Powered by Guardian.co.ukArtikel iki judul “2015 Gir munggah kanggo dadi taun tech wearable” iki ditulis dening Samuel Gibb, kanggo Guardian ana 25th Desember 2014 12.45 UTC

"Apa sing Apple Watch?"Iku tembung kamungkinan kanggo muni metu ing spring saka 2015 nalika asil foray Highly diantisipasi perusahaan menyang teknologi wearable pungkasanipun cocog rak-rak.

Apple, Watch iku pisanan produk rampung anyar wiwit pati iPad lan Steve Jobs ing 2011. sukses dhisikan dijamin.

"Malah yen mung marang wektu, Apple kamungkinan kanggo ngedol mayuta-yuta wong kanthi Bukak pisanan,"Ngandika Ben Wood, kepala riset ing Analysts CCS Insight. "Apple ndadekake iku ayu lan Watch wis apik dirancang. Gabungan karo Diverifikasi account sawijining iku arep dadi statement fashion lan simbol status karo mréntahaké langkung wiyar smartwatches saiki. "

Nanging kanggo wong tilik pasar iku ora apa bisa nglakoni Watch kanggo Apple nanging apa bisa apa Apple for everyone liya.

tech Wearable ora kabeh apa sumber saka markas Apple ing Cupertino, California. taun iki, Google gabungan Pebble, pelopor saka smartwatch modern, karo plethora nyandhang Android. Google mirsani saka LG, Sony lan Motorola ndharat ing tangané kedhaftar 'saka Juni - sawetara atraktif, wong kurang supaya - nalika Samsung dirilis ora siji nanging limang smartwatches ing 2014.

Produsen nglacak fitness lan smartclothing sing vying kanggo mbuktekaken wonten gesang ngluwihi smartwatches: luwih saka 70m wearables fitness didol global taun iki, kaping pitu nomer smartwatches, panaliten Gartner.

"Aku dikarepake wristbands pinter kaya Jawbone Up apa uga Natal iki, as the capabilities and costs have come down to a level where they make good gifts,” said Angela McIntyre, a research director at Gartner.

Come January, all eyes will be on Las Vegas for the world’s largest technology trade show – International CES – where manufacturers from across the globe will be pushing their latest wearable gadgets hoping that something will catch punters’ eyes.

Crowdfunding platforms may also deliver some interesting wearables next year. According to George Jijiashvili, wearables analyst for CCS Insight, anything from a device to make a normal watch “smart” to wireless earbuds that track heart rate, activity and play music, all without a smartphone, are pitching for funding.

Fitness trackers

Jawbone UP3, kegiatan tracker multi-sensor sing menehi informasi ing-ambane babagan kesehatan lan fitness.
Jawbone UP3, kegiatan tracker multi-sensor sing menehi informasi ing-ambane babagan kesehatan lan fitness. Motret: PR

Teknologi peneliti Gartner ngarepake 68m piranti fitness wearable liyane kanggo didol donya ing 2015 minangka Gadgets rega murah nggawe wong liyane diakses. The misfit Flash lan Jawbone Up Pindhah, contone, biaya kurang saka £ 50.

Nanging iku piranti ngawasi detak jantung majeng kayata Peak Basis Intel lan Jawbone Up3, Kaca-nganti sukses Up wristband, sing bakal daya kaweruh luwih menyang fitness lan turu akeh.

"Ngawasi Heart tingkat Koyone dadi amba bab ing 2015 kanggo wong sing paling looking ing teknologi wearable,"Ngandika McIntyre. "Iku wis watara kanggo saperangan liwat taun, nanging iku njupuk luwih, liyane terjangkau lan wis sing faktor kelangan, utamané sak wristbands lan mirsani. "

The Up3 nduweni sensor kulit electrical sing janji kanggo ngawasi kesehatan liwat tingkat jantung, ora nalika pakaryan pengguna nanging ing wektu sadurunge lan sawise Mudhun asleep utawa tangi.

"Sing wektu mung nalika kaku, kafein lan kabeh liya ora bisa mengaruhi ngalahaken gambar bener saka carane sehat sing,"Ngandika Jason Donahue, saka Jawbone.

Edo Chip Intel uga nggawe gerakane ing teknologi wearable. Watch Basis Peak fitness janjinipun 24 jam ranging jantung-tingkat nggunakake sensor optik sing cemlorot cahya menyang kulit. Peak bisa ngawasi orane tumrap sekolah wigati saka turu lan kualitas kip wengi kang nggunakake detak jantung, tinimbang mung jumlahe, minangka paling liyane do.

smartwatches

Samsung dibukak limang smartwatches ing 2014 alone.
Samsung dibukak limang smartwatches ing 2014 alone. Motret: Sean Gallup/Getty Images

Smartwatches will be in on the health and fitness tracking game in 2015 banget. Most Google smartwatches have heart rate monitors and the Apple Watch will have one too.

Collecting all that data is useless if users can’t do anything with it, sanadyan. Google, Microsoft and Apple announced free health-tracking services this year, each aiming to help users understand their health data.

It promises to be the year where the number of steps you take and hours of sleep you get will generate meaningful suggestions, either for the user or their doctor.

Smartclothing

Marcos Giron demonstrates the Raph Lauren smartshirt during a closed session at the 2014 US Open in New York.
Marcos Giron demonstrates the Raph Lauren smartshirt during a closed session at the 2014 US Open in New York. Motret: Mike Stobe/Getty Images for USTA

Wearable technology will not be limited to obvious gadgets, lan 2015 is predicted to be the year when smartclothing finally becomes a reality beyond light-up Christmas jumpers. Once the domain of elite athletes, smartclothing is slowly filtering down the high street.

Clothing brands such as Adidas, Under Armour and Ralph Lauren, which showed off its new smartshirt at the US Open tennis tournament, are starting to make sports tops with built-in heart-rate and respiration monitoring.

“Smartshirts can measure things like heart rate and respiration much more accurately and without having to wear another device, because they can embed more sensors across a larger area,"Ngandika McIntyre.

More than 10m smart garments are expected to be sold in 2015, displacing conventional chest straps and other sports enthusiast gear. Smartsocks, motion tracking underwear and light reactive jackets that glow the harder you train are in the pipeline.

Fitness is just one area being explored by smartclothing, with manufacturers envisaging GPS shoes, colour changing ties and smartphone charging jackets. Even beachwear could go smart with bracelets that track your desired tan level and swimwear that changes colour when you have had enough sun.

guardian.co.uk © Guardian News & Media Limited 2010

Published liwat Guardian News Feed plugin kanggo WordPress.

25646 0