "[iku] uga makili[s] a advance utama ing pangerten saka peran diputer dening wilayah saka otak sing ngaktifake kita kanggo mbentuk tembung. "

reference

Long, M. A., et al. (2016). Pisah fungsi saka Regions cortical Ndasari Speech Wektu lan artikulasi. neuron 89: 1-7. Doi: 10.1016/j.neuron.2016.01.032 [Abstract]

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010